این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۳۰، شماره ۱۹۲، صفحات ۱۳۹-۱۴۴
عنوان فارسی
بررسی فعالیت لیتیک فاژ جداسازی شده از شیر علیه اشریشیاکلی مولد بتالاکتاماز وسیع الطیف
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: اشریشیاکلی شایعترین عامل عفونت دستگاه ادراری میباشد. استراتژی درمان با ظهور اشریشیاکلی مولد بتالاکتاماز وسیعالطیف و مقاومت آن به اکثر آنتیبیوتیکها با مشکل مواجه شده است. باکتریوفاژها بهعنوان گزینه درمانی جایگزین پیشنهاد میشوند. به همین منظور این مطالعه با هدف بررسی فعالیت لیتیک فاژ جداسازی شده از شیر پاستوریز نشده علیه اشریشیاکلی مولد بتالاکتاماز وسیعالطیف، انجام شد. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی جهت آماده سازی باکتری، اشریشیاکلی از 9 نمونه عفونی ادرار جداسازی شد. سپس اشریشیاکلی مولد بتالاکتاماز وسیعالطیف با روش دیسک دیفیوژن (Kirby-Bauer) تایید شد. باکتریوفاژ نیز از نمونه شیر پاستوریزه نشده جداسازی شد. فعالیت لیتیک فاژ علیه اشرشیاکلی با Spot test تایید شد. تیتر فاژ با تکنیک DLA assay محاسبه شد. زمان نهفتگی فاژ تعیین و فنوتیپ فاژ با میکروسکوپ الکترونی مشخص شد. یافتهها: فعالیت لیتیک فاژ علیه اشریشیاکلی تولیدکننده بتالاکتاماز وسیعالطیف در شرایط In vitro با تشکیل هاله عدم رشد تایید شد. تیتر فاژ PFU/ml1010 × 15 محاسبه شد. تصاویر میکروسکوپ الکترونی کوکتل فاژ متعلق به خانوادههای میوویریده و پودوویریده را تایید نمود. دوره نهفتگی فاژ 20 دقیقه بود. استنتاج: براساس یافتههای این مطالعه باکتریوفاژ جداسازی شده از شیر پاستوریزه نشده علیه اشریشیاکلی مولد بتالاکتاماز وسیع الطیف در شرایط In vitro موثر است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
باکتریوفاژ، اشریشیاکلی، بتالاکتامازوسیع الطیف
عنوان انگلیسی
Lytic Activity of Isolated Phage from Milk Against Extended-Spectrum Beta-Lactamase Escherichia coli
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: Escherichia coli (E.coli) is the most common cause of urinary tract infection. The treatment strategy has been hampered by the emergence of broad-spectrum beta-lactamase-producing E.coli and its resistance to most antibiotics. Bacteriophages are suggested as an alternative treatment option. This study aimed at evaluating the lytic activity of isolated phage from unpasteurized milk against Extended-Spectrum Beta-Lactamase (ESBLs) E.coli. Materials and methods: In this experimental study, E. coli was isolated from nine urinary tract infection samples and was confirmed as broad-spectrum beta-lactamase-producing by the Kirby-Bauer method. Bacteriophage was isolated from unpasteurized milk samples. Lytic activity of phage was determined by the spot test. Phage titer was calculated using the DLA assay. The phage latent period was detected and phenotype of the phage was determined by electron microscopy. Results: Lytic activity of phage against E.coli was confirmed by the formation of an inhibition zone. The phage titer was 15×1010 PFU/ml. The images of electron microscopy confirmed the phage cocktail belonged to Myoviridae and Podoviridae families. The latent period of bacteriophage was 20 min. Conclusion: Isolated bacteriophage from unpasteurized milk is effective on broad-spectrum beta-lactamase E. coli.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
bacteriophage, E. coli, Broad-spectrum beta-lactamases
نویسندگان مقاله
گلنار رحیم زاده | Golnar Rahimzadeh
Assistant Professor, Pediatric Infectious Diseases Research Center, Communicable Diseases Institute, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
استادیار، مرکز تحقیقات عفونی اطفال، پژوهشکده بیماری های واگیر، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
محمدصادق رضائی | Mohammad Sadegh Rezai
Professor, Pediatric Infectious Diseases Research Center, Communicable Diseases Institute, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
استاد، مرکز تحقیقات عفونی اطفال، پژوهشکده بیماری های واگیر، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
الهه احمدی | Elaheh Ahmadi
PhD Candidate in Food Science and Technology Advanced Food Systems Research Unit, College of Health and Biomedicine, Victoria University, Melbourne, Victoria, 3030 Australia
دانشجوی دکترای علوم و صنایع غذایی واحد تحقیقات پیشرفته سیستم های غذایی، دانشکده بهداشت و پزشکی، دانشگاه ویکتوریا، ملبورن، ویکتوریا، 3030 استرالیا
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-11760-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده
گزارش کوتاه
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات