این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱۹، شماره ۷۴، صفحات ۸۴-۱۰۷
عنوان فارسی
بررسی نقش ضدمیکروبی نانوکپسولهای حاوی عصاره زغال اخته سنتز شده به روش امولسیون بر باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: با توجه به افزایش سویههای باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک لزوم دستیابی به ترکیبات مؤثره گیاهی و نانوکپسولهای سنتز شده از عصاره گیاهان جهت از بین بردن این سویهها را نشان میدهد. هدف: پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره میوه زغال اخته و نانوکپسولهای سنتز شده از آنها بر سویههای باکتریایی مقاوم به آنتیبیوتیک صورت گرفت. روش بررسی: تعداد 436 نمونه از (ادرار، خلط، زخم و خون) بیماران بستری، جمعآوری شد و تعداد 50 سویه که دارای بیشترین سطح مقاومت به آنتیبیوتیک بودند، جهت بررسی خواص ضدباکتریایی ترکیبات موردنظر جداسازی شد. از میوه زغال اخته، عصاره اتری متانولی تهیه شد. خواص ضدمیکروبی ترکیبات مورد نظر به کمک روشهای MIC و MBC مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان داد که از میان این 50 سویه در 80 درصد از موارد باکتریE. coli و در 20 درصد از موارد باکتری Acinetobacter مولد عفونت بودهاند. نتایج سنتز نانوکپسولها نشان داد که در غلظتهای مختلف عصاره ابعاد نانوذرات متفاوت بوده، با افزایش غلظت عصاره ابعاد نانوکپسولها بزرگتر شده به طوری که در غلظت 5/2 میلیگرم ازعصاره نانوذراتی با ابعاد 72 نانومتر گزارش شد. همچنین در غلظتهای ثابت عصاره در حضور میزان بیشتر استون ابعاد نانوذرات کوچکتر شده به طوری که در میزان 15 میلیلیتر از استون نانوذراتی معادل 66 نانومتر مشاهده شد. نتیجهگیری: نتایج مربوط به خواص ضد میکروبی عصاره میوه و نانوکپسول حاوی عصاره نشان داد که به ترتیب بر 36 و 56 درصد از سویههای مورد مطالعه دارای خاصیت ضدمیکروبی میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
زغال اخته، خاصیت ضدمیکروبی، مقاومت آنتیبیوتیکی، نانوکپسول
عنوان انگلیسی
Evaluation of antimicrobial role of nanocapsules containing Cornus mass extract synthesized by emulsion method on antibiotic resistant bacteria
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Due to the increase in the strains of antibiotic-resistant bacteria, it is necessary to obtain effective herbal compounds and nanocapsules synthesized from plant extracts to eliminate these strains. Objective: The present research study was conducted to examine the antibacterial effects of Cornus mass extract and its synthesized nano-capsules on the bacterial strains resistant to antibiotics. Methods: Samples including a combination of (urine, sputum, wounds and blood) of 436 hospitalized patients was collected and a number of 50 strains which demonstrated the highest resistance to antibiotics was separated to examine the antibacterial characteristics of the innovative compositions under study. Results: The findings showed that from among the 50 strains under study in 80% of the cases the E. coli bacteria and in 20% of the cases the Acinetobacter were the cause of infections. with the increase in the concentration of the extract, the size and dimension of nano-capsules increased so much so that in a concentration of 2.5 mg of extract, nano-particles as large as 72 nanometers was reported. Also, in fixed concentration of extracts diluted in more aceton, the size and dimension of nano-particles decreased to the extent that in a concentration using 15 mililitre of aceton, nano-particles equal to 66 nano meter was observed. Conclution: The findings relating to the antimicrobial characteristics of the Cornus mass extracts and its synthesized nano-capsules showed that respectively 36% and 56% of the strains under study possess antibacterial characteristics.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Cornus mass, Antibiotical resistance, Antimicrobial, Nano capsules
نویسندگان مقاله
مریم بلادی | Maryam Beladi
Faculty of Biology, Islamic Azad University, Tehran North Branch, Tehran, Iran
دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران
عباس اخوان سپهی | Abbas Akhavansepahy
Faculty of Biology, Islamic Azad University, Tehran North Branch, Tehran, Iran
دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران
صدیقه مهرابیان | Sedigeh Mehrabian
Faculty of Biology, Islamic Azad University, Tehran North Branch, Tehran, Iran
دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران
اکبر اسماعیلی | Akbar Esmaili
Faculty of Chemical Engineering, Islamic Azad University, Tehran North Branch, PO Box 19585/936, Tehran, Iran
دانشکده شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران
فریبا شریف نیا | Fariba Sharifnia
Faculty of Biology, Islamic Azad University, Tehran North Branch, Tehran, Iran
دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-1839-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات