این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱۰، شماره ۳۹، صفحات ۶۳-۷۴
عنوان فارسی
مقایسهی ترکیبات شیمیایی موجود در اسانس گل محمدی مناطق مختلف ایران Rosa damascena Mill.
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: استفاده از رزها از زمانهای گذشته به عنوان خوشبوکننده، در صنایع غذایی و آرایشی و در مواردی به عنوان دارو مورد توجه بوده است هدف: در پژوهش حاضر به بررسی مقایسهای ترکیبات شیمیایی اسانس گل محمدی مناطق مختلف ایران در مقیاس صنعتی پرداخته میشود. روش بررسی: اسانس اول و دوم گل محمدی Rosa damascena Mill.به روش تقطیر با آب و بخار آب به دست آمد. اسانسهای حاصل با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به یونیزاسیون شعلهای(GC/FID) و طیف نگارجرمی (GC/MS) مورد شناسایی کمی و کیفی قرار گرفت و نتایج با یکدیگر مقایسه شدند. نتایج: بر طبق نتایج، ترکیب اصلی روغن گل محمدی ایران سیترونلول با (6/27 درصد) در کاشان 2/41 درصد در بردسیر، 4/38 درصد در مهدیآباد و 6/41 درصد در لالهزار بود، که قابل مقایسه با کشورهای از قبیل ترکیه با 0/32 درصد، بلغارستان با 0/32 درصد و هند با 0/40 درصد میباشد. نتیجهگیری: نتایج نشان میدهد که سیترونلول به عنوان ترکیب اصلی موجود در اسانسهای دوم به میزان چشمگیری در روغنهای کرمان و کاشان دیده میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گل محمدی، اسانس اول، اسانس دوم، سیترونلول، ژرانیول
عنوان انگلیسی
Comparative Survey on Chemical Composition of the First and the Second Essential Oils of Rosa damascena Mill. in Different Locations in Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Roses have been used since ancient time in rituals, cosmetics, perfumes, medicines and aromatherapy. Turkey, the main rose oil producer in the world, uses R. damascena Mill. for rose oil production. Objective: In this work a comparative survey on chemical composition of essential oils of Rosa damscena Mill. from different locations of Iran has been proposed in industrial scales. Methods: Essential oils from Rosa damscena Mill. was obtained by hydrodistillation. The extracts were analyzed by capillary gas chromatography, using flame ionization (GC/FID) and capillary gas chromatography mass spectrometry (GC/MS) respectively for detection and identification of the extracted compounds. Results: According to the results, for roses from Iran, citronellol was the main component with accounting for Kashan 27.6%, Bardsir 41.2%, Mehdyabad 38.4%, and Lalehzar 41.6%. It was compared with other countries such as Turkish 32.0%, Bulgaria 32.0% and India 40.0%. Conclusion: The results showed that the monoterpene citronellol is the main component of the second essential oils of R. damascene from Iran, which is present in remarkably high amounts in the oil of Kerman and Kashan.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Rosa damascena Mill., First and Second Essential oils, Citronellol, Geraniol
نویسندگان مقاله
طیبه شمسپور | T Shamspur
Department of Chemistry, Phytochemistry Groups, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran
استادیار شیمی تجزیه، بخش شیمی، گروه فیتوشیمی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان
علی مصطفوی | A Mostafavi
Department of Chemistry, Phytochemistry Groups, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran
استاد شیمی تجزیه، بخش شیمی، گروه فیتوشیمی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-673-1&slc_lang=other&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
other
موضوعات مقاله منتشر شده
فارماکولوژی و سم شناسی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات