این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
، جلد ۲۸، شماره ۸، صفحات ۲۹۸۲-۲۹۹۲
عنوان فارسی
تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی درآب به همراه مکملیاری شکلات تلخ بر تعادل سالمندان
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: بهبود تعادل در زندگی روزمره سالمندان بهویژه در کاهش خطر افتادن آنها نقش مهمی ایفا میکند. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی در آب بههمراه مکملیاری شکلات تلخ بر تعادل سالمندان بود. روش بررسی: در این پژوهش 38 سالمند با محدوده سنی 73-60 سال، بهصورت تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. شرکت کنندگان گروههای تمرین مقاومتی در آب و تمرین مقاومتی در آب + شکلات تلخ، هشت هفته تمرین مقاومتی در آب انجام دادند. در این مدّت گروههای شکلات تلخ و تمرین مقاومتی در آب + شکلات تلخ، هرروز 6 عدد شکلات تلخ 83%، 5 گرمی مصرف کردند وگروه کنترل هیچگونه فعالیت ورزشی و مصرف مکمل نداشتند. برای ارزیابی تعادل ازتست لک لک (فلامینگو) استفاده شد. نتایج آزمون تحلیل کواریانس (ANOVA) نشان داد که بین چهار گروه تفاوت معنیداری آماری وجود دارد. ارزیابی دادهها با استفاده از نرمافزار Excel version 16 SPSS و سطح معنیداری (0/05P≤) انجام شد. نتایج: میانگینهای تعدیل شده پس از حذف اثر نمرات پیشآزمون نشان داد که گروه تمرین مقاومتی در آب نسبت به سه گروه دیگر دارای میانگین بالاتری است و ضعیفترین نمرات متعلق بهگروه کنترل میباشد. نتایج گروههای دیگر بهترتیب بیان شده استگروه تمرین 18/77 ، گروه شکلات 16/88، گروه ترکیبی (تمرین مقاومتی در آب+ شکلات تلخ) 17/24 و گروه کنترل 9/77. نتایج آزمون بنفرونی نشان داد، بین گروه تمرین مقاومتی در آب و گروه کنترل (0/006=p) تفاوت معناداری وجود دارد. نتیجهگیری: بهنظر میرسد هشت هفته تمرین مقاومتی در آب و مکمل یاری شکلات تلخ میتواند باعث بهبود تعادل و کیفیت زندگی سالمندان شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تمرین مقاومتی درآب، شکلات تلخ، تعادل، سالمندان
عنوان انگلیسی
Effect of Eight Weeks Water Resistance Training with Dark Chocolate Supplementation on the Balance of the Elderly
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Improving balance in the daily lives of the elderly plays an important role, especially in reducing their risk of falling. Therefore, the aim of the present study was to investigate the effect of eight weeks water resistance training with dark chocolate supplementation on the balance of the elderly. Methods: In this study, 38 elderly people with an age range of 73-60 years were randomly divided into four groups. Participants in groups, included water resistance training and water resistance training + dark chocolate, performed water resistance training for eight weeks. In this period, groups of dark chocolate and water resistance training + dark chocolate, consumed 6 pieces of dark chocolate 83%, 5 gr per day, and the control group did not have any training or supplementation. The stork test (flamingo) was used to assess balance. The results of covariance analysis (ANOVA) showed that there was a statistically significant difference between the four groups. Data were evaluated using Excel and SPSS-16 (p≤ 0.05). Results: The adjusted means after eliminating the effect of pre-test scores showed that the water resistance-training group had a higher mean than the other three groups and the weakest scores belonged to the control group. The results of other groups were as followed: experimental group 18.77, chocolate group 16.88, combined group (water resistance training + dark chocolate) 17.24 and control group 9.77. The results of Benferoni test showed that there was a significant difference between the water resistance training group and the control group (p = 0.006). Conclusion: According to the results of this study, it seems that eight weeks of water resistance training and dark chocolate supplementation can improve the balance and quality of life of the elderly.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Water resistance exercise, Bitter chocolate, Balance, Elderly.
نویسندگان مقاله
مریم موسوی | Maryam Mousavi
Department of Sport Physiology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران
فرشاد غزالیان | Farshad Ghazalian
Department of Sport Physiology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران
نشانی اینترنتی
http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4227-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فیزیولوژی ورزش
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات