این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۱۹، شماره ۷۵، صفحات ۲۳۹-۲۵۳

عنوان فارسی بررسی فیتوشیمیایی عصاره متانولی آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss.)
چکیده فارسی مقاله مقدمه: آویشن شیرازی با نام علمی Zataria multiflora Boiss. گیاهی متعلق به خانواده‌ی نعناعیان است. این گیاه تنها در مناطق مرکزی و جنوبی ایران، قسمت‌هایی از پاکستان و افغانستان می‌روید. از این گیاه دارویی به عنوان چاشنی در بسیاری از غذاها در ایران استفاده می‌شود. بررسی‌ها نشان داده است. گیاه ‌‌Zataria multiflora دارای اثرات افزایش قدرت ایمنی، ضد‌درد، ضد‌التهابی، آنتی‌اکسیدان، ضد‌باکتری، ضد‌ویروسی، ضد‌عفونی‌کننده و ضد‌قارچی است و نیز به طور گسترده‌ای در طب سنتی به عنوان داروی ضد‌درد، ضد‌اسهال، برای درمان بیماری‌های عفونی و مشکلات گوارشی استفاده می‌شود. هدف: بررسی فیتوشیمیایی عصاره متانولی آویشن شیرازی به کمک تکنیک‌های مختلف کروماتوگرافی و اسپکتروسکوپی می باشد. روش بررسی: در این تحقیق اجزای اصلی تشکیل‌دهنده عصاره متانولی آویشن شیرازی به روش کروماتوگرافی ستونی فاز نرمال و کروماتوگرافی نیمه تهیه‌ای فاز معکوس C18 به روش HPLC جداسازی، خالص‌سازی و شناسایی شد. نتایج: سه فلاونوئید گلیکوزید به نام‌های آپی ژنین-7-O-گلیکوزاید (1)، لوتئولین -7-O-گلیکوپیروناید (2) و لوتئولین -7-O-روتینوزاید (3) شناسایی شد ساختار آنها توسط مطالعات اسپکتروسکوپی NMR یک بعدی و دوبعدی نظیر 1H-1H-COSY، HSQC و HMBC تعیین شده است. همچنین سه ترکیب رزمارینیک اسید (4)‌، اولئانولیک اسید (5)، اورسولیک اسید (6) با بررسی طیف جرمی و الگوی شکست آنها شناسایی شدند. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان می‌دهد که گیاه آویشن شیرازی منبع غنی از اجزا پلی فنولی و ترپنوئیدی می‌باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آویشن شیرازی، بررسی فیتوشیمیایی، فلاونوئید، رزمارینیک اسید

عنوان انگلیسی Phytochemical investigation of methanolic extract of Zataria multiflora Boiss.
چکیده انگلیسی مقاله Background: Zataria multiflora Boiss. (Lamiaceae) has been found in Iran, Afghanistan, and Pakistan. Z. multiflora called 'Avishane Shirazi' in Persian is used as a seasoned in many foods in Iran. The literature survey demonstrated that Z. multiflora has immunostimulant, pain-relieving, antinociceptive, anti-inflammatory, antioxidant, antibacterial, antiviral, antiparasitic, antifungal effects and also widely used in traditional medicine for analgesia, diarrhea, infectious diseases, and gastrointestinal problems. Objective: The subject of this study is performing phytochemical constituents of methanolic extract of Z. multiflora. Methods: The application of various chromatographic techniques such as normal and reverse C18 chromatography let to isolation, purification and identification of several flavonoids. Results: In this investigation, the fractionation of methanol extract of the aerial parts of Z. multiflora led to the isolation and purification of three known flavonoid glycosides namely Luteolin 7-O-glucopyranoside, Apigenin 7-O-rutinoside and Luteolin 7-O-rutinoside whose structures were determined by 1D and 2D-NMR spectroscopic studies, in particular, homo-COSY and hetero (HSQC and HMBC). Conclusion: The results show a methanolic extract of Z. multiflora is a rich source of flavonoids and triterpenoids.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Avishane Shirazi, Phytochemical investigation, Flavonoid, Rosmarinic acid

نویسندگان مقاله عماد نظریان‌پور | Emad Nazaryanpour
Department of Phytochemistry, Medicinal Plants and Drugs Research Institute, Shahid Beheshti University G.C., Tehran, Iran
گروه فیتوشیمی،پژوهشکده ی گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

صمد نژاد ابراهیمی | Samad Nejad Ebrahimi
Department of Phytochemistry, Medicinal Plants and Drugs Research Institute, Shahid Beheshti University G.C., Tehran, Iran
گروه فیتوشیمی،پژوهشکده ی گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-2482-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فارماکوگنوزی و فارماسیوتیکس
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات