این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۳۱، شماره ۲۰۱، صفحات ۱۶-۲۷

عنوان فارسی تاثیر اسانس های گیاه زنجبیل، دارچین، زنیان و زیره بر برخی از باکتری های ایجاد کننده دیس بیوزیس روده در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: امروزه مصرف نادرست آنتی‌بیوتیک‌ها با بهم زدن تعادل میکروبی بدن، زمینه ساز بروز بیماری‌های جدید شده اند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضد میکروبی اسانس گیاهان زنجبیل، دارچین، زنیان، زیره سبز و زیره سیاه ‏بر روی برخی باکتری‌های ایجادکننده دیس‌بیوزیس جهت تعدیل فلور میکروبی روده در شرایط آزمایشگاهی بود. مواد و روش‌ها: اسانس گیاهان دارویی از طریق تقطیر به روش بخار غیرمستقیم تهیه و میکروب‌ها از مرکز کلکسیون (IROST) خریداری شدند. بعد از آماده شدن محیط کشت‌ها، چاهک‌گذاری انجام شد و بعد از 24 ساعت هاله عدم رشد اندازه‌گیری شد. جهت تعیین حداقل غلظت ممانعت‌کنندگی(MIC) و حداقل غلظت‌کشندگی مخمرها و باکتری‌های بیماریزا، به ترتیب از روش ماکرودیلوشن و میکرودیلوشن استفاده شد. نتایج حاصل، طبق استانداردهای CLSI تفسیر شد. یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان داد که اسانس دارچین بیش‌ترین اثر مهاری را بر روی همه باکتری‌های بیماریزا داشته است. اسانس زنیان نیز بجز شیگلا فلکسنری روی سایر باکتری‌های بیماریزا اثر مهاری متوسطی داشت. اسانس زیره سبز و زیره سیاه، مشابه عمل کرده و اسانس زنجبیل هیچ اثری روی هیچ‌کدام از باکتری‌های بیماریزا نشان نداد. استنتاج: با توجه به نتایج به‌دست آمده اسانس زنیان با بیش‌ترین اثر مهاری روی باکتری‌های بیماریزا بسیار خوب عمل کرده است. اسانس دارچین نیز اثرمهاری بسیار خوبی بروی باکتری‌های بیماریزا و عدم بازدارندگی روی برخی باکتری‌های مفید نشان داد، لذا این گیاهان می‌توانند با تعدیل فعالیت باکتری‌های بیماریزای موثر در دیس‌بیوزیس، برای ساخت داروی موثر، امیدوارکننده باشند.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گیاهان دارویی، دیس بیوزیس روده، حداقل غلظت ممانعت‌کنندگی، حداقل غلظت کشندگی، آنتی بیوتیک

عنوان انگلیسی Effect of Essential Oils of Zingiber officinale, Cinnamomum verum, Trachyspermum ammi, Cuminum cyminum, and Carum carvi on Bacteria Inducing Clonal Dysbiosis In Vitro
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Misuse of antibiotics diminishes microbial balance of the body which has led to emergence of new diseases.  In this research, we studied the effect of essential oils of Zingiber officinale, Cinnamomum verum, Trachyspermum ammi, and Carum carvi on intestinal microorganisms' effect in dysbiosis in vitro. Materials and methods: Essential oils were prepared by indirect steam distillation. Pure and lyophilized microorganisms were purchased from Iranian Research Organization for Science and Technology (IROST). After the culture media was preapered the wells were created over the agar plates and antimicrobial activity was defined by measuring the inhibition zone diameter after 24 hours. Antibacterial effects of the essential oils were studied by well assay methods, Minimum Inhibitory Concentration (MIC), and Minimum Bactericidal Concentration (MBC). Results were interpreted using CLSI standards. Results: Cinnamomum verum had the highest inhibitory effect on all pathogens. Trachyspermum ammi essential oils had moderate inhibitory effect on all pathogens except shigella Flexneri. The essential oils of Cuminum cyminum and Carum carvi had similar inhibitory effects. Ginger essential oil showed no inhibitory effect on any of the pathogens. Conclusion: The highest inhibitory effect on pathogens was seen in Trachyspermum ammi essential oil, while it had the least inhibitory effect on beneficial microorganisms. Cinnamomum verum essence, with very good inhibitory effect on pathogens and inhibition of some useful microorganisms, can be promising to make effective drug by modulating the activity of pathogens effective in dysbiosis of the clone.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله medicinal plants, dissubiosis clone, minimum inhibitory concentration, minimum concentration of fatalities, antibiotic

نویسندگان مقاله وحیده طرح ریز | Vahideh Tarhriz
Assitant Professor, Molecular Medicine Research Center, Biomedicine Institute, Tabriz University of Medical Sciences, ‎Tabriz, Iran
استادیار، مرکز تحقیقات پزشکی مولکولی، پژوهشکده زیست پزشکی، دانشگاه علوم پرشکی تبریز، تبریز، ایران

احمد یاری خسروشاهی | Ahmad Yari Khosroushahi
Associate Professor, Department of Medical Nanotechnology, School of Advanced Medical Sciences, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
دانشیار، گروه نانوتکنولوژی پزشکی، دانشکده علوم و فناوری های نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

لیلا ابراهیمی قصور | Leila Ebrahimi Ghasor
Doctor of Pharmacy, Faculty of Pharmacy, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran.
داروسازی عمومی، گروه بیوتکنولوژی داروئی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پرشکی تبریز، تبریز، ایران

بابک الیاسی فر | Babak Elyasifar
PhD in Pharmaceutical Biotechnology, Faculty of Pharmacy, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran‎
دکترای بیوتکنولوژی داروئی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پرشکی تبریز، تبریز، ایران

آزیتا دیلمقانی | Azita Dilmaghani
Associate Professor, ‎Faculty of Pharmacy, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran‎
دانشیار، گروه بیوتکنولوژی داروئی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پرشکی تبریز، تبریز، ایران


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-13669-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات