این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، جلد ۲۰، شماره ۲، صفحات ۱۵۱-۱۷۵

عنوان فارسی روش‌های جداسازی و تخلیص پروتئین‌ها با تمرکز بر کروماتوگرافی: یک مطالعه مروری
چکیده فارسی مقاله قبل از توصیف ساختار و مکانیسم عملکرد یک پروتئین، ابتدا باید آن را خالص کرد و سپس مورد بررسی قرار داد. خالص‌سازی پروتئین به مجموعه‌ای از فرآیندها گفته می‌شود که در آن یک یا تعداد اندکی از پروتئین‌ها از یک ترکیب پیچیده که ممکن است سلول، بافت یا موجود زنده کامل باشد، خالص می‌گردد. برای این که بتوانیم عملکردها، ویژگی‌های ساختاری و برهم‌کنش‌های پروتئین مورد نظرمان را دریابیم ابتدا لازم است تا آن را خالص کنیم. در فرایند خالص‌سازی، قسمت پروتئینی و غیرپروتئینی از یکدیگر جدا می‌شوند. بیشترین چالش مربوط به زمانی است که پروتئین مورد نظر باید از سایر پروتئین‌ها جدا گردد. مراحل خالص‌سازی معمولاً به اندازه پروتئین، ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، تمایل اتصالی و فعالیت زیستی پروتئین مورد نظر بستگی دارد. محصول نهایی فرایند تخلیص، پروتئین جداسازی شده نام دارد. معمولاً فرایند تخلیص پروتئین، شامل فیلتراسیون و یک یا چند مرحله کروماتوگرافی است. با استفاده از روش‌هایی مانند کروماتوگرافی و بهینه سازی آن، مولکول‌های خالص‌تری بدست می‌آید و تحقیقات دقیق‌تری انجام می‌گیرد. در نتیجه، با تخلیص مولکول مورد نظر، می‌توان از آن در صنایع مختلف از جمله پزشکی استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروتئین، تخلیص، فیلتراسیون، کروماتوگرافی

عنوان انگلیسی Proteins Separation and Purification Methods with Focus on Chromatography: a Review Study
چکیده انگلیسی مقاله   Before describing the structure and mechanism of action of a protein, it must first be subject to purification procedure. Protein purification is a set of processes in which one or a small number of proteins are purified from a complex compound that may be a complete cell, tissue, or organism. Understanding the functions, structural properties, and interactions of the protein are directly related to the degree of purity of the protein of interest. In the purification process, the protein and non-protein parts are separated. The biggest challenge is when the protein must be separated from other proteins. The purification procedure of an unknown protein is usually depends on the size, physicochemical properties, binding affinity, and biological activity. The end product of the purification process is called protein isolate. The protein purification process usually involves filtration and one or more chromatographic steps. Chromatography is a useful method for acquiring very pure protein for using in very accurate experiments. Therefore, by purifying the desired molecule, it can be used in various industries, such as medicine.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Protein, Purification, Filtration, Chromatography

نویسندگان مقاله مهدی بابائی | Mahdi Babaie
Razi Vaccine and Serum Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran
مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، کرج، ایران


نشانی اینترنتی http://jarums.arums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1605-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوشیمی
نوع مقاله منتشر شده مقاله مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات