این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 17 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۳۸، شماره ۶۰۶، صفحات ۹۹۶-۱۰۰۳
عنوان فارسی
تأثیر مکمل یاری اسید لینولئیک کونژوگه بر الگوی اسیدچرب و پروفایل لییپد سرم بیماران مبتلا به سرطان رکتال تحت درمان با کمورادیوتراپی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: با توجه به اهمیت کنترل عود مجدد بیماری سرطان کولورکتال و تأثیر پروفایل لیپیدی سرم و نوع چربی غشای تومور بر میزان پاسخ به درمان و بقا و عدم وجود مطالعهی بالینی در مورد اثر مکمل یاری اسید لینولئیک کونژوگه (Conjugated linoleic acids یا CLA) در این بیماران، مطالعهی حاضر تأثیر مکمل یاری CLA بر الگوی اسیدهای چرب و پروفایل لیپیدی سرم و نشانگر تومور (Carcinoembryonic antigen یا CEA) در بیماران مبتلا به سرطان رکتال تحت درمان با کمورادیوتراپی قبل از عمل جراحی مورد بررسی قرار گرفت. روشها: در این کارآزمایی بالینی، 31 بیمار مبتلا به سرطان رکتال تحت درمان با کمورادیوتراپی به طور تصادفی به دو گروه مورد یا مکمل (15 = n) و شاهد یا دارونما (16 = n) تقسیم شدند. گروه مکمل، روزانه 3 گرم اسید لینولئیک کونژوگه و گروه دیگر، دارونما به مدت 6 هفته دریافت کردند. قبل و بعد از مداخله، اسیدهای چرب، مقادیر تریگلیسیرید، کلسترول، Low-density lipoprotein-cholesterol (LDL-C)، High-density lipoprotein-cholesterol (HDL-C) و CEA سرم ارزیابی شدند. یافتهها: مکمل یاری با CLA سبب افزایش درصد ایزومرهای CLA در مقایسه با دارونما شد (35/0 = P). همچنین، مقادیر آلفا اسید لینولنیک در گروه مکمل به طور معنیداری افزایش (01/0 = P) و مجموع اسیدهای چرب امگا6 و نسبت امگا6 به امگا3 کاهش یافت؛ در حالی که در گروه دارونما این مقادیر افزایش یافتند. مکمل یاری با CLA در مقایسه با دارونما تأثیر معنیداری بر پروفایل لیپیدی سرم نداشت (05/0 < P). نتیجهگیری: با توجه به اثرات مثبت مکمل CLA بر مقادیر اسیدهای چرب امگا3 و این که مطالعهی حاضر، اولین مطالعهی بالینی در مورد تأثیر مکمل یاری CLA در این بیماران بود. برای تعمیم یافتههای مطالعهی حاضر، انجام مطالعات با حجم نمونهی بیشتر ضروری به نظر میرسد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سرطان رکتال، اسیدهای چرب، اسید لینولئیک کونژوگه، کمورادیوتراپی، چربیها،
عنوان انگلیسی
The Effects of Conjugated Linoleic acid on Serum Fatty Acids Composition and Lipid Profile in Patients with Rectal Cancer Undergoing Chemoradiotherapy
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Due to the importance of controlling recurrence of colorectal cancer, the effect of serum lipid profile and the fatty acid composition of cancer cell membranes on the response to treatment and survival, and the lack of clinical study on the effect of conjugated linoleic acid supplementation (CLA) in these patients, this study investigated the effect of CLA supplementation on serum fatty acid pattern, lipid profiles, and carcinoembryonic antigen (CEA) tumor marker in patients with rectal cancer treated with preoperative chemotherapy. Methods: In this randomized double-blind placebo-controlled pilot study, 31 patients with rectal cancer undergoing chemoradiotherapy assigned into the CLA group (n = 15), receiving 3 g CLA/d, and placebo group (n = 16) receiving placebo capsules for 6 weeks. Before and after intervention, serum fatty acid pattern, triglyceride, cholesterol, low-density lipoprotein-cholesterol (LDL-C), high-density lipoprotein-cholesterol (HDL-C), and CEA were evaluated. Findings: In placebo group, CLA supplementation increased the percentage of serum CLA (P = 0.35). CLA supplementation increased alpha linolenic acid (P = 0.01) significantly, and decreased the total omega-6 fatty acids and the omega-6 to omega-3 ratio. As compare with placebo, CLA supplementation had no significant effect on lipid profiles (P > 0.05). Conclusion: Considering the positive effects of CLA on omega-3 fatty acids, and to our knowledge, this is the first study that assess the effect of CLA supplementation; further studies with larger sample size are needed to generalize findings of this study.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Rectal neoplasms,Fatty acids,Conjugated linoleic acid,Chemoradiotherapy,Lipids
نویسندگان مقاله
رضا مهدوی |
دانشیار، گروه رادیوتراپی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
محمد محمدزاده |
استاد، مرکز تحقیقات تغذیه و گروه تغذیه، دانشکدهی تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
سروین سنایی ا سکویی |
استادیار، مرکز تحقیقات گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
الناز فرامرزی |
نشانی اینترنتی
http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/13786
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-2481789.pdf
کد مقاله (doi)
10.22122/jims.v38i606.13786
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات