این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۱۹، شماره ۷۵، صفحات ۲۲۳-۲۳۸

عنوان فارسی تهیه و ارزیابی ویژگی‌های فیلم آنتی‌اکسیدانی کیتوزان- زئین حاوی عصاره‌ی هیدروالکلی آزاد و درون پوشانی شده گیاه کک‎کش بیابانی (Pulicaria gnaphalodes (Vent.) Boiss.)
چکیده فارسی مقاله مقدمه: امروزه تمایل به استفاده از بیوپلیمرهای زیست تخریب پذیر به عنوان یکی از فنآوری‌های مناسب برای جلوگیری از اکسیداسیون مواد غذایی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف: مطالعه حاضر به منظور تهیه، فیلم جدید زیست تخریب پذیر حاوی عصاره هیدروالکلی (اتانول) آزاد و ریزپوشانی شده کک‎کش بیابانی (Pulicaria gnaphalodes (Vent.) Boiss.) دارای خاصیت آنتی اکسیدانی در شرایط آزمایشگاهی می‌باشد. روش بررسی: در این بررسی اثرات فیلم‌های مختلف تهیه شده بر روی ویژگی‌های مکانیکی، آنتی‌اکسیدانی، راندمان درون‌پوشانی، نفوذپذیری در برابر بخار آب، ریز ساختار و خصوصیات رنگ مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: میانگین اندازه ذرات 166-153 نانومتر و کارایی درون‌پوشانی درصد 07/73-88/49 به دست آمد. نانولیپوزوم با کمترین اندازه و بیش ترین کارایی درون پوشانی با نمونه‌های فیلم ادغام شدند. نتایج به دست آمده از طیف فعل و انفعالات جدید بین کیتوزان و نانولیپوزوم را نشان داد. با وجود افزایش زردی و کاهش در شاخص‌های سفیدی، ترکیب نانولیپوزوم‌ها سختی مکانیکی وخواص آنتی‌اکسیدانی را بهبود بخشیده و منجر به کاهش نفوذپذیری بخار آب می‌شود. نتیجه‌گیری: ویژگی‌های فیلم‌های کیتوزان–زئین متأثر از میزان عصاره به کار رفته است که به طور کل سبب بهبود ویژگی‌های فیلم‌ها و خواص آنتی‌اکسیدانی آنها شد. با توجه به این ویژگی‌ها از این فیلم می‌توان در نگهداری مواد غذایی استفاده نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فیلم خوراکی،‌ عصاره هیدروالکلی، کک‎کش بیابانی، نانولیپوزوم، کیتوزان، زئین

عنوان انگلیسی Preparation and evaluation of chitosan-zein film containing free and encapsulated ethanol extract of kak kosh biabani Pulicaria gnaphalodes (Vent.) Boiss.
چکیده انگلیسی مقاله Background: Today, the tendency to use biodegradable biopolymers as one of the appropriate technologies to prevent food oxidation has received much attention. Objective: The aim of the present study was to produce a new biodegradable films containing free ethanolic extracts and nanocapsules of kak kosh biabani (Pulicaria gnaphalodes (Vent.) Boiss.), in order to investigate the antioxidant properties in laboratory conditions. Methods: In this study, the effects of different films on mechanical properties, antioxidant activities, encapsulation efficiency, water vapor permeability, microstructure and morphology and color characteristics were evaluated. Results: The average particle size was 153-166 nm and the encapsulation efficiency was 49.87-73.07%. Nanoliposomes with the lowest size and highest encapsulation efficiency were merged with the film samples. The results obtained from FT-IR spectra revealed new interactions between chitosan and nanoliposomes. Despite the increase in yellow color and decrease in whiteness indices, the nanoliposome composition improves the mechanical stiffness and results in reduced water vapor permeability (WVP). Conclusion: The properties of chitosan-zein films were affected by the amount of extract used, which generally improved the properties of the films and their antioxidant properties. Due to these features, this film can be used in food storage.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Edible film, Ethanol extract, Pulicaria gnaphalodes (Vent.) Boiss., Nanoliposomes, Chitosan, Zein

نویسندگان مقاله عباس مهدیزاده | Abbas Mahdizadeh
Department of Agriculture and Food Technology, Faculty of Agriculture, Islamic Azad University, Ayatollah Amoli Branch, Amol, Iran
گروه کشاورزی و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی ،واحدآیت الله آملی، آمل، ایران

احمد شهیدی | Seyed Ahmad Shahidi
Department of Agriculture and Food Technology, Faculty of Agriculture, Islamic Azad University, Ayatollah Amoli Branch, Amol, Iran
گروه کشاورزی و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی ،واحدآیت الله آملی، آمل، ایران

نبی شریعتی فر | Nabi Shariatifar
Department of Environmental Health, Faculty of Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران

محمد رضا شیران | Mohammad Reza Shiran
Department of Pharmacology, Faculty of Pharmacy, Mazandaran University of Medical Sciences, Mazandaran, Iran
گروه فارماکولوژی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ایران

آزاده قربانی حسن سرایی | Azadeh Ghorbani Hassan Saraei
Department of Agriculture and Food Technology, Faculty of Agriculture, Islamic Azad University, Ayatollah Amoli Branch, Amol, Iran
گروه کشاورزی و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی ،واحدآیت الله آملی، آمل، ایران


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-147-5&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فارماکوگنوزی و فارماسیوتیکس
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات