این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۳۱، شماره ۲۰۶، صفحات ۱۴۳-۱۵۳

عنوان فارسی مصرف مکمل های غذایی و وضعیت دریافت ریز مغذی ها در ورزشکاران بدنساز
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: اطلاعات کمی از وضعیت دریافت ریز مغذی‌ها در ورزشکاران بدن ساز  با وجود مصرف مکمل‌های غذایی وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت مصرف مکمل‌های غذایی و دریافت ریز مغذی‌ها در ورزشکاران بدن‌ساز زن و مرد بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی در بین ورزشکاران بدن ساز شیراز انجام شد. با استفاده از پرسشنامه معتبر، مصرف مکمل‌های غذایی ارزیابی شد و ازپرسشنامه معتبر 168 آیتمی بسامد غذایی، برای ارزیابی وضعیت دریافت ریزمغذی‌ها استفاده شد. سپس دریافت ریز مغذی‌های ورزشکاران با استاندارد مصرف روزانه‌ی توصیه شده در رژیم غذایی (Recommended Dietary Allowance RDA: ) مقایسه شد. یافته‌ها: از270 شرکت کننده در مطالعه 175 (64/8 درصد) مرد با میانگین سنی 2/5 ±33/6 بودند که 115(65درصد) نفر از مردان و 45(47درصد) نفر از زنان از مکمل‌های غذایی استفاده کردند. نتایج نشان داد که در درصد استفاده از مکمل‌های غذایی بر اساس جنسیت (0/000< P) و گرو‌ه‌های سنی (0/006< P) و سطح تحصیلات (0/001< P) تفاوت معنی‌داری وجود داشت. علاوه برآن، نتایج نشان داد که مربیان ورزشی مهم‌ترین منبع اطلاع یابی در زمینه توصیه‌های تغذیه‌ای به ورزشکاران بودند(62/4 درصد) و متخصصان تغذیه و پزشکان فقط 17/4 درصد را شامل شدند. نتایج مطالعه نشان داد کمبود دریافت ریزمغذی‌ها بر اساس مقدار استاندار توصیه شده RDA در مردان ورزشکار شامل ویتامین D، کلسیم، منیزیم و روی و در زنان ورزشکار شامل ویتامینD، ویتامینE، ویتامین B9، کلسیم، آهن و منیزیم بود. استنتاج: اگرچه مصرف مکمل‌های غذایی در ورزشکاران بدنساز زن و مرد بالا است اما ورزشکاران بدنساز از کمبود دریافت ریزمغذی‌ها رنج می‌برند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ورزشکاران بدن‌ساز، مکمل‌های غذایی، دریافت ریزمغذی‌ها

عنوان انگلیسی Dietary Supplement Consumption and Micronutrient Intake Status in Bodybuilders
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Little information is available about micronutrients intake in bodybuilding athletes taking supplements. This study aimed at investigating dietary supplements usage and micronutrients intake in male and female bodybuilders. Materials and methods: This cross-sectional study was performed among bodybuilders in bodybuilding clubs in Shiraz. Information about consumption of dietary supplements were collected using a questionnaire and Food Frequency Questionnaire (168 items) was completed to assess the micronutrients intake based on the Recommended Dietary Allowance (RDA). Results: The participants (n= 270) included 175 (64.8%) males (mean age: 33.6±2.5 years). In this study, 115 (65%) males and 45 (47%) females used dietary supplements. The study showed a significant difference in the rate of supplement use based on gender (P< 0.000), age group (P< 0.006), and level of education (P< 0.001). Furthermore, bodybuilding trainers were the major source of dietary education (62.4%), while nutritionists and physicians accounted for nutritional advice to only 17.4% of the participants. Findings indicated low micronutrients (vitamin D, calcium, magnesium, and zinc) intake in male athletes based on RDA. There was also low intake of vitamin D, vitamin E, vitamin B9, calcium, iron, and magnesium in female athletes. Conclusion: Prevalence of supplement use was high in male and female bodybuilders, however, they suffer from low intake of micronutrients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله bodybuilders, dietary supplements, micronutrient intake

نویسندگان مقاله محمد حسین شریفی | Mohammad Hossein Sharifi
BSc in Nutrition, Nutrition Research Center, School of Nutrition and Food Sciences, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
کارشناس تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

آرش همایونی میمندی | Arash Homayouni Meymandi
MSc in Biostatistics, Research Center for Traditional Medicine and History of Medicine, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
کارشناس ارشد آمار زیستی، مرکز تحقیقات طب سنتی و تاریخ پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

ملیحه سوسنی توابع | Malihe Sousani Tavabe
Associate Professor, Nutrition Research Center, School of Nutrition and Food Sciences, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
دانشیار، مرکز تحقیقات تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی ، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

سیاوش بابا جعفری | Siavash Babajafari
Assistant Professor, Research Center for Traditional Medicine and History of Medicine, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
استادیار، مرکز تحقیقات طب سنتی و تاریخ پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-14787-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات