این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱۰، شماره ۳۹، صفحات ۱۱۲-۱۲۲
عنوان فارسی
بررسی فعالیت ضدمیکروبی اسانس پونه کوهی و باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی بر رشد لیستریا مونوسیتوژنز در روند تولید، رسیدن و نگهداری پنیر سفید ایرانی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: نگهداری مواد غذایی در برگیرنده روشهایی است که سلامت، بهداشت و ماندگاری بهینه غذا در آن تامین شود، در جهت تحقق این امر استفاده ترکیبی از محافظتکنندههای زیستی، مانند اسانسهای گیاهی و پروبیوتیکها توجه زیادی را به خود جلب کرده است. هدف: این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات ضدمیکروبی اسانس پونه کوهی و باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی علیه لیستریا مونوسیتوژنز در پنیر سفید ایرانی طراحی و به اجرا گذارده شده است. روش بررسی: اسانس گیاه مذکور به روش تقطیر با بخار آب استخراج و ترکیب آن با دستگاه گازکروماتوگرافی طیف سنج جرمی GC/MS تعیین شد. در ادامه رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز تحت تاثیر غلظتهای مختلف اسانس و پروبیوتیک (به تنهایی و توام) در زمانهای مختلف نگهداری پنیر مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان داد که اسانس پونه کوهی در دو غلظت 015/0 و 03/0 درصد در تیمار توام با پروبیوتیک از بالاترین تاثیر بر رشد لیستریا مونوسیتوژنز برخوردار بوده است. همچنین بهترین غلظت اسانس از نظر ممانعت از رشد لیستریا مونوسیتوژنز و تولید پنیر با خواص طعمی مطلوب غلظت 015/0 درصد در تیمار توام با پروبیوتیک بود. نتیجهگیری: اثر سینرژیستی بین حالتهای مختلف اسانس و پروبیوتیک در مقایسه با تیمار کنترل و تیمارهای دارای اسانس و فاقد پروبیوتیک کنترل، معنیدار بود که این بیانگر تاثیر مهاری اسانس و باکتری پروبیوتیک بر روی لیستریا مونوسیوژنز بوده و در صورت به کارگیری توام با پروبیوتیک میتوان از غلظتهای پایینتری از اسانس برای اثر مهاری مشهود، استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پونه کوهی، لاکتوباسیلوس کازئی، لیستریا مونوسیتوژنز، پنیر سفید ایرانی
عنوان انگلیسی
The Antimicrobial Activity of Mentha longifolia L. Essential Oil and Lactobacillus casei on Growth of Listeria monocytogenes During the Manufacture, Ripening, and Storage of Iranian white Cheese
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Food preservation includes procedures to assure higher level of food safety, hygiene and stability. To achieve this goal, the use of combination biopreservatives, such as Essential oils and Probiotics, has gained increased attention. Objective: The aim of this study was to evaluate the antimicrobial effects of Mentha longifolia L. esential oil and Lactobacillus casei aginst Listeria monocytogenes in Iranian white cheese. Methods: The essential oil of this plant was prepared by steam distillation and analyzed by GC/MS method. The inhibitory effect of different concentrations of this essential oil and Lactobacillus casei against Listeria monocytogenes were determined by the method of viable colony count on the selective media in different interval of production and storage of Iranian white cheese. Results: The results showed that 0.03 and 0.015 % of this essential oil when used in combination with Lactobacillus casei had the highest inhibitory effect on the growth of Listeria monocytogenes, Furthermore, 0.015% of this essential oil combined with Lactobacillus casei had not only inhibitory effect on growth of Listeria monocytogenes but also maintained optimum taste quality of the cheese. Conclusion: The effects of used concentrations of Mentha longifolia L. essential oil and Lactobacillus casei showed significantly higher antibacterial activity compared to the control and treatments containing essential oil without probiotic bacteria. This reveals inhibitory effect of essential oil of Mentha longifolia L. and Lactobacillus casei against Listeria monocytogenes. It was concluded that lower concentrations of Mentha longifolia L. essential oil could be used for inhibitory activity combined with probiotic bacteria.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Mentha longifolia L., Lactobacillus casei, Listeria monocytogenes, Iranian White Cheese
نویسندگان مقاله
رزاق محمودی | R Mahmoudi
Department of Food Hygiene & Aquatics, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tabriz, Tabriz, Iran
استادیار، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز
علی احسانی | A Ehsani
Department of Food Hygiene & Aquatics, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tabriz, Tabriz, Iran
استادیار، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه
حسین تاجیک | H Tajik
Department of Food Hygiene & Aquatics, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tabriz, Tabriz, Iran
دانشیار، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه
افشین آخوندزادهبستی | A Akhondzade Basti
Department of Food Hygiene, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
استاد، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-1560-3&slc_lang=other&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
other
موضوعات مقاله منتشر شده
گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات