این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۱۰، شماره ۳۹، صفحات ۱۴-۲۴

عنوان فارسی اثرات قارچ‌کشی چهار اسانس گیاهی روی قارچ Botrytis cinerea در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: اسانس‌های گیاهی که مخلوطی از ترکیبات بسیار پیچیده هستند، خواص بیولوژیکی متنوعی دارند. هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر اسانس‌های ریحان، مریم گلی و زیره سبز در غلظت‌های 250، 500، 750 و 1000 و اسانس آویشن در غلظت‌های30، 60، 120 و250 میکرو‌لیتر در جلوگیری از رشد قارچ بوترتیس سینرا در شرایط درون شیشه‌ای انجام گرفت. روش بررسی: این آزمایش با دو روش ترکیب اسانس‌ها با محیط کشت (SM) و استفاده از روش دیسک کاغذی (PDM)‌ مورد انجام شد. نتایج: نتایج نشان می‌دهد که اثر بازدارندگی اسانس‌ها به نوع و غلظت اسانس و روش تیمار بستگی دارد. روش PDM در جلوگیری از رشد قارچ موثرتر از روش SM می‌باشد. اسانس‌های زیره سبز، ریحان و مریم ‌گلی وقتی با روش PDM به کار رفتند، در همه غلظت‌ها به طور کامل از رشد قارچ جلوگیری کردند. در روش SM، اثر بازدارندگی اسانس‌ها به غلظت به کار رفته بستگی داشته به طوری که اسانس زیره سبز و آویشن در غلظت 250 میکرو‌لیتر بر لیتر از رشد قارچ جلوگیری نمودند. در حالی که اسانس ریحان و مریم‌ گلی در این غلظت از رشد قارچ B. cinerea را جلوگیری نکردند. نتایج حاصل از بررسی حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی نشان داد که اسانس‌های استفاده شده در این آزمایش در غلظت‌های به کار رفته در هر دو روش قارچ ایستا هستند و تنها اسانس زیره سبز در غلظت 1000 میکرو‌لیتر بر لیتر در روش PDM توانست قارچ مزبور را از بین ببرد. نتیجه‌گیری: اسانس‌ها ترکیبات طبیعی هستند که در مقایسه با سموم سنتتیک اثرات جانبی کمتری دارند و با انجام تحقیقات زیاد می توان به فرمولاسیونی دست یافت که این ترکیبات طبیعی به خصوص در نگهداری محصولات باغبانی جایگزین سموم سنتتیک گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله قارچ بوترتیس، مریم گلی، زیره سبز، ریحان، آویشن

عنوان انگلیسی Antifungal Effects of Four Plant Essential Oils on Botrytis cinerea in Laboratory Conditions
چکیده انگلیسی مقاله Background: Essential oils are very complex mixtures of compounds with variety of biological properties Objective: In the present study, the effect of Cumin (Cuminum cyminum), Sage (Salvia officinalis), Basil (Ocimum basilicum) essential oil at 250, 500, 750 and 1000 µL.L-1 and Thyme essential oil at 30, 60, 120, 250µL.L-1 on growth of Botrytis cinerea was investigated in in vitro condition. Methods: This experiment was carried out with two different methods: mixing of essential oil with fungal culture medium (SM) and Pisk Diffusion Method (PDM). Results: The results showed that inhibitory effect of essential oils on fungal growth is related to type and concentration of essential oils and treatment methods. The PDM is more efficient in controlling of B. cinerea growth than SM. Cumin, Sage and Basil essential oils inhibited the fungal growth completely in PDM at all applied concentrations. In SM, inhibitory effect was related to applied concentration. Cumin and Thyme essential oils at 250 µL.L-1 concentration inhibited the fungal growth, but Basil and Sage oils at the same concentration have no inhibitory effect against B. cinerea. The results of MIC (Minimum Inhibitory Concentration) and MLC (Minimum Lethal concentration) showed that essential oils used in this study at all applied concentrations with two different methods were fungi static, except Cumin at 1000 µL.L-1 in disk diffusion method that was fungicide. Conclusion: Essential oils are natural products that have fewer side effects than synthetic pesticides. More research is necessary to replace synthetic pesticides with new formulations of these natural compounds especially for maintaining of the horticultural product quality.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Botrytis Fungus, Sage, Cumin, Basil, Thyme

نویسندگان مقاله ابوالفضل اصغری مرجانلو | A Asghari Marjanlo
Department of Horticultural Science, College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم باغبانی و گیاه‌پزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، تهران

یونس مستوفی | Y Mostofi
Department of Horticultural Science, College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم باغبانی و گیاه‌پزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، تهران

مرضیه حیدری | M Heydari
Department of Horticultural Science, College of Agriculture & Natural Resources, Islamic Azad University-Karaj Branch, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد کرج، کرج

محمد جوان نیک‌خواه | M Javan Nik Khah
Department of Horticultural Science, College of Agriculture & Natural Resources, University of Tehran, Karaj, Iran
دانشیار، گروه گیاه‌پزشکی، دانشکده علوم باغبانی و گیاه‌پزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، تهران

شهرام شعیبی | Sh Shoeibi
Food and Drug Laboratory Research Center (FDLRC), Deputy for Food and Drug, MOH, Tehran, Iran
عضو هیأت علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت غذا و دارو، تهران


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-235-3&slc_lang=other&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده other
موضوعات مقاله منتشر شده گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات