این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۲۰، شماره ۷۸، صفحات ۶۸-۷۷
عنوان فارسی
فرمولاسیون و کنترل کیفیت قرص اطریفل گشنیزی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: اطریفل گشنیزی یکی از داروهای پرمصرف در طب سنتی است که شامل هلیله، بلیله، آمله، تخم گشنیز، روغن بادام و عسل است. فرمهای دارویی سنتی جهت بهبود خصوصیات، پایداری و نیز پذیرش بهتر توسط بیماران باید به فرمهای جدید تبدیل شوند. هدف: در تحقیق حاضر، فرم سنتی معجون اطریفل گشنیزی به قرص روکشدار تبدیل شده و کنترل کیفیت آن انجام شده است. روش بررسی: میوههای هلیله سیاه، هلیله زرد، هلیله کابلی، بلیله، آمله و گشنیز در مقادیر مساوی همراه با روغن بادام، عسل و سایر اکسیپیانها در مقادیر مختلف برای فرمولاسیون قرص مورد استفاده قرار گرفتند. شانزده فرمولاسیون تهیه شد و بعد از مطالعات پیش فرمولاسیون، دوازده فرمول برای ساخت قرص انتخاب شدند. قرصهای ساخته شده تستهای کنترل کیفیت اولیه شامل انحراف وزن، فرسایش، سختی و زمان باز شدن را سپری کرده و درنهایت بهترین فرمولاسیون انتخاب و توسط رنگ سبز محلول در آب روکش داده شد و خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن تعیین شد. نتایج: در میان فرمولاسیونهای مختلف، قرص حاوی 98 میلیگرم از هر گیاه، 14 میلیگرم روغن بادام، 148 میلیگرم عسل همراه الکتوز، آویسل 102-PH ،کراس کارملوز سدیم، پلی وینیل پیرولیدون K30 ،منیزیم استئارات و سیلیکون دی اکساید بهترین آنها بود. مقادیر وزن، سختی، زمان باز شدن، تاننهای تام بر حسب پیروگالول به ترتیب 1225 میلی گرم، 20 کیلو پوند، 25 دقیقه و 64/19 میلیگرم در قرص بودند. در آزمون انحلال، بیش از 90 درصد تاننها بعد از 60 دقیقه از قرص آزاد شده بودند. نتیجهگیری: قرص فرموله شده با خصوصیات فیزیکوشیمیایی مناسب جایگزین خوبی برای فرم سنتی معجون بوده و میتواند پس از طی آزمونهای بالینی در مقیاس صنعتی تولید شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اطریفل گشنیزی، قرص، فرمولاسیون، طب سنتی ایران، کنترل کیفیت
عنوان انگلیسی
Formulation and quality evaluation of Coriander Triphala tablet
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Coriander Triphala is one of the famous drugs in traditional medicine which is consisted of Terminalia chebula, T. bellirica, Phyllanthus emblica, Coriandrum sativum, almond oil and honey. Traditional dosage forms should be converted to modern forms for better acceptance and suitable characteristics and stability. Objective: In the present investigation, the traditional form of Coriander Triphala was converted to film coated tablet and quality control of the tablet was performed. Methods: The fruits ofT. chebula, T. bellirica, Ph. emblica, C. sativum in equal proportions along with almond oil and honey in different proportions were used for tablet formulation with other excipients. Sixteen formulations were made and after pre-formulation studies, twelve of them were selected for making tablet. Prepared tablets went through primary quality control tests such as weight variation, friability, hardness and disintegration time. Finally, the best formulation was coated by green colored water soluble material and its physicochemical characteristics were determined. Results: Among different formulations, the tablet consisted of 98 mg of each species, 14 mg almond oil, 148 mg honey along with lactose, Avicel PH-102, croscarmellose sodium, PVP K30, magnesium stearate and silicone dioxide was the best one. Weight variation, hardness, disintegration time, total tannins content as pyrogallol were found 1192 mg ± 5 %, 20 kp, 25 min and 64.19 mg/tablet, respectively. Over 90 % of tannins were released after 60 min during dissolution test. Conclusion: The formulated tablet with suitable characteristics is a good substitution for traditional form and could be produced in industrial scale after complementary clinical trial studies.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Coriander Triphala, Tablet, Formulation, Iranian traditional medicine, Quality control
نویسندگان مقاله
رسول چوپانی | Rasool Choopani
Traditional Medicine and Materia Medica Research Center and Department of Traditional Medicine, School of Traditional Medicine, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مرکز تحقیقات طب سنتی و مفردات پزشکی و گروه طب سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
هما حاجی مهدی پور | Homa Hajimehdipoor
Traditional Medicine and Materia Medica Research Center and Department of Traditional Pharmacy, School of Traditional Medicine, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مرکز تحقیقات طب سنتی و مفردات پزشکی و گروه داروسازی سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
کرم مولایی | Karam Molaei
Traditional Medicine and Materia Medica Research Center, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مرکز تحقیقات طب سنتی و مفردات پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
حانیه کشفرودی | Haniye Kashafroodi
Traditional Medicine and Materia Medica Research Center, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مرکز تحقیقات طب سنتی و مفردات پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
فاطمه توکلی فر | Fatemeh Tavakolifar
Traditional Medicine and Materia Medica Research Center, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مرکز تحقیقات طب سنتی و مفردات پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
لیلا آرا | Leila Ara
Traditional Medicine and Materia Medica Research Center, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مرکز تحقیقات طب سنتی و مفردات پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-1105-7&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فارماکوگنوزی و فارماسیوتیکس
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات