این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۹، شماره ۱۳، صفحات ۱۶۷۱-۱۶۷۸
عنوان فارسی
بررسی غلظت فلوراید دریافتی از طریق آب و چای مصرفی در ساکنین شهر قم در سال ۱۳۹۱؛ یک مطالعه مقطعی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: بدن انسان فلوئور را از منابع مختلفی از جمله آب و غذا دریافت می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__کند. وجود این عنصر به منظور پیشگیری از پوسیدگی دندان ضروری است. از سویی با رسیدن غلظت آن به بیش از حد مجاز منجر به آسیب&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های زیادی از جمله فلوئوروزیس دندانی و اسکلتی می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گردد. در بین نوشیدنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها چای از جمله منابع با غلظت بالای فلوراید محسوب می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شود. بررسی حاضر با هدف سنجش غلظت فلوراید در آب و چای مصرفی شهر قم صورت گرفت. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: پژوهش حاضر مطالعه توصیفی تحلیلی است که به صورت مقطعی در سال 1391 بر نمونه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های آب و نشان&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تجاری چای&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های پر مصرف در شهر قم انجام شد. غلظت فلوراید در نمونه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های آب با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر HACH مدل DR-4000 و فلوراید موجود در نمونه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های چای با استفاده از روش یون انتخابی اندازه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری شد. اطلاعات پس از جمع&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17 تجزیه و تحلیل شد. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: با توجه به آزمایشات صورت گرفته میانگین غلظت فلوراید موجود در آب شرب بین mg/l 63/0 -07/0 به دست آمد. کمترین مقدار مربوط به دستگاه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تصفیه خانگی بود. غلظت فلوراید در چا ی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های خشک کیسه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای mg/kg 9/138و در چای&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های خشک سیاه دانه mg/kg71/153 بود. همچنین غلظت این عنصر در چای&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های دم کرده کیسه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای mg/l 29/1 و در چای&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های دم کرده سیاه دانهmg/l 5/1 بدست آمد. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: نتابج این بررسی نشان داد که دستگاه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تصفیه آب خانگی و صنعتی میزان فلوراید موجود در آب آشامیدنی را تا حد زیادی کاهش می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دهند. بنابراین نوشیدن چای می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__تواند کمبود فلوراید موجود در آب آشامیدنی را تا حدی جبران کند. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: فلوراید، آب آشامیدنی، چای، قم
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Concentration of fluoride intake through water and tea consumption in Qom city residents in 2012__AWT_NOKT_COMMA__ a cross-sectional study
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The human body gets Fluorine from a variety of sources including food and water. This element is essential in order to prevent tooth decay. However, high concentrations of this element led to a lot of dental fluorosis and skeletal injuries. This study aimed to measure the concentration of fluoride in water and tea consumed in the city of Qom. Methods: The present study is cross-sectional analysis water and high consumed tea brand samples in the city of Qom in 2012. Fluoride concentrations in water and tea samples were measured by HACH Model DR-4000 spectrophotometer and Ion selective method respectively. The data were analyzed using software SPSS-17. Finding: According to the experimental results, the average concentration of fluoride in the drinking water obtained between 0.07-0.63mg/l. The lowest concentrations were related to domestic water treatment systems. Concentration of fluoride in dry tea bag and granular tea were 138.9 and 153.71 mg/kg respectively. The concentration of this element in the tea bags and granular tea infusion were 1.29 and 1.5 mg/l respectively. Conclusion: Results of this study showed that the amount of fluoride in drinking water reduced by the domestic and industrial water treatment systems greatly. So drinking tea could partially compensate for the lack of fluoride in drinking water.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Fluoride, Drinking water, Tea, Qom
نویسندگان مقاله
مهدی اسدی | مهدي اسدي
دانشجوي دکتري مهندسي محيط زيست دانشگاه تهران، تهران، ايران و عضو هيأت علمي مركز تحقيقات آلاينده هاي محيطي، دانشگاه علوم پزشكي قم، قم، ايران
دانشجوی دکتری مهندسی محیط زیست دانشگاه تهران، تهران، ایران و عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات آلاینده های محیطی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
سیامک محبی | سيامک محبي
استاديار، مرکز تحقيقات سياستگذاري و ارتقا سلامت،دانشگاه علوم پزشکي قم،قم،ايران
استادیار، مرکز تحقیقات سیاستگذاری و ارتقا سلامت،دانشگاه علوم پزشکی قم،قم،ایران
سمیه بهنامیپور | سميه بهناميپور
کارشناس ارشد شيمي تجزيه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي قم، قم، ايران
کارشناس ارشد شیمی تجزیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
فاطمه حسنپور | فاطمه حسنپور
دانشجوي کارشناسي بهداشت محيط، دانشگاه علوم پزشکي قم، قم، ايران
دانشجوی کارشناسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
محمد حضوری | محمد حضوري
استاديار، مرکز تحقيقات علوم تغذيه، دانشگاه علوم پزشکي قم، قم، ايران
استادیار، مرکز تحقیقات علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-460&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات