این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۳۸، شماره ۵۹۱، صفحات ۶۷۰-۶۷۹

عنوان فارسی بررسی و مقایسه‌‌ی ماندگاری در انتقال سریالی پیوند (گرافت) چربی اتولوگ ذخیره شده در دمای فریز و چربی تازه در جوان‌سازی صورت: یک مطالعه‌ی کارآزمایی بالینی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: این مطالعه با هدف مقایسه‌ی ماندگاری در انتقال سریالی پیوند (گرافت) چربی اتولوگ ذخیره شده در دمای فریز و چربی تازه در جوان‌سازی صورت انجام گرفت. روش‌ها: در یک مطالعه‌ی کارآزمایی بالینی، 60 بیمار داوطلب تزریق چربی در ناحیه‌ی نازولیبیال در دو گروه 30 نفره توزیع شدند. در گروه اول، چربی تازه از ناحیه‌ی داخلی ران برداشته شد و به مقدار 3 سی‌سی در دو طرف محل نازولیبیال تزریق شد. در 4-3 جلسه‌ی پی‌گیری با فواصل 4-3 هفته، تزریقات بعدی به همین ترتیب صورت گرفت. در گروه دوم، مقدار چربی مورد نیاز برای 4 جلسه تزریق از قسمت داخلی ران برداشته شد و 3 سی‌سی در اولین نوبت تزریق شد و مابقی چربی در دمای 20- درجه‌ی سانتی‌گراد فریز شد و در طی نوبت‌‌های بعدی، پس از یخ‌زدایی در محل نازولیبیال تزریق شد. میزان ماندگاری بافت چربی در 3، 6، 9، 12 و 15 ماه بعد از تزریق در دو گروه تعیین و مقایسه گردید. یافته‌ها: مقایسه‌ی تغییرات نمره‌ی ارزیابی چروک‌های صورت (Modified Fitzpatrick wrinkle scale یا MFWS) در قبل از عمل و ماه‌های 3، 6، 9، 12 و 15 بعد از عمل، تفاوت معنی‌داری را بین دو گروه نشان نداد (37/0 = P). درصد کلی کاهش بافت چربی در طی 15 ماه بعد از تزریق در گروه تحت تزریق چربی تازه 13/0 ± 59/0 و در گروه تحت تزریق چربی فریز شده 11/0 ± 61/0 درصد بود و تفاوت معنی‌دار بین دو گروه دیده نشد (73/0 = P). نتیجه‌گیری: با توجه به این که ماندگاری بافت چربی در دو روش تزریق چربی تازه و فریز تفاوت ندارد، به نظر می‌رسد استفاده از چربی فریز شده به علت یک بار برداشت چربی و هزینه‌های پایین‌تر عمل، برای جوان‌سازی پوست ارجح باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چربی اتولوگ، جوان‌سازی، ماندگاری،

عنوان انگلیسی Comparison of Survival in Serial Autologous Fat Transfer between Frozen and Fresh Fat in Face Rejuvenation: A Clinical Trial Study
چکیده انگلیسی مقاله Background: This study aimed to compare the survival in serial autologous fat transfer between frozen and fresh fat among patients referred for face rejuvenation. Methods: In a clinical trial study, 60 volunteer patients for fat injection in the nasolabial region were divided into two groups of 30. In the first group, fresh fat was removed from the inner thigh, and 3 cc was injected on both sides of the nasolabial fold. 3 to 4 weeks later, subsequent injections were performed in the same way. In the second group, the amount of fat required for 4 sessions of injection was removed from the inner thigh, and 3 cc was injected in the first time; the rest of the fat was frozen at -20° C and during the next times, after defrosting in place, was injected in nasolabial region. The shelf life of adipose tissue was determined and compared between the two groups 3, 6, 9, 12, and 15 months after injection. Findings: Comparison of changes in facial wrinkle assessment score (MFWS) before and 3, 6, 9, 12, and 15 months after surgery did not show any significant difference between the two groups (P = 0.37). The overall percentage of adipose tissue reduction during 15 months after injection was 0.59 ± 0.13 percent in the fresh fat injection group and 0.61 ± 0.11 percent in the frozen fat injection group with no significant difference between the two groups (P = 0.73). Conclusion: Due to the fact that survival injected fat is not differ between the two methods of injecting fresh and frozen fat, the use of frozen fat seems to be preferable for rejuvenation of the skin due to one-time fat removal and lower operating costs.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Autologous fat, Rejuvenation, Survival

نویسندگان مقاله محمود عمرانی‌فرد |
استاد، گروه جراحی، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

حسین ابدالی |
استاد، گروه پوست، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

علی اصیلیان |
دستیار فوق تخصصی جراحی پلاستیک، گروه جراحی، دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

عنایت‌اله یدالهی |



نشانی اینترنتی http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/12878
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-2481833.pdf
کد مقاله (doi) 10.22122/jims.v38i591.12878
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات