این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۳۸، شماره ۵۹۷، صفحات ۷۹۸-۸۰۳
عنوان فارسی
ارتباط سازههای مدل ارتقای سلامت Pender با به کارگیری رویکردهای تغذیهای در بیماران مبتلا به پرفشاری خون
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: این مطالعه، با هدف تعیین ارتباط بین سازههای مدل ارتقای سلامت Pender با به کارگیری رویکردهای تغذیهای جهت کنترل فشار خون بالا در بیماران مبتلا به پرفشاری خون در مناطق روستایی شهرستان اصفهان انجام گرفت. روشها: در یک مطالعهی مقطعی، 233 بیمار مبتلا به فشار خون بالا از سطح مراکز بهداشتی و درمانی روستایی شهرستان اصفهان انتخاب شدند و دریافتهای غذایی آنان با پرسشنامهی ثبت 3 روزهی غذایی و عوامل شناختی و تعهد به رویکرد تغذیهای آنان با مدل ارتقای سلامت Pender بررسی شد و ارتباط بین دریافتهای غذایی و رویکرد تغذیهای آنان بررسی گردید. یافتهها: بین سدیم دریافتی و آگاهی ارتباط معکوس و معنیداری به میزان 316/0 وجود داشت (001/0 > P). همچنین، بین نمرهی فواید درک شده و میزان سدیم دریافت ارتباط معکوس و معنیداری به میزان 211/0 مشاهده شد (002/0 = P)، اما بین سایر معیارها (خودکارآمدی درک شده، احساس مرتبط با رفتار، تأثیر گذارندههای وضعیتی و حمایت اجتماعی) با میزان سدیم دریافتی ارتباط معنیداری دیده نشد. نتیجهگیری: برابر یافتههای این مطالعه، بین مدل ارتقای سلامت Pender و رویکردهای تغذیهای جهت کنترل فشار خون ارتباط معنیداری وجود داشت. از این رو، توصیه میشود مؤلفههای ارتقای سلامت Pender در واحدهای بهداشتی که با بیماران مبتلا به پرفشاری خون در ارتباط هستند، به کار گرفته شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ارتقای سلامت، فشار خون، مکملهای تغذیهای، سدیم غذا،
عنوان انگلیسی
The Relationship between Pender's Health Promotion Model Constructs and Applying Nutritional Supplements in Patients with Hypertension
چکیده انگلیسی مقاله
Background: This study aimed to investigate the relationship between Pender's Health Promotion Model constructs and applying nutritional supplements in patients with hypertension in rural areas of Isfahan Township, Iran. Methods: In a cross-sectional study, 233 patients with high blood pressure were selected from rural health centers in Isfahan Township. Patient’s dietary intake was assessed by a 3-day dietary questionnaire, and cognitive factors and a commitment to nutritional approach with Pender Health Promotion Model. The relationship between dietary intake and nutritional approach was studied as well. Findings: There was an inverse and significant relationship of 0.316 between sodium intake and knowledge (P < 0.001). Moreover, there was a significant negative correlation of 0.121 between the benefit score and the sodium intake (P = 0.002), but no relationship between other criteria (perceived self-efficacy, behavioral sensation, status affecting, and social support) and sodium intake. Conclusion: The findings of this study showed that there was a significant relationship between Pender Health Promotion Model and nutritional approaches for controlling blood pressure. Therefore, it is recommended to use Pender Health Promotion Components in health units associated with hypertension.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Health Promotion,Blood Pressure,Dietary supplements,Sodium, dietary
نویسندگان مقاله
پرستو . گلشیری |
استادیار، گروه آموزش پزشکی، مرکز مطالعات و توسعه و آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
آرش نجیمی |
پزشک عمومی، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نجمه جعفری |
نشانی اینترنتی
http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/13287
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-2481815.pdf
کد مقاله (doi)
10.22122/jims.v38i597.13287
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات