این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۲۸، شماره ۱۰، صفحات ۳۱۵۳-۳۱۶۳

عنوان فارسی مقایسه تاثیر نان‌های حاوی پودر کنجد و بذر کتان روی فشارخون در بیماران مبتلا به پرفشاری خون مرحله ۱
چکیده فارسی مقاله مقدمه: فلکسید و کنجد هر دو در کاهش فشار خون نقش دارند ولی تاکنون مطالعه‌­ای در جهت مقایسه این دو انجام نشده است. هدف از این مطالعه، مقایسه تاثیر نان‌های حاوی پودر کنجد و بذرکتان روی فشارخون در بیماران مبتلا به هیپرتانسیون مرحله I بود. روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی، تصادفی و یک سو کور بود. اطلاعات دموگرافیک 100 نفر از افراد با فشار خون مرحله I به‌دست آمد که به‌صورت تصادفی به دو گروه دریافت کننده بذرکتان (فلکسید) و کنجد تقسیم شدند و روزانه نان‌های حاوی 30 گرم کنجد و یا 30 گرم بذر کتان به مدت چهارده هفته دریافت نمودند. فشارخون، دور شکم و BMI (شاخص توده بدنی) در ابتدا، هفته هفتم و در انتها اندازه‌گیری شد. اطلاعات تغذیه­ای و فعالیت بدنی نیز در این مواقع جمع‌آوری گردید. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS version 16 و آزمون‌های آماری  independent sample t test و repeated measurement test آنالیز شد. نتایج: کنجد و بذرکتان به‌صورت معنی‌داری فشارخون سیستولی و دیاستولی را کاهش دادند (0/001(p= و تفاوت معنی‌داری با هم نداشتند. به‌طور میانگین فشارخون سیستولی با کنجد mmHg 9/5 و با بذرکتان mmHg 10 کاهش یافت و فشارخون دیاستولی را به‌ترتیبmmHg  5/05 و mmHg 5/8 کاهش دادند. BMI  و دور شکم در هر دو گروه فلکسید (به ‌ترتیب 0/001 و 0/001(P=  و کنجد (به‌ترتیب0/02 و 0/01(p=  کاهش یافت و دو گروه از این لحاظ نیز تفاوت معنی‌داری با هم نداشتند. نتیجه‌گیری: کنجد و بذرکتان توانایی مشابهی در کاهش فشارخون سیستولی و دیاستولی دور کمر و BMI داشتند. بنابراین هر دو می‌توانند به‌عنوان مکمل در کاهش فشار خون بالا به‌کار روند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فشارخون، کنجد، بذرکتان (فلکسید)، درمان فشار خون، کنترل فشار خون

عنوان انگلیسی Comparison of The Effect of Breads Containing Milled Sesame or Flaxseed on Blood Pressure of Patient in Stage I Hypertension
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Flaxseed and sesame both are capable of reducing blood pressure, but no studies have been done to compare their effects on hypertension. The purpose of this study was to compare the effect of breads containing either milled sesame or flaxseed on blood pressure of patients with type I hypertension. Methods: This was a randomized, single blind clinical trial study. Demographic information was obtained from 100 eligible patients and they were randomly allocated to flaxseed or sesame groups. They received breads containing 30 g of either flaxseed or sesame for 14 weeks. Blood pressure, abdominal circumference, and BMI (body mass index) were measured at the beginning, seventh week, and at the end of study. Questionnaires regarding their eating habits and physical activities were also completed at these times. Data was analyzes by SPSS version 16 and independent sample t test and repeated measurement test. Results: Both sesame and flaxseed significantly reduced systolic and diastolic blood pressure (p=0.001) and there was no significant difference. On average, systolic pressure decreased by 9.5 mmHg with sesame and 10 mmHg with flaxseed. Likewise, diastolic blood pressure decreased by 5.05 mmHg with sesame and 5.8 mmHg with flaxseed. BMI and abdominal circumference reduced in both flaxseed (p= 0.001 and 0.001, respectively) and sesame (p=0.01 and 0.02, in order). No difference was observed between these groups. Conclusion: Both sesame and flaxseed could similarly decrease systolic and diastolic blood pressure, abdominal circumference, and BMI. Therefore, they could be used as supplements in reducing blood pressure.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Hypertension, Sesame, Flaxseed, Anti-hypertensive therapy, Blood pressure control.

نویسندگان مقاله منیره مدرس مصدق | Moneyreh Modarres Mosadegh
Department of Pharmacology, College of Pharmacy, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
گروه فارماکولوژی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، یزد

مژگان مدرسی | Mozhgan Modarresi
Health Monitoring Research Center, Department of Community Medicine, School of Medicine, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
مرکز تحقیقات پایش سلامت، گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، یزد

سیده مهدیه نماینده | Seyedeh Mahdieh Nemayandeh
Research Center of Prevention and Epidemiology of Non-Communicable Disease, School of Public Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran
مرکز تحقیقات پیشگیری و اپیدمیولوژی بیماریهای غیر واگیردار، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، یزد

مسعود میرزایی | Masoud Mirzaei
Yazd Cardiovascular Research Center, Afshar Hospital, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
مرکز تحقیقات قلب وعروق، بیمارستان افشار، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، یزد

مهدیه جبین زاده | Mahdieh Jabinzadeh
College of Pharmacy, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، یزد

شیدا شاهدی پور | Sheida Shahedipour
College of Pharmacy, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، یزد

زهره میرجلیلی | Zohreh Mirjalili
College of Pharmacy, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، یزد

زینب نجاری | Zeinab Najari
College of Pharmacy, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، یزد

آزاده نجارزاده | Azadeh Najarzadeh
Nutrition and Food Security Research Center, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran.
مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، یزد


نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-182-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات