این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۳۹، شماره ۶۱۸، صفحات ۱۸۹-۱۹۷
عنوان فارسی
اثرات دریافت مکمل پروبیوتیک بر عوامل خطر بیماریهای قلبی- عروقی در افراد مبتلا به اختلال افسردگی اساسی: یک کارآزمایی بالینی تصادفی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: بر اساس نتایج تحقیقات پیشین، افسردگی با بیماریهای قلبی- عروقی ارتباط دارد. همچنین، پروبیوتیکها ممکن است در برابر بیماریهای قلبی- عروقی اثر محافظتی نشان دهند. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی نقش پروبیوتیکها در این ارتباط بود. روشها: در این مطالعه، 50 بیمار مبتلا به اختلال افسردگی اساسی (Major depressive disorder یا MDD) که کاندید دریافت فلوکستین بودند، به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه مداخله، فلوکستین (20 میلیگرم) همراه با مکمل پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس هلوتیکوس و بیفیدوباکتریوم لانگوم را به میزان 10 9 × 3 واحد تشکیل کلونی و گروه شاهد فلوکستین و دارونما را طی 8 هفته دریافت نمودند. جهت اندازهگیریهای بیوشیمیایی، از بیماران 10 میلیلیتر خون ناشتا گرفته شد. یافتهها: پس از 8 هفته،کاهش معنیداری در سطوح پروتئین واکنشگر C با حساسیت بالا (High-sensitivity C-reactive protein یا hs-CRP) سرم افراد در گروه دریافتکنندهی پروبیوتیک نسبت به گروه دارونما مشاهده شد (989/0 ± 599/2 در مقابل 361/1 ± 704/2 میلیگرم در دسیلیتر، 017/0 = P). اگرچه در پایان مداخله، افزایش معنیدار سطوح کاتالاز (443/3 ± 060/30 در مقابل 908/6 ± 230/26 واحد، 037/0 = P) و کاهش معنیدار سطوح مالون دیآلدهید (Malondialdehyde یا MDA) (574/3 ± 120/15 در مقابل 169/3 ± 390/17 میلیگرم در دسیلیتر، 029/0 = P) در گروه پروبیوتیک قابل توجه بود، اما پس از 8 هفته، تفاوت معنیداری بین دو گروه مشاهده نشد. تغییرات سطوح سایر متغیرها معنیدار نبود. نتیجهگیری: مصرف پروبیوتیکها اگرچه از طریق کاهش التهاب عمومی بدن میتواند بر بهبود وضعیت قلبی- عروقی مؤثر باشد، اما به صورت اختصاصی با کاهش خطر بیماریهای قلبی- عروقی مرتبط نیست.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اختلال افسردگی اساسی، پروبیوتیکها، عوامل خطر قلبی- عروقی،
عنوان انگلیسی
The Effect of Probiotics on Cardiovascular Risk Factors in Patients with Major Depressive Disorder: A Randomized Clinical Trial Study
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Depression has been associated with cardiovascular disease in previous research. They also have stated that probiotics have a protective effect against cardiovascular disease. The aim of this study was to investigate the role of probiotics in this association. Methods: In this study, fifty patients with major depressive disorder (MDD) who were candidates for fluoxetine were randomly selected and divided into two groups. One group received fluoxetine (20 mg) with a probiotic supplement which contained Lactobacillus holoticus and Bifidobacterium langum (2 × 10 9 CFU/g for each) and another group received fluoxetine with a placebo during 8-week period. 10 ml of fasting blood was taken from patients for biochemical measurements. Findings: After 8 weeks of intervention, patients in the probiotic group had significant decrease in serum high-sensitivity C-reactive protein (hs-CRP) levels compared with the placebo group (2.599± 0.990 vs. 2.704 ± 1.361 ng/ml, P = 0.017). At the end of the study, although, there was significant increase in catalase (30.06 ± 3.443 vs. 26.24 ± 6.908 U, P = 0.037) and decrease in malondialdehyde (MDA) (15.13 ± 3.574vs. 17.40 ± 3.170 mg/dl, P = 0.029) levels in the probiotic group, but after 8 weeks, there was no significant difference between the two groups. Other variables did not change significantly. Conclusion: Although probiotics can improve cardiovascular status by reducing general inflammation in the body, they are not specifically associated with lower risk of cardiovascular diseases.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Depressive disorder, Major,Probiotics,Heart disease risk factors
نویسندگان مقاله
شیرین تجدد |
دانشیار، گروه تغذیه، دانشکدهی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
شیما جزایری |
دانشیار، گروه تغذیه، دانشکدهی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
ناهید آریاییان |
استاد، مرکز تحقیقات روانشناسی کودک و نوجوان بر اساس مطالعات شناختی و رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
مهدی تهرانی دوست |
گروه آمار زیستی، دانشکدهی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
فاطمه حسینی |
استاد، انیستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشکدهی علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
کیانوش خسروی دارانی |
دانشیار، دانشکدهی پزشکی، بیمارستان ضیاییان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
محمد عفتپناه |
دکتری تخصصی، گروه بیوشیمی بالینی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
نریمان مرادی |
استاد، گروه بیوشیمی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
سودابه فلاح |
گروه تغذیه، دانشکدهی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
زهرا خواجهپور |
گروه تغذیه، دانشکدهی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
وجیهه الهی نژاد |
نشانی اینترنتی
http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/13717
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-2481751.pdf
کد مقاله (doi)
10.22122/jims.v39i618.13717
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات