این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۲۶، شماره ۴، صفحات ۶۱۱-۶۲۳

عنوان فارسی تأثیر هشت هفته تمرین مقاومتی و مصرف شیرسویا بر نیم‌رخ لیپیدی، ترکیب بدنی و برخی از عوامل آمادگی جسمانی زنان سالمند شهر یاسوج
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: شیرسویا به دلیل سرعت جذب بالا و دارا بودن اسیدهای آمینه منبع پروتئینی مناسبی برای سالمندان به‌حساب می‌آید. تحقیق حاضر به ‌منظور تعیین و بررسی تأثیر هشت هفته تمرین مقاومتی و مصرف شیرسویا بر نیم‌رخ لیپیدی، ترکیب بدنی و برخی از عوامل آمادگی جسمانی در زنان سالمند انجام شد.   روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی با بهره‌گیری از طرح پیش‌آزمون‌ـ پس‌آزمون می‌باشد که در سال 1398 انجام شد، 48 زن سالمند(سن 2/2±65 سال) شهر یاسوج به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در چهار گروه تمرین مقاومتی+ شیر سویا(12 نفر)، تمرین مقاومتی+ دارونما(12 نفر)، شیر سویا(12 نفر) و دارونما (12 نفر) تقسیم شدند. 48 ساعت قبل و بعد از پایان مداخله، سنجش‌های ترکیب بدنی، آمادگی جسمانی و نمونه خونی انجام شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون‌های شاپیروـویلک، تی وابسته، تحلیل واریانس یک‌طرفه و آزمون تعقیبی LSD تجزیه و تحلیل شدند.   یافته‌ها: پس از 8 هفته، در گروه‌های مداخله مقادیر وزن، شاخص توده بدنی، نسبت دور کمر به دور باسن، TG، TC و LDL-C کاهش معنی‌داری داشت و مقدار HDL-C، افزایش معنی‌داری داشت(05/0>p)، این در حالی بود که فقط در گروه‌های تمرین مقاومتی+شیرسویا و تمرین مقاومتی+ دارونما درصد چربی کاهش و قدرت اندام فوقانی، قدرت اندام تحتانی و حداکثر اکسیژن مصرفی افزایش معنی‌داری یافت(05/0>p).   نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد انجام تمرین مقاومتی و مصرف شیرسویا به عنوان یک روش غیر دارویی می­تواند از طریق بهبود نیم­رخ لیپیدی، ترکیب بدنی و آمادگی جسمانی عامل کارآمدی برای پیشگیری و ارتقاء سلامتی زنان سالمند باشد.    
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تمرین مقاومتی، نیم­رخ لیپیدی، شیرسویا، ترکیب بدنی، سالمند

عنوان انگلیسی The Effect of Eight Weeks of Resistance Training and Soy Milk Consumption on Lipid Profile, Body Composition and Some Factors of Physical Fitness of Elderly Women in Yasuj
چکیده انگلیسی مقاله Background & aim: Soy milk is a appropriate source of protein for the elderly as a result of its high absorption rate and amino acids. The present study was performed to determine and evaluate the effect of eight weeks of resistance training and soy milk consumption on lipid profile, body composition and some physical fitness factors in elderly women.   Methods: In the present semi-experimental study, 48 elderly women (age 65±2.2 years) in Yasuj, Iran, were selected by targeted sampling method and at that point randomly divided in four groups of resistance training + soy milk (n=12), resistance training + placebo (n=12), soy milk (n=12) and placebo (n=12). Forty-eight hours before and after the intervention, body composition tests, physical fitness and blood samples were taken. Data analysis was performed using dependent t-tests, one-way analysis of variance and LSD follow-up test at a significance level of less than 0.05.   Results: After eight weeks, weight, body mass index, waist-to-hip ratio, TG, TC and LDL-C significantly decreased in the intervention groups, but HDL-C significantly increased (p< 0.05). It is worth noting that only in the resistance training + soy milk and resistance training + placebo groups, the percentage of fat decreased and the strength of the upper limbs, the strength of the lower limbs and the maximum oxygen consumption increased significantly (p< 0.05).   Conclusion: It seems that resistance training and consumption of soy milk as a non-pharmacological method can be an effective factor in preventing and promoting the health of elderly women by improving lipid profile, body composition and physical fitness    
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Resistance Training, Lipid Profile, Soy Milk, Body Composition, Elderly Women

نویسندگان مقاله اقدس کاظمی مهر | A Kazemi Mehr
Department of Sports Science, Birjand University, Birjand, Iran
گروه علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران

مهدی مقرنسی | M Mogharnasi
Department of Sports Science, Birjand University, Birjand, Iran
گروه علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران

سعید ایل بیگی | S Ilbeigi
Department of Sports Science, Birjand University, Birjand, Iran
گروه علوم ورزشی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران


نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-110-8&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی ورزش
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات