این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
پایش
، جلد ۲۰، شماره ۶، صفحات ۶۸۷-۷۰۲
عنوان فارسی
ضایعات نان در ایران طی دوره زمانی ۱۴۰۰- ۱۳۸۰: یک مطالعه مرور نظاممند
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: نان بخصوص نان گندم بعنوان تامینکننده اصلی انرژی در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران به شمار میرود. در عین حال بررسیها بیانگر تولید ضایعات به میزان 30% از این ماده غذایی مفید در ایران میباشد. مطالعات بسیاری در ایران و جهان در زمینه علل و نتایج ضایعات نان انجام شده است.اما مطالعه ای که تصویری جامع است از وضعیت ضایعات نان در ایران صورت نگرفته است. مطالعه حاضر با هدف ارائه تصویری جامع و کمک به سیاستگذاران و پژوهشگران صنعت نان کشور و در راستای تامین امنیت غذایی ایرانیان طراحی و اجرا گردید. مواد و روش کار: این مطالعه از نوع مرور نظاممند بوده، که در سال 1400 اجرا گردید. کلید واژههای ضایعات نان،کیفیت، نوع نان، سنتی، تولید صنعتی، ﺍﻳﺮﺍﻥ در ﭘﺎﻳﮕﺎﻩهای ﺍﻟﻜﺘﺮﻭﻧﻴﻜﻲ داخلی CIVILICA، SID، GANG و خارجی Google scholar، PubMed جستجو شد. معیارهای ورود به مطالعه فارسی یا انگلیسی عبارت بود از: بودن زبان مقاله، مرتبط بودن با ضایعات نان، در دسترس بودن اصل مقاله پس از استخراج، تعیین کیفیت مطالعات صورت گرفت. یافتهها: از ﻣﺠﻤﻮﻉ 441 مقاله یافت شده، دادههای 25 مقاله شامل، 1ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺍﻧﮕﻠﻴﺴﻲ و 24 ﻣﻘﺎﻟﻪ ﻓﺎﺭﺳﻲ که در فاصله سالهای 1380 تا شهریور1400 ﻣﻨﺘﺸﺮ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ، استخراج گردید.48% مطالعات در آزمایشگاه و 52% درجامعه در سطح مصرف کنندگان، نانوائیها و تولیدگنندگان صنعتی انجام شده بود. بیشترین ضایعات بدون توجه به نوع نان مربوط به نان های تهیه شده در نانواییهای دریافت کننده آرد یارانه ای بود. درسطح خانوار، مطالعات برنقش آگاهی درارتقای عملکرد مصرف کنندگان درحمل، نگهداری صحیح، و مصرف مناسب نان بعنوان عاملی موثردرکاهش ضایعات نان تاکید کرده بودند. نتیجه گیری: رفتار مصرفکنندگان، نشان داد تمایل به پرداخت ایشان با توجه به افزایش کیفیت نان که عامل اصلی در کاهش ضایعات نان است افزایش مییابد و این مسئله در نانوائیهای عرضهکننده نان غیر یارانهای مشهود بود. شواهد بیانگر ضرورت بازبینی در سیاستهای موجود تولید و عرضه نان در کشور است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ضایعات نان،کیفیت، نوع نان، سنتی،تولید صنعتی، ﺍﻳﺮﺍﻥ
عنوان انگلیسی
Bread Wastage in Iran during 2001-2021: A Systematic Review
چکیده انگلیسی مقاله
Objective (s): Bread as a staple food, especially wheat bread is a main source of energy consumption in large number of population in the globe as well as Iran. Some researches stated that the amount of bread wastage is about 30% in Iran. there isn't any general research with comprehensive picture of bread wastage in Iran. It is necessary to design a systematic review study to bring holistic figure on substantial reason of bread waste for policy makers to improve the Iranian food security. Methods: A systematic review was performed with key words of bread wastage, quality, type, traditional, industrial production, Iran in the international PubMed, Google Scholar) and Iranian scientific information data base-SID, CIVILICA، GANJ in 2021. The inclusion criteria were: focusing on bread wastage, the relevance of the articles with the title, the language of articles English or Persian, full text availability. The quality of manuscript also was evaluated Results: Out of 441 articles ,25 articles (1 in English and 24 in Persian language) get good quality to extract the data during (2001-2021) years printed in scientific local and international sources. 48% of studies conducted in laboratories and 52% was performed in community at both consumer's part an d bakeries or Industrial producers. The most proportion of bread waste in all types was seen in bakeries that received subsides to buy flour. community investigation demonstrated the considerable effect of consumers' knowledge in transport, preserve and bread consumption on diminish the amount of bread waste. Conclusion: According to the consumers' behavior the willingness to pay showed upward rate for high quality breads which is the principal reason for decreasing bread waste. These consequences primarily observed in private bakeries. The findings elucidate the need for a reform by policymakers in bread production and behavior change in consumers in Iran.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
bread wastage, quality, type, traditional, industrial production, Iran.
نویسندگان مقاله
رامش عالی پور بیرگانی | Ramesh Allipour Birgani
School of Nutritional Sciences &Dietetics. Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشکده تغذیه و رژیمشناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
علی کیانی راد | Ali kianirad
Agricultural Planning, Economic and Rural Development Researches Institute. Agricultural Deputy, Tehran, Iran
موسسه پژوهشیهای برنامهریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی، تهران، ایران
امیرحسین تکیان | Amirhossain Takian
School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
حامد پورآرام | hamed Pouraram
School of Nutritional Sciences &Dietetics. Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشکده تغذیه و رژیمشناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://payeshjournal.ir/browse.php?a_code=A-10-1020-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
پیراپزشکی
نوع مقاله منتشر شده
مروری
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات