این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۲۰، شماره ۷۷، صفحات ۲۶-۳۶

عنوان فارسی بررسی ترکیب اسیدهای چرب روغن بذر هشت رقم انار ایرانی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: انار یکی از قدیمی‌ترین میوه‌های خوراکی و متعلق به خانواده انار است که قسمت‌های مختلف آن به‌عنوان گیاه دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بذرهای انار منبع چربی، قندها، پروتئین و عناصر مهم معدنی است. هدف: این مطالعه به منظور بررسی ترکیب اسیدهای چرب هشت رقم انار ایرانی انجام شد. روش بررسی: میوه‌های رسیده هشت رقم انار ایرانی از یک باغ میوه تجاری برداشت شدند. بذرها به‌وسیله آون خشک شدند و استخراج روغن به‌وسیله دستگاه سوکسله و با استفاده از حلال پترولیوم اتر انجام شد. در نهایت، شناسایی اسیدهای چرب در روغن بذر انار به‌وسیله دستگاه گاز کروماتوگرافی انجام شد. نتایج: تنوع قابل ملاحظه‌ای از نظر ترکیب اسیدهای چرب و میزان روغن در ارقام انار مشاهده شد. محتوای روغن در ارقام انار ایرانی از 10/81 تا 15/03 گرم در صد گرم وزن خشک بذر متفاوت بود. اسیدهای پالمیتیک، استئاریک، اولئیک، لینولئیک و لینولنیک مهم‌ترین اسیدهای چرب در بذر ارقام مورد مطالعه بودند. اسید لینولنیک مهم‌ترین اسید چرب شناسایی شده بود که دامنه آن از 71/35 درصد در رقم پوست قرمز تا 74/58 درصد برای رقم گر متفاوت بود. در بین اسیدهای چرب اشباع، اسید پالمیتیک با میانگین 0/414 گرم در صد گرم ماده خشک و در میان اسیدهای چرب غیراشباع اسید لینولنیک با میانگین 7/3 گرم در صد گرم ماده خشک، اسیدهای چرب غالب در بذر ارقام انار مورد مطالعه بودند. همچنین نتایج نشان داد که رقم سورهی دارای بیشترین میزان روغن (15/03 درصد)، اسید اولئیک (8/92 درصد) و اسید ایکوزنوئیک (1/12 درصد) در بین ارقام بود. در روغن بذر ارقام مورد مطالعه 7/84 درصد اسیدهای چرب اشباع و 91/08 درصد اسیدهای چرب غیراشباع بودند. همچنین نسبت اسیدهای چرب غیراشباع به اشباع بین 9/83 تا 11/54 بود. نتیجه‌گیری: روغن بذر در هشت رقم انار ایرانی در این مطالعه دارای مقادیر بالایی اسیدهای چرب غیراشباع به‌ویژه اسید لینولنیک بود که می‌تواند در بهبود سلامتی انسان نقش داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسیدهای چرب ضروری، پروفایل اسیدهای چرب، اسید لینولنیک، محتوای روغن، اسیدهای چرب غیراشباع

عنوان انگلیسی Fatty acids composition of seed oils obtained from eight Iranian pomegranate cultivars
چکیده انگلیسی مقاله Background: The pomegranate (Punica granatum L.) is one of the oldest edible fruits that belongs to the Punicaceae family and different parts of it have been used as medicinal plant. The pomegranate seeds are the sources of lipid, sugars, protein and essential minerals. Objective: This study was planned to investigate the composition of fatty acids in seed oil of eight Iranian pomegranate cultivars. Methods: Mature ripe fruits of eight pomegranate cultivars were harvested from a commercial pomegranate orchard. Arils were dried via an air oven and oil extraction process was performed using Soxhlet apparatus with petroleum ether as solvent. Finally, identification of fatty acids in pomegranate seed oil was done by gas chromatography (GC). Results: A considerable variation was observed in the composition of fatty acids and oil content of pomegranate cultivars. The total oil content of the Iranian pomegranate cultivars was ranged from 10.81 g/100 g DW to 15.03 g/100 g DW palmitic acid (C16:0), stearic acid (C18:0), oleic acid (C18:1), linoleic acid (C18:2) and linolenic acid (C18:3) were major fatty acids in the Iranian pomegranate cultivars. Linolenic acid being considered and identified as the main fatty acid, ranged from 71.35 % for Poost-Ghermez to 74.58 % for Gar cultivars (P < 0.05). In saturated fatty acids, palmitic acid (C16:0) with a mean of 0.414 (g/100 g DW) and in unsaturated fatty acids, linolenic acid (C18:3) with a mean of 7.3 (g/100 g DW) were the dominant fatty acids found in studied pomegranates. Also, our results showed that Sorahi cultivar had the highest oil content (15.03 %), C18:1 (8.92 %) and C20:1 (1.12 %) among selected pomegranate cultivars. In pomegranate seed oil, 7.84 % of the fatty acid was saturated and 91.08 % was unsaturated. In addition, the ratio of polyunsaturated fatty acids to saturated ones were found 9.83 to 11.54. Conclusion: Eight cultivars of the Iranian pomegranate seed oils in this study contained very high levels of unsaturated fatty acids especially in linolenic acid. The quality obtained due to fatty acid composition can in turn enhance the general condition of the heath.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Essential fatty acids, Fatty acid profile, Linolenic acid, Oil content, Unsaturated fatty acids

نویسندگان مقاله نفیسه مومنی | Nafiseh Momeni
Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.
گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

حسینعلی اسدی قارنه | Hossein Ali Asadi-Gharneh
Department of Horticulture, Faculty of Agriculture, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.
گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-2151-4&slc_lang=en&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده فارماکوگنوزی و فارماسیوتیکس
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات