این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 27 آذر 1404
پیاورد سلامت
، جلد ۱۴، شماره ۵، صفحات ۴۱۳-۴۲۳
عنوان فارسی
تعیین میزان فراوانی یرسینیا انتروکلی تیکا در آب میوههای سنتی آب میوه فروشیهای جنوب شهر تهران
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: آبمیوهها بخش مهمی از رژیمهای غذایی مدرن است، که در صورت آلوده بودن به باکتریهای پاتوژن میتوانند باعث عفونـتهـای مختلـف دسـتگاه گوارشی گردند. مطالعهی حاضر با هدف تعیین میزان فراوانی یرسینیا انتروکلی تیکا در آبمیوههای سنتی آبمیوه فروشیهای جنوب شهر تهران انجام شده است. روش بررسی: در یک مطالعهی توصیفی مقطعی، 100 نمونه آبمیوه شامل آب انبه، هویج، سیب و کرفس(از هرکدام 5 نمونه در هر آبمیوهفروشی) از جنوب شهر تهران جمعآوری و طبق استاندارد ملی ایران 2946 و 9236 از نظر وجود اشریشیاکلی، سالمونلا، شیگلا و یرسینیا انتروکلی تیکا بررسی گردید. تجزیه و تحلیل دادهها با بهرهگیری از آمار توصیفی و با استفاده از نرمافزار SPSS انجام شد. یافتهها: میزان آلودگی به باکتری یرسینیا انتروکلی تیکا 2 درصد، اشریشیاکلی 25 درصد، شیگلا 14 درصد و سالمونلا 1 درصد بود. در بررسی آبمیوههای مورد مطالعه در این تحقیق اشریشیاکلی در تمام آبمیوهها؛ شیگلا در آب هویج و کرفس و سیب؛ یرسینیا انتروکلی تیکا در آب کرفس و آب انبه؛ و سالمونلا فقط در آب هویج مشاهده شد. نتیجهگیری: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه میتوان بیان نمود که شمارش باکتریهای مورد مطالعه در این تحقیق در آبمیوه فروشیهای سطح تهران، لزوم پیگیریهای لازم جهت کاهش میزان بیماریهای حاصل از این باکتریها را بیش از پیش نمایان میکند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آب میوه، آلودگی باکتریایی، یرسینیاانتروکلی تیکا
عنوان انگلیسی
Determination the Frequency of Yersinia enterocolitica in Traditional Fruit Juices Obtained from Juices Shop in Southern Part of Tehran
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Aim: Fruit juices are an important part of modern diets that can infect various gastrointestinal tract infections if infected with pathogenic bacteria. The aim of this study was to determine the Frequency of Yersinia enterocolitica in traditional fruit juices shop in southern part of Tehran. Materials and Methods: This was a descriptive cross-sectional study, 100 samples of fruit juice including orange juice, mango, carrot, apple and celery (5 samples from each fruit juice shop) were collected from south of Tehran and examined according to the national standard of Iran number 2946 and 9236 for Escherichia coli, Salmonella, Shigella and Yersinia enterocolitica. Data were analyzed using descriptive statistics and SPSS19 software. Results: The rate of contamination by Yersinia enterocolitica was 2% followed by Escherichia coli 25%, Shigella 14% and Salmonella 1% respectively. The Escherichia coli were isolated from all the tested fruit juice samples, Shigella in carrot and celery, and Yersinia enterocolitica in mango and apple and Salmonella in carrot juice. Conclusion: The results of this study suggest more attention and regular checking should be paid in preparation of juices in order to minimize the rate of contaminations to public health.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Juice, Bacterial Contamination, Yersinia Enterocolitica
نویسندگان مقاله
محمد مهدی سلطان دلال | Mohammad Mehdi Soltan Dallal
Professor, Department of Pathobiology, Food Microbiology Research Center, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
استاد گروه پاتوبیولوژی، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
حامد اصغرزاده | Hamed Asgharzadeh
Master of Sciences Student in Food Microbiology, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
روناک بختیاری | Ronak Bakhtiari
Assistant Professor, Department of Pathobiology, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
استادیار گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
محمد کاظم شریفی یزدی | Mohammad Kazem Sharifi Yazdi
Professor, Department of Medical Laboratory Sciences, Zoonosis Research Center, School of Allied Medical Sciences, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
استاد گروه علوم ازمایشگاهی، مرکز تحقیقات بیماریهای مشترک دام و انسان، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
مهدیه پورمرادیان | Mahdieh Pourmoradian
Bachelor of Science in Microbiology, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
کارشناس میکروب شناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
فریبا نباتچیان | Fariba Nabatchian
Associated Professor, Department of Medical Laboratory Sciences, School of Allied Medical Sciences, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشیار گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://payavard.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-98-11&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
علوم آزمایشگاهی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات