این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۳۰، شماره ۱۹۰، صفحات ۱۱-۲۳

عنوان فارسی اثر تمرین استقامتی با شدت متوسط و مصرف عصاره گل نسترن بر شاخص های آنزیمی کبد موش های صحرایی نر
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: امروزه به علت ماشینی‏شدن کارها، افزایش بی‏تحرکی از مشکلات در حال گسترش در جوامع مختلف است که خطر بروز بیماری‏هایی مانند کبد چرب، چاقی و دیابت را در افراد افزایش می‏دهد. مطالعات تأثیر تمرینات ورزشی را بر سطوح شاخص‌های آنزیمی کبد گزارش کرده‌اند. به‏‌نظر می‌رسد محصولات گیاهی در مدیریت انواع بیماری‌ها نظیر کبد چرب مفید باشند. مواد و روش‌ها: پژوهش تجربی با نمونه حیوانی و گروه بندی تصادفی حاضر به بررسی پاسخ شاخص‏های آنزیمی آسپارتات آمینوترانسفراز(AST)، آلانین آمینوترانسفراز(ALT)، آلکالین فسفاتاز(ALP) و گاما گلوتامیل ترانس پپتیداز(GGT) و نیم‌رخ لیپید(تری‌گلیسرید و کلسترول‌تام) کبد موش‏های صحرایی پیرو 8 هفته تمرین استقامتی و مصرف عصاره گل‌نسترن پرداخته است. تعداد 36 سر موش به چهار گروه: کنترل-سالین، تمرین-سالین، کنترل-نسترن و تمرین-نسترن تقسیم شدند. در پایان دوره سطوح آنزیم‌های کبدی، تری‌گلیسرید و کلسترول اندازه‏گیری شد. یافته‌ها: تحلیل سطوح آنزیم‌های AST و ALT با استفاده از آنالیز واریانس یک‌طرفه نشان داد که سطوح این دو آنزیم در گروه‏‏های تمرین-سالین(024/0P=)(002/0P=) و کنترل- نسترن(004/0P=)(001/0P=) نسبت به کنترل- سالین کاهش یافته بود. اثر تعاملی تمرین و عصاره نسترن توانست کاهش معنی‏داری را در آنزیم‏های AST و ALT  نسبت به تمامی گروه‏ها ایجاد کند(001/0P=). سطوح ALP در گروه‌های تمرین- سالین(008/0P=)، کنترل-نسترن(002/0P=) و تمرین-نسترن(001/0P=) نسبت به گروه کنترل-سالین کاهش یافت. تحلیل سطوح GGT عدم اختلاف معنی‌دار را بین گروه‌ها نشان داد(172/0P=). تمرین استقامتی و عصاره گل نسترن موجب بهبود مقادیر تری‌گلیسرید و کلسترول تام کبدی شدند. استنتاج: اجرای تمرین استقامتی همراه با مصرف عصاره گل نسترن می‌تواند تأثیر بسزایی بر کاهش شاخص‏های آنزیمی، تری‌گلیسرید و کلسترول تام کبدی داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تمرین استقامتی، گل نسترن، آنزیم‌های کبدی، تری‌گلیسرید، کلسترول تام

عنوان انگلیسی Effect of Moderate Endurance Training and Consumption of Rosa Canina L. Extract on Liver Enzyme Profile in Male Rats
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Inactivity due to the mechanization of work is a growing health concern in many countries. It increases the risk of many diseases such as fatty liver, obesity and diabetes. There are evidences on the effect of exercise on levels of liver enzymatic parameters. Herbal products appear to be useful in managing some diseases, such as fatty liver. Materials and methods: This experimental study investigated the response of liver enzyme indices, including aspartate aminotransferase (AST), alanine aminotransferase (ALT), alkaline phosphatase (ALP), gamma glutamyl transpeptidase (GGT), and lipid profile (total triglyceride and total cholesterol) in rat liver after eight weeks of endurance training and consumption of Rosa canina L. extract. Thirty-six rats were randomly divided into four groups: control-saline, training-saline, control-Rosa canina L. and Rosa canina L.+training. Liver enzyme levels, triglycerides and total cholesterol levels were measured. Results: ANOVA test showed that AST and ALT levels decreased significantly in training-saline (P=0.024 and P=0.002, respectively) and control-Rosa canina L. (P=0.004 and P=0.001, respectively) groups compared to control-saline group. The interaction effect of training and Rosa canina L. caused a significant decrease in AST and ALT levels compared to other groups (P=0.001). ALP levels reduced in training-saline (P=0.008), control-Rosa canina L. (P=0.002), and Rosa canina L.+ training (P=0.001) compared with control-saline. Analysis of GGT showed no significant difference between the groups (P=0.172). Endurance training and the extract of Rosa canina L. improved the levels of triglycerides and total cholesterol. Conclusion: Endurance training in combination with Rosa canina L. extract can have a significant effect on reducing liver enzyme indicators, triglycerides, and total cholesterol.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله endurance training, Rosa canina-L, liver enzymes, triglyceride, total cholesterol

نویسندگان مقاله سروش علی اصغری جلودار | Soroosh Ali Asghari Gelodar
MSc Student in Exercise Biochemistry, Faculty of Sport Sciences, University of Mazandaran, Babolsar, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوشیمی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

عباس قنبری نیاکی | Abbass Ghanbari-Niaki
Professor, Department of Exercise Biochemistry, Faculty of Sport Sciences, University of Mazandaran, Babolsar, Iran
استاد، گروه بیوشیمی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

خدیجه نصیری | Khadijeh Nasiri
Assistant Professor, Department of Exercise Physiology, Faculty of Sport Sciences, University of Mazandaran, Babolsar, Iran
استادیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-11-13149-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی ورزشی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات