این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۹، شماره ۱۳، صفحات ۱۵۱۵-۱۵۲۶

عنوان فارسی تأثیر مصرف چای‌ترش بر پروفایل ‌لیپیدی افراد مبتلا به دیس‌لیپیدمی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: دیس&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__لیپیدمی مهم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ترین علت بیماری&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های قلبی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ عروقی در جهان است و درمان گیاهی نقش مهمی در درمان دیس&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__لیپیدمی دارد. با توجه به اینکه مطالعات محدودی در خصوص اثر چای&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ترش (Hibiscus sabdariffa L.) در مدل&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های انسانی انجام شده، این مطالعه با هدف تعیین تأثیر مصرف چای&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ترش بر پروفایل لیپیدی افراد مبتلا به دیس&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__لیپیدمی انجام گرفت. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: یک مطالعه کار آزمایی بالینی تصادفی کنترل&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دار بر روی 43 نفر از بیماران مبتلا به دیس&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__لیپیدمی پلی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ژنیک بدون سابقه بیماری قلبی عروقی، دیابت، کلیوی، کبدی، تیروئیدی که هیچگونه داروی پایین&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آورنده چربی خون مصرف نمی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__کردند، انجام گرفت. بیماران به طور تصادفی به دو گروه شاهد و تجربی تقسیم &zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شدند. به هر دو گروه در ابتدای طرح، آموزش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های اصلاح سبک زندگی داده &zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شد. گروه تجربی روزانه دو لیوان چای &zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ترش را صبح و عصر بین وعده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های غذایی به مدت 90 روز مصرف نمودند که جایگزین دو لیوان از چای&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سیاه مصرفی روزانه شد. در ابتدا و روزهای 45 و 90 نمونه خون افراد بعد از 14-12 ساعت ناشتایی گرفته و پروفایل لیپیدی اندازه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری شد. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: در گروه تجربی، تغییرات میانگین کلسترول&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__تام پایه، روزهای 45 و 90 اختلاف معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری داشته و کاهش 46/9% را نشان داد. تغییرات میانگین HDL-c وLDL-c &__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__پایه، روزهای 45 و 90 اختلاف معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری داشته و به ترتیب کاهش 33/8% و 80/9% را نشان &zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داد. بنابراین مصرف چای&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ترش می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__تواند در پیشگیری از بیماری&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های قلبی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__عروقی مفید باشد. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: در مطالعه حاضر کاهش HDL-c اختلاف معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری بین دو گروه نشان داد که از نظر بالینی معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دار نبود، در سایر لیپیدها اختلاف معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری بین دو گروه مشاهده نشد. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: Hibiscus sabdariffa L.، دیس&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__لیپیدمی پلی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ژنیک، چای &zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ترش، پروفایل لیپیدی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of sour tea consumption (Hibiscus sabdariffa L.) on the lipid profile in dyslipidemic subjects
چکیده انگلیسی مقاله Background: Dyslipidemia is the major risk factor for cardiovascular disease in world and herbal medicines play an important role in the treatment of dyslipidemia. There are a few studies of sour tea (Hibiscus sabdariffa L.) effects on human. Thus, the aim of the present study was to evaluate the efficacy of sour tea consumption on the lipid profile in dyslipidemic subjects. Methods: A randomized control clinical trial study was conducted on 43 Polygenic dyslipidemia patients with no history of Cardiovascular, diabetes, kidney, hepatic, thyroid diseases that did not taking Lipid-lowering medicine selected in 2012 and divided randomly into two groups. Both groups received dietary and physical activity (lifestyle) advices. Experimental group received two glass sour tea in the morning and afternoon between meals, for 90 days instead of two glass black tea every day. Lipid profile was measured at baseline, day 45 and day 90 after 12-14 hours fasting. Findings: This study showed the mean cholesterol levels at baseline, day 45 and day 90 was significantly decreased till 9.46% in experimental group. The decrease in mean LDL-c and HDL-c levels, at baseline, day 45 and day 90 was significant till 8.33% and 9.80% respectively in experimental group. These findings suggest Hibiscus sabdariffa L. extract can be used in the prevention of cardiovascular diseases. Conclusion: The present study showed a decreasing trend in the mean HDL-c levels that difference between two groups statistically significant and no statistically significant difference in other lipids between two groups. &__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Hibiscus sabdariffa L, Polygenic dyslipidemia, Sour tea, Lipid profile

نویسندگان مقاله فریحه احمدزاده ثانی | فريحه احمدزاده ثاني
دانش‌آموخته کارشناسي ارشد علوم تغذيه، شعبه بين الملل دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، تهران، ايران
دانش‌آموخته کارشناسی ارشد علوم تغذیه، شعبه بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

مجید حاجی‌فرجی | مجيد حاجي‌فرجي
دانشيار، گروه تحقيقات سياستگذاري غذا و تغذيه، انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي و صنايع غذائي کشور، دانشکده علوم تغذيه و صنايع غذايي، دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، تهران،‌ ايران
دانشیار، گروه تحقیقات سیاستگذاری غذا و تغذیه، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذائی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران،‌ ایران

یداله محرابی | يداله محرابي
استاد آمار زيستي – گروه اپيدميولوژي دانشکده بهداشت - دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي،‌ تهران، ايران
استاد آمار زیستی – گروه اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت - دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،‌ تهران، ایران

محمدسالم رضایی | محمدسالم رضايي
متخصص بيماري‌هاي داخلي- دانشگاه علوم پزشکي مشهد، خراسان رضوي، ايران
متخصص بیماری‌های داخلی- دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خراسان رضوی، ایران

هما حاجی‌مهدی‌پور | هما حاجي‌مهدي‌پور
استاديار- گروه داروسازي سنتي- دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، تهران، ايران
استادیار- گروه داروسازی سنتی- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

عباس حسن‌زاده | عباس حسن‌زاده
دانشگاه علوم پزشکي گناباد
دانشگاه علوم پزشکی گناباد


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-447&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات