این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
ارمغان دانش
، جلد ۲۶، شماره ۲، صفحات ۱۸۲-۱۹۹
عنوان فارسی
تأثیر شدت تمرینات ورزشی و مکمل یاری زعفران بر پاسخ نشانگرهای مقاومت به انسولین و آدیپوکاینها
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: بافت چربی صرفاً یک منبع ذخیره انرژی مازاد نیست، بلکه یک اندام درونریز است که با آزادسازی آدیپوکاین که مانند هورمونهای واقعی عمل میکنند اعمال بیولوژیکی را با نقش اندوکرینی تنظیم میکنند. هدف از این مطالعه تعیین و بررسی تأثیر شدت تمرینات ورزشی و مکمل یاری زعفران بر پاسخ نشانگرهای مقاومت به انسولین آدیپوکاینها در زنان چاق و دارای اضافه وزن بود. روش بررسی: در این مطالعه نیمهتجربی که در سال 1398 انجام شد، از میان زنان چاق و دارای اضافه وزن با استفاده از نرمافزار جی پاور، 42 زن چاق با شاخص توده بدنی بالای 25، به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به شش گروه تمرین تناوبی شدید، تمرین تداومی، کنترل، تمرین تناوبی شدید با مکمل زعفران، تمرین تداومیبا مکمل زعفران و گروه مکمل زعفران تقسیم شدند. پس از نمونهگیری اولیه، گروههای مداخلهای به مدت هشت هفته به فعالیت پرداختند. به منظور حذف پاسخ آخرین جلسه تمرینی، نمونهگیری خونی 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین به عمل آمد. دادهها با استفاده از آزمونهای تحلیل کواریانس، شاپیرو ویلک، لون و تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: در متغیرهای وزن، شاخص توده بدنی و درصد چربی بین گروه کنترل و مداخلات تمرینی و زعفران تفاوت معنیداری مشاهده شد)005/0 p<). در متغیر آیریزین نتایج نشان داد که بین تمرین تناوبی+ زعفران، استقامتی+ زعفران با گروه کنترل تفاوت معنیداری وجود دارد(001/0=p)، اما بین گروه تمرین تناوبی+زعفران با گروه استقامتی+ زعفران تفاوت معنیداری مشاهده نشد(9/0=p). در متغیر لیپوکالین نتایج نشان داد که بین مداخلات تمرینی و زعفران(به جز مداخله تمرین استقامتی) با گروه کنترل تفاوت معنیداری وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که بین گروه تمرین تناوبی+زعفران با گروه تمرین تناوبی شدید تفاوت معنیداری مشاهده نشد(7/0=p). همچنین نتایج نشان داد در متغیر LDL در مقایسه با گروه کنترل بین گروه استقامتی(1/0=p) و زعفران(9/0=p) تفاوت معنیداری وجود ندارد. در متغیر HDL تنها گروهی که با گروه کنترل تفاوت معنیدار داشت گروه تمرین تناوبی شدید+ زعفران بود(03/0=p). در متغیر کلسترول تنها گروهی که با گروه کنترل تفاوت معنیدار داشت گروه تمرین تناوبی شدید+ زعفران بود(003/0=p). در متغیر تریگلیسرید گروه تناوبی شدید+زعفران(001/0=p) و همچنین گروه تناوبی شدید (03/0=p) با گروه کنترل تفاوت معنیدار داشت. در متغیر انسولین و مقاومت به انسولین بین تمامیگروهها(به جز گروه زعفران) با گروه کنترل تفاوت معنیداری وجود دارد(001/0=p). همچنین نتایج نشان داد که بین هیچ کدام از مداخلات ورزشی تفاوت معنیداری در تغییرات انسولین و مقاومت به انسولین وجود ندارد(9/0=p). در متغیر گلوکز تفاوت معنیداری بین هیچ کدام از گروهها مشاهده نشد(9/0=p). نتیجهگیری: زعفران و فعالیت با شدت بالاتر میتواند اثرات تنظیمیبر تعادل متابولیکی بدن داشته باشد، استفاده از زعفران و تمرینات ورزشی، پروفایل لیپیدی سرم را بهبود بخشیده و در نهایت منجر به بهبود مقاومت به انسولین میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تمرین تناوبی با شدت بالا، تمرین استقامتی، مقاومت به انسولین، گلوکز، چاقی
عنوان انگلیسی
The Effect of Exercise Intensity and Saffron Supplementation on the Response of Insulin Resistance and Adipokine Markers
چکیده انگلیسی مقاله
Background & aim: Adipose tissue is not just a source of excess energy storage, but an endocrine organ that regulates biological functions by endocrine role by releasing adipokines that act like real hormones. The aim of this study was to investigate the effect of exercise intensity and saffron supplementation on the response of adipokines to insulin resistance markers in obese and overweight women. Methods: The present research method is quasi-experimental. Among obese and overweight women using G-Power software, 42 obese women with a body mass index above 25 were selected in a purposeful and accessible manner and randomly divided into six groups of intense intermittent exercise, continuous exercise, control, Intense intermittent exercise with saffron supplement, continuous exercise with saffron supplement and saffron supplement group were divided. After the initial sampling, the intervention groups worked for eight weeks. In order to eliminate the response of the last training session, blood sampling was performed 48 hours after the last training session. All data analysis was performed at a significance level of P≤0.05 with analysis of covariance. Results: There was a significant difference in the variables of weight, body mass index and fat percentage between the control group and training interventions and saffron (P< 0.005). In the irizin variable, the results showed that there was a significant difference between periodic exercise + saffron, endurance + saffron with the control group (P=0.001). But there was no significant difference between the periodic training group + saffron and the endurance + saffron group (P= 0.9). In the lipocalin variable, the results showed that there was a significant difference between training interventions and saffron (except endurance training intervention) with the control group. The results also showed that there was no significant difference between the periodic training group + saffron and the intense periodic training group (P=0.7). The results also showed that there was no significant difference between the endurance group (P=0.1) and saffron (P=0.9) in the LDL variable compared to the control group. In the HDL variable, the only group that was significantly different from the control group was the intense periodic exercise group + saffron (P=0.03). In the cholesterol variable, the only group that was significantly different from the control group was the intense periodic exercise group + saffron (P=0.003). There was a significant difference in the triglyceride variable of the severe periodic group + saffron (P=0.001) and also the severe periodic group (P=0.03) with the control group. There is a significant difference in insulin and insulin resistance between all groups (except saffron) and the control group (P=0.001). The results also showed that there was no significant difference between insulin changes and insulin resistance between any of the exercise interventions (P=0.9). There was no significant difference in glucose between any of the groups (P=0.9). Conclusion: Saffron and higher intensity activity can have regulatory effects on the body's metabolic balance: The use of saffron and exercise improves the serum lipid profile and ultimately leads to improved insulin resistance.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
High Frequency Intermittent Exercise, Endurance Training, Insulin Resistance, Glucose, Obesity
نویسندگان مقاله
بهمن حسنوند | B Hasanvand
Department of Physical Education and Sport Science, School of Literature and Humanities, Malayer University, Malayer, Iran,
گروه تربیتبدنی، واحد خرمآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرمآباد، ایران
یعقوب مهری الوار | Y Mehrialvar
Department of Physical Education and Sport Science, School of Literature and Humanities, Boualisina University, Hamedan, Iran
گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزش، دانشگاه بوعلیسینا همدان، همدان، ایران
حسام پارسا | H Parsa
Department of Physical Education and Sport Science, School of Literature and Humanities, Boualisina University, Hamedan, Iran
گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزش، دانشگاه بوعلیسینا همدان، همدان، ایران
علی حیدریان پور | A Heydarian
Department of Physical Education and Sport Science, School of Literature and Humanities, Boualisina University, Hamedan, Iran
گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزش، دانشگاه بوعلیسینا همدان، همدان، ایران
فهیمه عرفانی آداب | F Erfani
Department of Physical Education and Sport Science, School of Literature and Humanities, Boualisina University, Hamedan, Iran
گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزش، دانشگاه بوعلیسینا همدان، همدان، ایران
نشانی اینترنتی
http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2074-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فیزیولوژی ورزش
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات