این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی، جلد ۱۰، شماره ۳۹، صفحات ۴۲-۵۳

عنوان فارسی مطالعه اثرات ضدمیکروبی اسانس دارچین و زیره سبز بر ساختار سلولی باکتری باسیلوس سرئوس با استفاده از میکروسکوپ الکترونی گذاره
چکیده فارسی مقاله مقدمه: باسیلوس سرئوس باکتری بیماری‌زای غذازاد مولد اسپور است که در اغلب فرآورده‌های غذایی مانند گوشت، سبزیجات، سوپ، برنج، شیر و سایر فرآورده‌های لبنی تحت شرایط مناسب می‌تواند تکثیر و تولید توکسین نماید. بین 1 الی 20 درصد تمامی موارد شیوع مسمومیت‌های غذایی در جهان به دلیل باسیلوس سرئوس بوده است. امروزه توجه و علاقه فزاینده‌ای به استفاده از اسانس‎های گیاهی به عنوان نگه‌دارنده‌های طبیعی برای غذا وجود دارد. اسانس دارچین و زیره سبز از این دسته افزودنی‌های ضدمیکروبی طبیعی است و تاکنون مکانیسم مهار رشد چندین باکتری بیماری‌زا در سطح سلولی توسط اسانس‌های مزبور با استفاده از میکروسکپ الکترونی در مقالات مختلف گزارش شده است. هدف: هدف از این تحقیق ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس دارچین و زیره سبز در سطح ساختار سلولی باکتری باسیلوس سرئوس با استفاده از میکروسکوپ الکترونی گذاره بود. روش بررسی: اسانس دارچین و زیره سبز به وسیله روش تقطیر با بخار آب استخراج شد و به کمک دستگاه رنگ‌نگار گازی متصل به طیف‌نگار جرمی مورد تحلیل قرار گرفت. سپس تاثیر غلظت 450 میکرولیتر بر لیتر هر یک از دو اسانس بر باکتری باسیلوس سرئوس در مقایسه با گروه کنترل جهت کار با میکروسکوپ الکترونی گذاره آماده شد. پس از طی مراحل مختلف مقاطع حاصله توسط میکروسکپ الکترونی عکس گرفته شد و تفسیر شد. نتایج: در گروه کنترل (فاقد اسانس) باکتری‌های باسیلوس سرئوس دارای دیواره عرضی طبیعی در حین تقسیم سلولی طبیعی و متقارن بوده، استحکام غشای سلولی همچنین غشای فسفولیپیدی دولایه، پپتیدوگلیکان و مزوزوم طبیعی بود که همگی دلالت بر سالم بودن باکتری می‌کنند. در حالی که در گروه‌های تیمار علاوه‌بر تقسیم سلولی غیرطبیعی، پارگی غشای سلولی، خالی شدن سلول باکتری از محتویات سیتوپلاسمی و بدشکلی سلول‌ها‌، در تیمار اسانس دارچین از بین رفتن غشای فسفولیپیدی دو لایه و لایه پپتیدوگلیکان و لذا عدم یکپارچگی غشای سلولی و در تیمار اسانس زیره سبز انعقاد اجزای سیتوپلاسمی به صورت مواد متراکم داخل سلولی در نزدیکی پوشش غشایی از اختصاصات تاثیر باکتریوسیدال هر یک از دو اسانس مزبور بود. نتیجه‌گیری: یافته‌های این پژوهش نشانگر وجود مکانیسم‌های متفاوت تأثیر دو اسانس دارچین و زیره سبز بر مهار رشد باکتری باسیلوس سرئوس با استفاده از میکروسکوپ الکترونی گذاره بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسانس دارچین، اسانس زیره سبز، باکتری باسیلوس سرئوس، میکروسکوپ الکترونی گذاره

عنوان انگلیسی The Study of Antibacterial Effects of Cinnamomum zeylanicum Nees. and Cuminum cyminum L. Essential Oil on Morphology of Bacillus cereus with Use of Transmission of Electron Microscopy (TEM)
چکیده انگلیسی مقاله Background: Bacillus cereus is a spore-forming food-borne pathogen often associated with food products such as meat, vegetables, soup, rice, and milk and other dairy products. 1 - 20 % of total outbreaks of food intoxication in the world are caused by Bacillus cereus. There is an increasing interest in the use of plant-derived antimicrobial compounds as natural preservatives for foods. Such as Cinnamomum zeylanicum Nees. and Cuminum cyminum L. essential oils that growth inhibition mechanism of several pathogen's morphology by them have been reported in various articles by electronic microscopy. Objective: The objective of this survey was evaluation of antibacterial effects of Cinnamomum zeylanicum Nees. and Cuminum cyminum L. essential oils on Bacillus cereus morphology with use TEM. Methods: The essential oils of Cinnamomum zeylanicum Nees. and Cuminum cyminum plants were obtained by steam-distillation and analyzed by GC/MS. Then effect of concentration of these essential oils (450 µl/l) on morphology of Bacillus cereus was evaluated with TEM after processing and photographs explanation. Results: with use of two treatments (Cinnamomum zeylanicum Nees. and Cuminum cyminum L. essential oils) observed abnormality bacterial division, cell deformity and depletion of cell content, release of cytoplasmic constituent. In treatment by Cinnamomum zeylanicum Nees. essentialoil, destruction of bilayer phospholipids membrane and glycopeptides of cell wall and unintegrity was detected. But in Cuminum cyminum L. essential oil treatment observed cytoplasmic coagulation near the envelope of bacterial cell. Conclusion: The results showed the different mechanism inhibitory effects of the Cinnamomum zeylanicum Nees. and Cuminum cyminum L. essential oils on morphology of Bacillus cereus with TEM.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Cinnamomum zeylanicum Nees., Cuminum cyminum L., essential oils, Bacillus cereus, Transmission electron microscopy

نویسندگان مقاله مجید قلیزاده | M Gholizadeh
Department of Faculty of Veterinary Medicine, Islamic Azad University, Karaj Branch, Karaj, Iran
دانش‌آموخته دکترای حرفه‌ای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج

زهره مشاک | Z Mashak
Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, Islamic Azad University, Karaj Branch, Karaj, Iran
استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج

ایرج پوستی | I Poosti
Department of Anatomy, Factually of specialized veterinary medicine, Islamic Azad University, Science and research campus, Tehran, Iran
مدیر گروه بخش علوم تشریحی دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران

بیژن مرادی | B Moradi
Department of Microbiology, Faculty of Science, Islamic Azad University, Zanjan Branch, Zanjan, Iran
کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، زنجان

بهروز مرادی | B Moradi
Department of Microbiology, Faculty of Science, Islamic Azad University, Karaj Branch, Karaj, Iran
کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج


نشانی اینترنتی http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-136-3&slc_lang=other&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده other
موضوعات مقاله منتشر شده فارماکولوژی و سم شناسی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات