این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۳۸، شماره ۵۸۴، صفحات ۵۱۲-۵۲۰
عنوان فارسی
ارتباط وضعیت تغذیه با شاخص مقاومت به انسولین در سه ماههی اول بارداری
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: مقاومت به انسولین پیشرونده، به طور فیزیولوژیک در حاملگی دیده میشود که در مواردی به دیابت بارداری منجر میشود. با توجه به ارتباط وزن و مقاومت به انسولین، مطالعهی حاضر با هدف بررسی ارتباط وضعیت تغذیه با شاخص مقاومت به انسولین در سه ماههی اول بارداری، از جنبهی پیشگیری، انجام شد. روشها: مطالعهی توصیفی- تحلیلی- مقطعی حاضر، بر روی 138 مادر باردار نخستزا با حاملگی تکقلو و سالم انجام شد. مشخصات فردی با استفاده از پرسشنامهی محقق ساخته جمعآوری گردید. در هفتههای 10-6، فعالیت فیزیکی با استفاده از پرسشنامهی ویژهی اندازهگیری فعالیت فیزیکی در بارداری و مواد مغذی دریافتی با استفاده از یادآمد 24 ساعتهی خوراک در سه روز متوالی، تعیین گردید. در همین زمان، قند و انسولین ناشتا تعیین و مقاومت به انسولین محاسبه شد. یافتهها: جذر شاخص مقاومت به انسولین سه ماههی اول بارداری، با درآمد خانوار، فعالیت شغلی، میانگین شاخص تودهی بدنی قبل از بارداری، وزن و فعالیت فیزیکی مادر در هفتههای 10-6، ارتباط معنیداری داشت، اما پس از تعدیل اثر متغیرهای مرتبط، درآمد خانوار و وزن با مقاومت به انسولین ارتباط معنیداری داشتند و فعالیت شغلی نیز تمایل به معنیدار شدن داشت. همچنین، ویتامین D، اسید لینولنیک، بتاکاروتن، ویتامین E و کربوهیدرات دریافتی با شاخص مقاومت به انسولین ارتباط معنیداری داشتند و پس از تعدیل اثر متغیرهای مرتبط، فقط ویتامین E دریافتی، ارتباط مستقیم و گلوکز و مالتوز دریافتی، ارتباط معکوس معنیداری با شاخص پیشگفته داشتند. نتیجهگیری: ارتباط معنیدار درآمد خانوار و وزن مادر در سه ماههی اول با شاخص مقاومت به انسولین برای کنترل مقاومت به انسولین که رکن اصلی دیابت بارداری است، کاربرد دارد. ارتباط مستقیم ویتامین E و ارتباط معکوس معنیدار گلوکز و مالتوز دریافتی با مقاومت به انسولین، ممکن است راهنمایی برای کسب نتایج جدید باشد. پیشنهاد میگردد که ارتباط فعالیت شغلی با مقاومت به انسولین، مورد بررسی بیشتری واقع شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
مقاومت به انسولین، مواد مغذی دریافتی، فعالیت فیزیکی، بارداری،
عنوان انگلیسی
The Relationship between the Nutritioun Status and Insulin Resistance Index in the First Trimester of Pregnancy
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Progressive insulin resistance (IR) is a physiologic state during pregnancy which could be ended to gestational diabetes. Given the relationship between weight and insulin resistance (IR), the study of the association between nutrients intake and insulin resistance is particularly rational and predictive. Methods: The current descriptive cross-sectional study was performed on 138 nulliparous women with healthy and single pregnancies. Individual characteristics were collected by a researcher-administered questionnaire. At 6 th -10 th weeks of pregnancy, physical activity scores and nutrients intake were determined using the Pregnancy Physical Activity Questionnaire and 24-hour recall for three consecutive days, respectively. At the same time, fasting serum glucose and insulin levels were also measured to calculate IR by the formula. Findings: Square root transformation of IR index at the first trimester was significantly correlated with household income, occupational activity, pre-pregnancy body mass index (BMI), weight, and physical activity at 6 th -10 th weeks of gestation. However, after adjusting the effect of related variables, household income and maternal weight were significantly associated with IR, and occupational activity had a trend toward the significant association. Moreover, vitamin D, linolenic acid, beta-carotene, vitamin E, and carbohydrate intake were significantly correlated with IR index. However, after adjusting for the related variables, vitamin E had a direct significant relationship with IR, and glucose and maltose intakes were inversely associated with IR. Conclusion: Significant association between household income and maternal weight at the first trimester can be used to control IR, which is a key component for gestational diabetes. The association of vitamin E, glucose, and maltose intakes with IR may be a guide to get new results. We suggest further studies about the association between occupational activity and insulin resistance in pregnant women.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Insulin resistance,Food intake,Physical activity,Pregnancy
نویسندگان مقاله
معصومه گودرزی خویگانی |
استاد، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکدهی بهداشت و مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
سیدسعید مظلومی محمودآباد |
استاد، گروه بهداشت، دانشگاه آزاد فیروزآباد، واحد فیروزآباد، فیروزآباد، ایران
محمدحسین باقیانی مقدم |
دانشیار، مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی و گروه تغذیه، دانشکدهی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
آزاده نجارزاده |
دانشیار، گروه مامایی وبیماریهای زنان، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
فرحناز مردانیان |
استاد، گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکدهی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
آوات فیضی |
استادیار، گروه پرستاری، مركز تحقيقات توسعهی علوم پرستاري و مامايي، واحد نجفآباد، دانشگاه آزاد اسلامي، نجفآباد، ايران
مینا جوزی |
نشانی اینترنتی
http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/12628
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-2481853.pdf
کد مقاله (doi)
10.22122/jims.v38i584.12628
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات