این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۳۰، شماره ۱۹۳، صفحات ۷۱-۸۳

عنوان فارسی مقایسه ی اثر Akkermansia muciniphila زنده و پاستوریزه در کنترل چاقی و دیابت
چکیده فارسی مقاله  سابقه و هدف: دیابت و چاقی از جمله مهم‌ترین بیماری‌های متابولیک است که همواره نگرانی‌هایی را در سطح جهانی به همراه دارد. امروزه نقش کلیدی تنوع و ترکیب میکروبیوتای روده در بروز و کنترل بیماری‌های متابولیک از طریق تنظیم متابولیسم و پاسخ‌‌های ایمنی میزبان، به اثبات رسیده است. در مطالعات پیشین ارتباط میان باکتری Akkermansia muciniphila، باکتری موجود در میکروبیوتای روده با چاقی و دیابت مورد توجه قرار گرفته است. مطالعات انسانی و حیوانی نشان داده اند که این باکتری تجزیه‌کننده موسین از طریق کاهش نفوذپذیری دیواره روده و پیشگیری از بروز اندوتوکسمی متابولیک و التهاب، همچنین تعدیل متابولیسم انرژی و چربی، در پیشگیری از چاقی و دیابت موثر است. شواهد جدید نشان داده‌اند علاوه بر باکتری زنده Akkermansia muciniphila، فرم پاستوریزه آن نیز قابلیت کنترل بیماری را دارد. با توجه به دشواری‌های زنده‌مانی و کشت این باکتری غیرهوازی و در راستای کمک به استفاده‌ی بهینه از باکتری Akkermansia muciniphila در درمان‌های بالینی بیماری‌های متابولیک، این مطالعه مروری با هدف مقایسه اثر Akkermansia muciniphila زنده و پاستوریزه به بررسی اثرات این باکتری به عنوان پروبیوتیک‌ نسل جدید در کنترل بیماری‌های چاقی و دیابت پرداخته است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله باکتری Akkermansia muciniphila، چاقی، دیابت، میکروبیوتا، پاستوریزاسیون، پروبیوتیک نسل جدید

عنوان انگلیسی Comparing the Effects of Live and Pasteurized Akkermansia muciniphila on Management of Obesity and Diabetes
چکیده انگلیسی مقاله  Diabetes and obesity are among the most important metabolic disorders which are of worldwide concern. Today, it has been proven that the diversity and composition of the intestinal microbiota play a key role in the incidence and control of metabolic diseases via regulating the metabolism and immune responses of the host. Previous studies reported links between Akkermansia muciniphila, a commensal bacterium in the gut microbiota, and obesity and diabetes. Human and animal studies have shown that this mucin-degrading bacterium is effective in preventing obesity and diabetes by reducing intestinal wall permeability and preventing metabolic endotoxemia and inflammation, as well as modulating energy and fat metabolism. New evidence shows that both forms of the A. muciniphila (live bacterium or its pasteurized form) can control the disease. Considering the difficulties of the survival and cultivation of this anaerobic bacterium and in order to help optimal use of A. muciniphila in clinical treatments of metabolic diseases, in this study we compared the effect of live and pasteurized A. muciniphila. Besides, we investigated the effects of this bacterium as the next generation of probiotics on obesity and management of diabetes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Akkermansia muciniphila, obesity, diabetes, microbiota, pasteurization, probiotics

نویسندگان مقاله عارفه شهریاری | Arefeh Shahriary
Msc in Microbiology, Obesity and Eating Habits Research Center, Endocrinology and Metabolism Clinical Sciences Institute, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran Department of Mycobacteriology and Pulmonary Research, Microbiology Research Center, Pasteur Institute of Iran, Tehran, Iran
کارشناس ارشد میکروبیولوژی، مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی، پژوهشکده علوم بالینی غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران گروه سل و تحقیقات ریوی، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران.

زهرا حسینی توسل | Zahra Hoseini-Tavassol
Department of Mycobacteriology and Pulmonary Research, Microbiology Research Center, Pasteur Institute of Iran, Tehran, Iran PhD candidate in Medical Biotechnology, Obesity and Eating Habits Research Center, Endocrinology and Metabolism Clinical Sciences Institute, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه سل و تحقیقات ریوی، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی، انستیتو پاستور ایران، تهران، ایران. دانشجوی دکترای بیوتکنولوژی پزشکی، مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی، پژوهشکده علوم بالینی غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

احمدرضا سروش | Ahmad-Reza Soroush
Professor, Obesity and Eating Habits Research Center, Endocrinology and Metabolism Clinical Sciences Institute, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
استاد، مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی، پژوهشکده علوم بالینی غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

هانیه السادات اجتهد | Hanieh-Sadat Ejtahed
Assistant Professor, Obesity and Eating Habits Research Center, Endocrinology and Metabolism Clinical Sciences Institute, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran Endocrinology and Metabolism Research Center, Endocrinology and Metabolism Clinical Sciences Institute, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
استادیار، مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی، پژوهشکده علوم بالینی غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، پژوهشکده علوم بالینی غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

باقر لاریجانی | Bagher Larijani
Professor, Endocrinology and Metabolism Research Center, Endocrinology and Metabolism Clinical Sciences Institute, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
استاد، مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، پژوهشکده علوم بالینی غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-13483-6&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده ویژه نامه میکروبیوتا
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات