این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱۹، شماره ۷۵، صفحات ۱۱۸-۱۳۱
عنوان فارسی
تهیه نانولیپوزومهای حاوی عصارههای زوفا و چوچاق و بررسی اثرات آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی آنها
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: گرایش عمومی جامعه به استفاده از عصارههای طبیعی به عنوان ترکیبات ضدمیکروب، پاداکسنده و نگهدارنده در طی سالهای اخیر افزایش یافته است. هدف: هدف این پژوهش بهبود خصوصیات کاربردی دو گیاه زوفا و چوچاق است که با مقایسه افزایش پایداری خصوصیات ضدمیکروبی و ضداکسیدانی نانولیپوزومهای حاوی عصارههای آنها با ترکیبات شاهد (عصارههای آزاد) محقق میشود. روش بررسی: عصارهگیری آبی پس از شناسایی هر دو گیاه انجام پذیرفت و نانولیپوزومهای چوچاق، زوفا و ترکیب آنها بر اساس روش آب پوشانی لایه نازک تولید شد. آزمونهای بازده درون پوشانی، ظرفیت بارگذاری، اندازه ذرات با دستگاه پراکندگی نور پویا، پتانسل زتا با زتا سایزر، فعالیت آنتی اکسیدانی با روش رادیکال مقاوم DPPH و خاصیت ضدمیکروبی به روش چاهک تعیین شد. نتایج: نانولیپوزومهای حاوی عصاره چوچاق به طور معنیداری ظرفیت بارگذاری (5/17 درصد) و بازده درونپوشانی (5/23 درصد) بیشتری داشتند. میانگین اندازه ذات نانولیپوزوم عصاره چوچاق به طور محسوسی نسبت به سایر نمونهها بالاتر (21/54 نانومتر) بود. فعالیت آنتی اکسیدانی عصارهها بعد از کپسولاسیون در نانولیپوزوم افزایش یافت و EC50 عصاره چوچاق نانولیپوزومی به 14/27 (میکروگرم بر میلیلیتر) کاهش یافت. در میان باکتریها استرپتوکوکوس اینیه (43/19 میلیمتر) و استافیلوکوکوس اورئوس (38/18 میلیمتر) به ترتیب در حضور نانولیپوزومهای حاوی عصاره چوچاق و زوفا هالهی عدم رشد بیشتری در مقایسه با سایر باکتریها از خود نشان دادند. نتیجهگیری: نانولیپوزمهای حاوی عصارهی چوچاق و زوفا میتواند به بهترین شکل خصوصیات کاربردی این گیاهان دارویی را افزایش دهد و جهت کاربرد صنعتی توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتی اکسیدانی، زوفا، چوچاق، ضدباکتری، نانولیپوزوم
عنوان انگلیسی
Preparation of nanoliposomes containing Hyssopus officinalis L. and Eryngium caeruleum M.Bieb extracts and investigate their antimicrobial and antimicrobial effects
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The general tendency of society in the use of natural extracts as antimicrobial, antioxidant and preservative compounds has increased in recent years. Objective: The purpose of this study is to improve the functional properties of two native plants (Hyssopus officinalis and Eryngium caeruleum M.Bieb) of the country that was accomplished by comparing the increasing stability of the antimicrobial and antioxidant properties of nanoliposomes containing their extracts with the control compounds (free extracts). Methods: Aqueous extraction was performed after identification of both plants and nanoliposomes of H. officinalis, E. caeruleum and their compound were produced based on thin- film hydration method. Tests of encapsulation efficiency, loading capacity, particle size with dynamic light scattering, zeta potential with zetasizer, antioxidant activity by the DPPH radical scavenging method and antimicrobial property were determined by well method. Results: Nanoliposomes containing E. caeruleum extract had significantly higher loading capacity (5.17%) and encapsulation efficiency (5.23%). The mean size of nanoliposome particles of E. caeruleum extract was significantly higher (21.54 nm) than other samples. The antioxidant activity of the extracts was increased after encapsulation in the nanoliposome, and the EC50 of the nanoliposomal E. caeruleum extract was decreased to 14.27 (μg/ml). Among the microsatellites, Streptococcus iniae (43.19 mm) and Staphylococcus aureus (38.18 mm), respectively, showed a higher growth inhibition compared to other bacterias in the presence of nanoliposomes containing H. officinalis and E. caeruleum extracts. Conclusion: Nanoliposomes containing Hyssopus officinalis and E. caeruleum extracts can best increase the functional properties of these medicinal plants and are recommended for industrial application.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Eryngium caeruleum M.Bieb, Hyssopus officinalis, Antibacterial, Antioxidant, Nanoliposome
نویسندگان مقاله
مرجان نوری | Marjan Nouri
Young Researchers and Elite Club, Roudhen Branch, Islamic Azad University, Roudhen, Iran
باشگاه پژوهشگران جوان ونخبگان،واحدرودهن،دانشگاه آزاداسلامی،رودهن،ایران
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-2421-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات