این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
ارمغان دانش، جلد ۲۶، شماره ۳، صفحات ۳۳۸-۳۵۰

عنوان فارسی بررسی اثرات آنتی‌باکتریال عصاره اتانولی عناب(Ziziphus jujuba)، یونجه(Medicago sativa)، ریواس(Reum ribes) و زوفا(Hyssopus officinalis) بر روی برخی از باکتری‌های استاندارد گرم مثبت و منفی در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: امروزه با افزایش مقاومت به داروهای سنتتیک، میزان تقاضا برای جایگزین‌های طبیعی و بی‌خطر این داروها افزایش پیدا کرده است. لذا هدف از این پژوهش تعیین و بررسی بررسی اثرات آنتی‌باکتریال عصاره اتانولی عناب(Ziziphus jujuba)، یونجه(Medicago sativa)، ریواس(Reum ribes L.) و زوفا(Hyssopus officinalis) بر روی برخی از باکتری‌های استاندارد گرم مثبت و منفی در شرایط آزمایشگاهی بود.   روش بررسی: این مطالعه تجربی در سال 1398، در آزمایشگاه میکروب‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی ‌واحد اهر انجام شد. گیاهان پس از جمع‌آوری از رویشگاه‌های طبیعی به وسیله گیاه شناسان شناسایی و عصاره‌گیری با روش سوکسوله انجام و اثرات ضد میکروبی عصاره‌ها با روش انتشار از چاهک و تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی(MIC/MBC) بر روی باکتری‌های استاندارد مورد آزمایش در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از آزمون‌های آنالیز واریانس و کای اسکوئر، تجزیه و تحلیل شدند.   یافته‌ها: عصاره‌های گیاهان عناب و یونجه بر باکتری‌های گرم منفی و عصاره‌های گیاهان زوفا و ریواس بر باکتری‌های گرم مثبت موثر بوده است که با افزایش غلظت عصاره‌ها خاصیت ضدباکتریایی هم افزایش قابل توجهی می‌یابد. نتایجMBC /MIC  نشان داد که عصاره گیاهان عناب و یونجه به سودوموناس آیروژینوزا و اشریشیا کلی و عصاره گیاهان ریواس و زوفا به استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس بیشترین حساسیت را دارد.   نتیجه‌گیری: گیاهان عناب، یونجه، ریواس و زوفا دارای اثرات آنتی باکتریال قابل ملاحظه‌ای بودند، ولی برای معرفی این گیاهان به عنوان داروهای ضد باکتریایی نیازمند پژوهش‌های کامل‌تر و جامع‌تر در شرایط درون‌تنی می‌باشد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله  باکتری‌های استاندارد، عصاره، اثرات ضد باکتریایی، گرم مثبت، گرم منفی

عنوان انگلیسی Antibacterial Effects of Ethanolic Extracts of Ziziphus jujuba, Medicago sativa, Reum ribes and Hyssopus officinalis on Some Standard Gram-Positive and Gram-Negative Bacteria in Vitro
چکیده انگلیسی مقاله Background & aim: Currently, with increasing resistance to synthetic drugs, the demand for natural and safe alternatives to these types of medications has increased.  Therefore, the aim of the present study was to determine and evaluate the antibacterial effects ethanolic extracts of Ziziphus jujuba, Medicago sativa, Reum ribes and Hyssopus officinalis on some standard gram-positive and negative bacteria in vitro.   Methods: The present experimental study was conducted in 2019 in the microbiology laboratory of Islamic Azad University, Ahar Branch, Iran. Plants were identified by botanists after being collected from natural habitats. Extraction was performed by Soxhlet extractor and the antimicrobial effects of the extracts were determined by agar well diffusion and determination of Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) on standard bacteria in vitro. The collected data were analyzed using analysis of variance and Chi-square.   Results: Z. jujuba and M. sativa plant extracts were effective on gram-negative bacteria and extracts of R. ribes and H. officinalis plants were effective on gram-positive bacteria, which with increasing the concentration of extracts. The antibacterial property extracts were dode dependent. MBC / MIC results indicated that Z. jujuba and M. sativa plant extracts were most susceptible to P. aeruginosa and E. coli and R. ribes and H. officinalis extracts were most susceptible to S. aureus and B. cereus.   Conclusion: Z. jujuba, M. sativa, R. ribes and H. officinalis plants had significant antibacterial effects, but to introduce these plants as antibacterial drugs requires more complete and comprehensive in vivo studies.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله  Standard Bacteria, Extracts, Antibacterial Effects, Gram-Positive, Gram-Negative

نویسندگان مقاله جواد سیاحی | J Sayyahi
Young Researchers and Elite Club, Ahar Branch, Islamic Azad University, Ahar, Iran
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران

هایده مبین | H Mobayen
Department of Microbiology, Tabriz branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran
گروه میکروبیولوژی ، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

بهبود جعفری | B Jafari
Department of Microbiology, Ahar Branch, Islamic Azad University, Ahar, Iran
گروه میکروبیولوژی ، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران

ابوالفضل جعفری ثالث | A Jafari-Sales
Young Researchers and Elite Club, Ahar Branch, Islamic Azad University, Ahar, Iran
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران


نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1910-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروبیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات