این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
، جلد ۳۰، شماره ۱۹۱، صفحات ۱-۱۲
عنوان فارسی
بررسی تاثیر مکمل یاری خوراکی الاژیک اسید بر کیفیت زندگی در سندرم روده تحریک پذیر: مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: سندرم روده تحریکپذیر (IBS) نوعی اختلال در عملکرد روده است. استرس اکسیداتیو نقش قابل توجهی در این بیماری دارد. با توجه به اثرات آنتیاکسیدانی الاژیک اسید(EA)، این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مکمل یاری الاژیک اسید بر کیفیت زندگی در بیماری IBS طراحی شد. مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور در دانشگاه علوم پزشکی قزوین در سال 1398 انجام شد و در آن 44 بیمار واجد شرایط با روش تقسیم تصادفی ساده به دو گروه تقسیم و بهمدت 8 هفته روزانه یک کپسول mg180 EA (گروه مداخله) و یک کپسول mg180 حاوی آرد گندم (گروه پلاسبو) دریافت کردند. در ابتدا و انتهای مطالعه، پرسشنامههای دموگرافیک، فعالیت بدنی، یادآمد خوراک 24 ساعته تکمیل گردید. فاکتورهای آشفتگی، پاسخ اجتماعی، نگرانیهای سلامتی، تصویر بدنی، ارتباطات، روابط جنسی، ممنوعیت غذایی و اختلال فعالیت روزانه توسط پرسشنامه کیفیت زندگی ویژه بیماران IBS(IBS-QOL-34) تکمیل شد. یافتهها با نرمافزار V20 SPSS Statistics تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: در ابتدا و انتهای مطالعه به لحاظ فاکتورهای تنسنجی، تفکیک جنسیتی (52 درصد مرد، 48 درصد زن)، میانگین سنی (مداخله: 93/4 ± 55/36 و داونما: 84/5 ± 29/35)سال، دریافت مواد غذایی و فعالیت بدنی دو گروه تفاوت معنیداری نداشتند(05/0P>). در انتهای مطالعه، مصرف EA، باعث کاهش معنیداری در میانگین امتیاز کلی IBS-QOL نسبت به ابتدا شده و کیفیت زندگی افزایش معنیداری داشت(05/0>P). تغییر معنیداری درکیفیت زندگی درگروه پلاسبو مشاهده نشد(05/0P>). استنتاج: مصرف پلی فنولهای غذایی مانندEA، احتمالا از طریق کاهش استرس اکسیداتیو، باعث بهبود عملکرد روده و کیفیت زندگی در بیماری IBS میشود. شماره ثبت کارآزمایی بالینی : 11N20141025019669IRCT
کلیدواژههای فارسی مقاله
الاژیک اسید، کیفیت زندگی، سندرم روده تحریک پذیر، کارآزمایی بالینی
عنوان انگلیسی
Effects of Ellagic Acid Supplementation on Quality of Life in Patients with Irritable Bowel Syndrome: A Double Blind Randomized Clinical Trial
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: Irritable Bowel Syndrome (IBS) is a type of intestinal dysfunction. Oxidative stress plays a significant pathological role in this disease. Ellagic acid (EA) as a dietary polyphenol is known to have antioxidant effects. This study was designed to investigate the effect of ellagic acid supplementation on quality of life in patients with IBS. Materials and methods: A randomized double blind placebo-controlled clinical trial was carried out in 44 patients with IBS in Qazvin University of Medical Sciences, Iran 2019. The participants were randomly allocated to receive either a capsule containing 180 mg EA per day (n=22) or placebo, a capsule containing 180 mg wheat flour, (n=22) for 8 weeks. At the beginning and end of the study, demographic characteristics and frequency of physical activity were recorded, and 24-hour dietary recall index and the Irritable Bowel Syndrome Quality of Life (IBS-QOL-34) questionnaire were completed. Data analysis was performed in SPSS V20. Results: At the beginning and end of the study, there were no significant differences between the two groups in anthropometric indices, food intake, and physical activity (P>0.05). At the end of the study, EA consumption significantly decreased the mean IBS-QOL total score compared to baseline and significantly increased quality of life (P< 0.05). The study showed no significant change in the quality of life in the placebo group (P>0.05). Conclusion: According to this study, dietary polyphenols such as ellagic acid improve bowel function, possibly by reducing oxidative stress, thereby improving the quality of life in patients with IBS. (Clinical Trials Registry Number: IRCT20141025019669N11)
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ellagic acid, quality of life, irritable bowel syndrome, clinical trial
نویسندگان مقاله
زهرا میرزایی | Zahra Mirzaie
MSc Student in Nutrition, School of Health, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه، گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
علی باستانی | Ali Bastani
Assistant Professor, Department of Internal Medicine, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
استادیار، گروه آموزشی داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
علی اکبر حاجی آقا محمدی | Ali Akbar Haji-Aghamohammadi
Associate Professor, Department of Internal Medicine, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
دانشیار، گروه آموزشی داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
محمدرضا رشیدی نوش آبادی | Mohamadreza Rashidi Nooshabadi
Assistant Professor, Department of Pharmacology, School of Pharmacy, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
استادیار، گروه فارماکولوژی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
بهمن احدی نژاد | Bahman Ahadi Nezhad
Assistant Professor, Department of Health Services Management, School of Health, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
5. استادیار، گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
حسین خادم حقیقیان | Hossein Khadem Haghighian
Assistant Professor, Department of Nutrition, School of Health, Qazvin University of Medical Science, Qazvin, Iran .Metabolic Diseases Research Center, Research Institute for Prevention of Non-Communicable Diseases, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
استادیار، گروه علوم تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران. مرکز تحقیقات بیماری های متابولیک، پژوهشکده پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
نشانی اینترنتی
http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3730-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی-کامل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات