این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۲۹، شماره ۲، صفحات ۳۴۹۱-۳۴۹۹

عنوان فارسی بررسی اثرات ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدانی عصاره آبی گیاه خون‌فام (Lythrum Salicaria)
چکیده فارسی مقاله مقدمه: گسترش سویه‌های بیماری‌زا مقاوم در برابر دارو و افزایش رادیکال‌های آزاد در منابع غذایی عمده‌ترین مشکلات بهداشتی در سراسر جهان هستند. عوارض جانـبـی داروهـای شیمیایی، محققین را به سمت استفاده از ترکیبات طبیعی سوق داده است. در این مطالعه اثرات آنتی میکروبی و آنتی‌اکسیدانی عصاره آبی برگ گیاه خون‌فام بررسی شده است. روش بررسی: این تحقیق یک مطالعه پایه ای تجربی می باشد. عصاره آبی برگ گیاه خون‌فام به‌روش خیساندن تهیه شد. اثرات ضدمیکروبی عصاره به‌روش دیسک دیفیوژن ارزیابی شد. خواص آنتی‌اکسیدانی به‌روش‌های DPPH و قدرت احیا‌کنندگی آهن تعیین شد. هم‌چنین میزان فنل، فلاونوئید و فلاونول کل با روش‌های فولین سیو کالتو و آلومینیوم کلرید اندازه‌گیری گردید. اختلاف معنی­دار توسط آنالیز واریانس یک­طرفه (ANOVA) و با استفاده از نرم‌افزارversion 16  SPSS مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: تمام سویه های مورد مطالعه به جزء اشریشیا‌کلای نسبت به عصاره آبی برگ خون فارم حساس بودند. میانگین قطر هاله عدم رشد ناشی از عصاره ها بر روی باکتری‌های مورد آزمون در محدوده 24/67 – 12/67 میلی‌متر به‌دست آمد. هم‌چنین، آزمون آماری نشان داد ارتباط معنی‌داری بین افزایش غلظت عصاره‌ها و قطر هاله عدم رشد وجود دارد (0/001p<). میزان ارزش فنل کل، فلاونوئید کل و فلاونول کل عصاره به‌ترتیب  1/27 ± 36/53 میلی‌گرم گالیگ اسید بر گرم عصاره، 0/95 ± 20/8 میلی گرم گوئرستین بر گرم عصاره و 0/4  ±5/2  میلی‌گرم گوئرستین بر گرم عصاره تعیین شده است. نتیجه‌گیری: عصاره خون‌فام می‌تواند جایگزین مناسبی برای آنتی‌بیوتیک‌های رایج باشد. اثرات آنتی‌اکسیدانی قابل قبول عصاره خون‌فام می‌تواند آن را بـه عنوان یک عامل بازدارنده دیابت و سرطان معرفی کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فعالیت ضدمیکروبی، خون‌فام، آنتی‌اکسیدان، ترکیبات فنلی

عنوان انگلیسی Antimicrobial and Antioxidant Effects of Aqueous Extract of Lythrum Salicaria
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: The spread of drug-resistant pathogenic strains and the increase of free radicals in food sources are major health problems worldwide. The side effects of chemical drugs have led the researchers to use natural products. In this study, the antimicrobial and antioxidant effects of leaf extract of Lythrum Salicaria have been investigated. Methods: This research was a basic experimental study. The aqueous extract of Lythrum Salicaria leaf was prepared by maceration method. Antimicrobial effects of the extract were evaluated by disk diffusion method. The antioxidant properties of extract were determined by DPPH and iron reducing power methods. In addition, the amounts of phenol, flavonoid and flavonol were assayed by Folin-ciocalteu and Aluminum chloride methods, respectively. Data were compared by analysis of variance (ANOVA) using SPSS version 16 software. Results: All of the studied strains were sensitive to the aqueous extract of Lythrum Salicaria leaf except E. coli. The mean zones of inhibition were due to the extracts on the tested bacteria obtained in ranging from 12.67 to 24.67 mm. Statistical analysis showed a significant relationship between the mean diameters of growth inhibition zone and increased extract concentrations (P < 0.001). The total phenolic content, total flavonoid content and total flavonol content values of extract were determined as 36.53 ± 1.27 mg gallic acid per gram extract, 5.2 ± 0.4 mg quercetin per gram extract and 20.8 ± 0.95 quercetin per gram extract, respectively. Conclusion: Extract of Lythrum Salicaria can be a good alternative to common antibiotics resistant. The acceptable antioxidant effects of the Lythrum Salicaria extract can be introduced it as an inhibitor of diabetes and cancer.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antimicrobial Activity, Lythrum Salicaria, Antioxidant, Phenolic Compounds.

نویسندگان مقاله مصطفی گواهی | Mostsfa Govahi
Department of NanoBiotechnology, Faculty of Biotechnology, Amol University of Technology, Amol, Iran.
گروه نانو زیست فناوری، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل

مجتبی رنجبر | Mojtaba Ranjbar
Department of Microbial Biotechnology, Faculty of Biotechnology, Amol University of Technology, Amol, Iran.
گروه زیست فناوری میکروبی، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل

فاطمه نوروزی جوبی | Fatemeh Norouzi Jobie
Master of Microbial Biotechnology, Faculty of Biotechnology, Amol University of Technology, Amol, Iran.
دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل، آمل

حسین عزیزی | Hossein Azizi
Department of NanoBiotechnology, Faculty of Biotechnology, Amol University of Technology, Amol, Iran.
گروه نانو زیست فناوری، دانشکده زیست فناوری، دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل، آمل


نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4267-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده زیست شناسی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات