این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۳۹، شماره ۶۴۸، صفحات ۸۳۵-۸۴۱
عنوان فارسی
تأثیر مصرف حاد، تحت مزمن و مزمن انواع شکلات بر اضطراب، فعالیت حرکتی و مصرف غذا در موشهای صحرایی نر
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: مواد غذایی گوناگون، تأثیرات متفاوتی بر عملکردهای مغزی میگذارند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر مصرف حاد، تحت مزمن و مزمن ساکارز و انواع شکلات (با درصد متفاوت کاکائو و کربوهیدرات) به عنوان مواد غذایی پرطرفدار بر اضطراب، فعالیت حرکتی، مصرف غذا و اختلاف وزن در موشهای صحرایی نر بررسی گردید. روش ها: 35 موش صحرایی نر نژاد ویستار (وزن 250-200 گرم) در پنج گروه آزمایشی مصرف غذای استاندارد (شاهد)، شکلات تلخ، شکلات شیری، شکلات سفید و ساکارز قرار گرفتند و برای مدت 14 روز بررسی شدند. سطح اضطراب و میزان فعالیت حرکتی در روزهای 1، 7 و 14 با استفاده از آزمون میدان باز ارزیابی و سپس میزان مصرف غذا و تغییرات وزن اندازهگیری گردید. یافته ها: مصرف تحت مزمن ساکارز و شکلات سفید، سبب کاهش معنیدار تعداد کل عبور از خانههای میدان باز نسبت به گروه شاهد شد. مصرف حاد ساکارز نیز منجر به کاهش معنیدار تعداد عبور از خانهی مرکزی گردید. مصرف تحت مزمن شکلات تلخ، سبب افزایش معنیدار عبور از خانههای مرکزی شد. در رژیمهای تک غذایی متفاوت، میزان مصرف غذا، کاهش معنیداری در تمامی گروههای آزمایشی نسبت به گروه شاهد داشت. در تمام انواع رژیم غذایی، تغییرات وزن طی هفت روز ابتدایی، کاهش معنیداری را در همهی گروهها نشان داد. همچنین، تغییرات وزن در طی هفت روز نهایی در گروههای ساکارز، شکلات شیری و شکلات تلخ کاهش معنیداری را نشان داد. نتیجه گیری: اضطراب با مصرف تحت مزمن شکلات تلخ و مصرف حاد ساکارز، کاهش چشمگیری مییابد. مصرف تحت مزمن ساکارز و شکلات سفید، سبب کاهش فعالیت حرکتی نمونهها شد. از طرف دیگر، رژیم تک غذایی صرف نظر از نوع مادهی غذایی، توانست سبب کاهش وزن قابل توجه شود. البته رژیم تک غذایی شکلات با میزان بیشتر کاکائو، منجر به کاهش وزن بیشتر گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اضطراب، شکلات، ساکارز، رژیم، موش صحرایی،
عنوان انگلیسی
The Effects of Acute, Sub-chronic, and Chronic Consumption of Different Kinds of Chocolate on Anxiety, Locomotor Activity, and Food Consumption in Male Rats
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Different nutrients affect brain functions. This research investigated the effects of acute, sub-chronic, and chronic consumption of sucrose and different kinds of chocolate (with various cocoa and carbohydrate percentage) as portable nutrients on anxiety, locomotor activity, food consumption, and body weight differences (BWD) in male rats. Methods: Thirty-five male Wistar rats (200-250 g) were divided into five experimental groups: standard food (control), dark chocolate, milk chocolate, white chocolate, and sucrose for 14 days. Anxiety and locomotor activities were evaluated on days 1,7, and 14 using open field test (OFT). Then, food consumption and BWD were measured. Findings: The sub-chronic consumption of sucrose and white chocolate significantly decreased total crossing number of OFT compared to control group. Moreover, acute consumption of sucrose tended to significant decreases in central crossing number. The sub-chronic dark chocolate consumption showed a significant enhancement of central crossing number. In different mono-diet of nutrients, the food consumption showed significant decreases in all groups compared to control group. The BWD had significant decreases in the first seven days. In addition, The BWD showed significant decreases in sucrose, milk chocolate, and dark chocolate during the final seven days. Conclusion: Anxiety significantly decreased by sub-chronic consumption of dark chocolate and acute sucrose consumption. Moreover, sub-chronic sucrose and white chocolate consumption decreased locomotor activity in subjects. While, regardless of nutrient types, the mono-diet could cause major weight loss. Further weight loss occurred with a high concentration of cocoa in the dark chocolate mono-diet.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Anxiety,Chocolate,Sucrose,Diet,Rats
نویسندگان مقاله
غزاله هادیان |
دانشیار، گروه فیزیولوژی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
مریم راداحمدی |
استاد، گروه فیزیولوژی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
حجت اله علایی |
استاد، گروه فیزیولوژی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
پرهام رئیسی |
نشانی اینترنتی
http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/14636
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-2481662.pdf
کد مقاله (doi)
10.22122/jims.v39i648.14636
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات