این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۹، شماره ۱۳، صفحات ۱۵۷۲-۱۵۸۴
عنوان فارسی
بررسی الگوی مصرف آنتیبیوتیکها در تولید فراوردههای غذایی با منشا دام و طیور در ایران و مقایسه آن با سایر کشورها
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: آنتی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__بیوتیک&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها مهمترین دسته داروها هستند که به دلایل درمانی، پیشگیری و یا ارتقای رشد در امور دامپزشکی مصرف می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شوند و باقیمانده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های آنها از طریق فراورده های دامی به مصرف&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__کنندگان منتقل شده و مشکلاتی را در صنعت و سلامت انسان ایجاد می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__کنند. بر این اساس این تحقیق سعی نموده است تا برای اولین بار در ایران وضعیت مصرف آنتی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__بیوتیک&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__هایی که در دامپزشکی استفاده می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شوند را مورد بررسی قرار دهد. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: اطلاعات مورد نیاز به وسیله پرسشنامه و مکاتبه جمع&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری گردید. برای تعیین الگوی مصرف داروهای آنتی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__بیوتیک پرسشنامه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای تهیه و با 9 نفر کلنسین&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های دامپزشکی و 13 داروخانه دامی و 3 شرکت توزیع کننده داروهای دامی که در استان چهارمحال و بختیاری فعالیت دارند، مصاحبه گردید. جهت تعیین میزان مصرف داروهای آنتی بیوتیک با سازمان دامپزشکی ایران مکاتبه شد و برای تعیین میزان تولید گوشت، شیر و تخم مرغ در سال 1389 از اطلاعات موجود در وب سایت وزارت جهاد کشاورزی استفاده گردید. داده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های اخذ شده به وسیله نرم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__افزار SPSS نسخه 19 آنالیز شد. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: این مطالعه نشان داد که به ازای تولید یک کیلوگرم گوشت قرمز و شیر 4/107و برای تولید گوشت مرغ و تخم مرغ 5/249 و به طور میانگین برای تولید یک کیلوگرم گوشت، شیر و تخم مرغ 133 میلی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گرم آنتی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__بیوتیک در مزارع دام و طیور ایران در سال 1389 مصرف گردید. مقایسه اعداد به دست آمده با اعداد مشابه از سایر کشورها نشان داد که &__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__فاکتور مصرف آنتی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__بیوتیک در ایران بالاتر از کشورهای توسعه یافته است. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های این مطالعه می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__تواند برای مسؤولین امنیت و ایمنی مواد غذایی آگاهی بخش بوده تا زمینه برقراری برنامه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های ملی برای کنترل و پایش دقیق&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__تر آنتی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__بیوتیک&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها در مواد غذایی با منشا حیوانی در ایران فراهم گردد. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: آنتی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__بیوتیک، الگوی مصرف، گوشت، شیر، تخم مرغ، ایران
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The study of the antibiotic consumption pattern in the production of animal originated food in Iran and its comparison to other countries
چکیده انگلیسی مقاله
Background: antibiotics are an important class of drugs which are commonly used in veterinary for therapeutic, prophylactic and growth promotion purposes. Antibiotic consumption may leave some residues in livestock food products leading to human health problems as well as failure in fermentation processing. The objective of this study was to investigate the antibiotic consumption pattern in animal farms in Iran. Method: A cross sectional study was designed in charmahal- bakhtiary province of Iran in 2011, a questioner has been developed by naming 112 antibiotics. Nine veterinary clinicians, 13 pharmacists and 3 livestock pharmaceutical distributor companies were included in the study. Subjects were asked to score each indicated antibiotic in to 1-5, based on their consumption order. The veterinary organization of Iran was asked on the total amounts of different forms of antibiotic drugs, used in 2010. The data on the livestock production in 2010 including meat, milk and egg was taken from the official web site belonging to agriculture ministry of Iran. In order to obtain the same information from other countries, related official websites as well as scientific literature were used. The data was analyzed by SPSS software. Findings: The antibiotic consumption factor (CF) of animal foods was obtained as 107.4 mg/kg for both milk and meat and 249.5 mg/kg for chicken and egg respectively. It was estimated that 133 mg antibiotic substances was used per kg of milk, meat and egg produced in 2010in Iran which is quiet higher than that of the compared countries. Conclusion: the findings of the present study would be informative for the legislative authorities in food security and safety. More detailed evolution should be carried out as well as implementation of national monitoring inspective programs in order to provide the larger margin of safety for animal originated foods.&__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antibiotic, consumption pattern, meat, milk, egg. Iran
نویسندگان مقاله
فتح الله عالی پور | فتح الله عالي پور
کارشناس ارشد بهداشت و ايمني مواد غذايي، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
مریم میرلوحی | مريم ميرلوحي
استاديار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، گروه صنايع غذايي، دانشکده تغذيه و علوم غذايي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
محمد جلالی | محمد جلالي
دانشيار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، گروه صنايع غذايي، دانشکده تغذيه و علوم غذايي دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-451&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات