این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱۹، شماره ۷۴، صفحات ۱۲۹-۱۴۴
عنوان فارسی
تأثیر نانوذرات نقره بر رشد و ترکیبات آنتیاکسیدانی ریشه مویین تراریخت در دو گونه زوفا (Hyssopus officinalis و H. angustifolius)
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: امروزه روشهای بیوتکنولوژی مانند کشت ریشه مویین و استفاده از محرکها، پتانسیل قابل توجهی برای تولید متابولیتهای ثانویه دارند. زوفا، گیاهی با مواد مؤثره دارویی وآنتیاکسیدانهایی مانند ترکیبات فنلی است که ویژگیهای ضدجهشی، ضدسرطانی و همچنین کاهش قند خون را دارد. هدف: مطالعه اثر محرک نانوذرات نقره بر رشد و میزان ترکیبات فنلی و آنتیاکسیدانی ریشههای مویین تراریخت در دو گونه زوفای باریک برگ و دارویی، در شرایط کشت بافت میباشد. روش بررسی: در این مطالعه از چهار غلظت 0، 1/0، 2/0، 3/0 میلیگرم بر لیتر نانوذرات نقره و همچنین از سویهی ATCC15834 باکتریAgrobacterium rhizogenes برای االقای ریشه مویین تراریخت استفاده شد. عصارهگیری از نمونهها به روش اولتراسونیک انجام گرفت. سپس سـنجش میـزان فنل کل به روش اسپکتروفتومتری و در نهایت فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره با استفاده از روش مهار رادیکال آزاد 2 و '2 - دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازهگیری شد. نتایج: اثر تحریکی نانوذرات نقره بر صفات مورد آزمایش در دو گونه زوفا در سطح یک درصد معنیدار است. بیشترین میزان وزن خشک و وزن تر ریشه مویین به ترتیب با مقدار 8/3 و 16 گرم بر لیتر در گونه باریک برگ (H. angustifolius) و 2/3 و 14 گرم بر لیتر در گونه دارویی (Hyssopus officinalis) مشاهده شد، که همگی در غلظت 1/0 میلیگرم بر لیتر نانوذرات نقره حاصل شدند. بیشترین میزان آنتیاکسیدان در زوفای باریک برگ و زوفای دارویی به ترتیب 81/90 و 84/89 درصد به دست آمد. نتیجهگیری: به طور کلی نانوذرات نقره در این آزمایش اثر مطلوبی بر رشد ریشه مویین گیاه زوفا داشت و همجنین، در غلظت 1/0 میلیگرم، میزان تولید مواد فنلی و آنتیاکسیدان را افزایش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آنتیاکسیدان، ریشه مویین، زوفا، نانو ذرات نقره
عنوان انگلیسی
The effect of silver nanoparticles on the growth and antioxidants of transgenic hairy roots in hyssop (Hyssopus officinalis, H. angustifolius)
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Nowadays, biotechnological methods such as transgenic hairy root culture and application of elicitors have become an attractive source for secondary metabolites production. Hyssop species (Hyssopus spp.) having active ingredients including antioxidants such as phenolics, in this plant have shown anti-mutagenic, anti-carcinogenic and antiglycemic effects. Objective: The present study was conducted to investigate the effect of silver nanoparticles on the growth and antioxidants of transgenic hairy root in two Hyssopus species including H. officinalis and H. angustifolius. Methods: In this experiment, we used silver nanoparticles concentrations of 0, 0.1, 0.2, 0.3 mg/l on transgenic hairy roots and Agrobacterium rhizogenes ATCC15834 strain for induction of hairy roots. Extraction of the samples were performed following ultrasonic method. Total phenolics content were determined using spectrophotometry. The antioxidant activity (AOA) of the extract were evaluated through 2, 2-dipheny l-1-picryl-hydrazy l (DPPH) method. Results: The results showed that silver nanoparticles as an elicitor had significant effect on the measured traits. The highest dry weight and fresh weight of the transgenic hairy roots were observed as much as 3.8 and 16 g/l in H. angustifolius and 3.2 and 14 g/l in H. officinalis, respectively. Which were caused by silver nanoparticles at the concentration of 0.1 mg/l, The amount of total antioxidants in H. angustifolius and H. officinaliswere 90.81% and 89.84%, respectively. In this study, we could observe relationship between antioxidant activity and plant phenolic content. Conclusion: In general, we found that 0.1 mg/l silver nanoparticles could improve the growth of transgenic hairy roots and increase their phenolics and antioxidants content.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidants, Hairy Root , Hyssop, Silver nanoparticles
نویسندگان مقاله
سمیه طایفه | Somaye Tayefeh
Department of Horticultural Sciences, University of Tabriz, Tabriz, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشگاه تبریز، تبریز،ایران
ناصر مهنا | Nasser Mahna
Department of Horticultural Sciences, University of Tabriz, Tabriz, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشگاه تبریز، تبریز،ایران
سید کمال کاظمی تبار | Seyyed Kamal Kazemitabar
Department of Biotechnology and Plant Breeding, Sari University of Agriculture and Natural Resources, Mazandaran, Iran
گروه بیوتکنولوژی و اصلاح نباتات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران، ایران
ولی اله قاسمی عمران | Valiallah Ghasemiomran
Department of Biotechnology and Plant Breeding, Genetics Research Institute, University of Agriculture and Natural Resources, Sari University, Mazandaran, Iran
گروه بیوتکنولوژی و اصلاح نباتات، پژوهشکده ژنتیک دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه ساری، مازندران،ایران
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-2122-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
بیوتکنولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات