این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۹، شماره ۵، صفحات ۴۴۹-۴۵۹
عنوان فارسی
دریافت سویا و خطر سرطان پستان
چکیده فارسی مقاله
با توجه به شیوع رو به افزایش سرطان پستان در بین نسل&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های مهاجر آسیایی به کشورهای غربی، به نظر می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__رسد که عوامل محیطی از قبیل عوامل مرتبط با سبک زندگی و رژیم غذایی، بیش از عوامل ژنتیکی در وقوع سرطان نقش داشته باشند. به منظور جستجوی مقالات در این زمینه از موتور جستجوی Pubmed استفاده گردید و کلماتی همچون Breast cancer، Soy، Isoflavone و Phytoesterogen به عنوان کلید واژه جهت جستجو انتخاب شد و مقالاتی که در بین سال&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های 1990 تا 2012 به چاپ رسیده بودند، انتخاب گردید. مطالعات تجربی متعددی نشان داده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__اند که هم سویا و هم ایزوفلاوون آن ممکن است فرد را از ابتلا به سرطان پستان محافظت نماید. با این حال، برخی مطالعات نشان داده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__اند که ایزوفلاوون سویا، تقسیم سلولی را در شرایط آزمایشگاهی افزایش می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دهد و یا با اثربخشی تاموکسیفن تداخل دارد. در واقع، مطالعات اپیدمیولوژیک که ارتباط دریافت سویا و سرطان پستان را بررسی کرده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__اند، نتایج متفاوتی نشان داده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__اند. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها حاکی از آنند که مصرف سویا در مقادیری که در بین زنان کشورهای آسیایی رایج است، دارای اثرات محافظتی علیه سرطان پستان است. در واقع، میزان سویای مصرفی باید به اندازه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای باشد که با تأمین 50-20 میلی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گرم ایزوفلاوون در روز همراه باشد. این اثر محافظتی سویا علیه سرطان پستان، بهترین اثربخشی را دارد و پیامدش زمانی مشهودتر است که در دوران کودکی مصرف شده باشد. با این حال، مصرف سویا در نوجوانی نیز نسبت به مصرف سویا در بزرگسالی دارای مزایای بیشتری است. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: سرطان پستان، سویا، ایزوفلاوون، فیتواستروژن __AWT_NOKT_COMMA__
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Soy Intake and Risk of Breast Cancer
چکیده انگلیسی مقاله
The increasing prevalence rate of breast cancer among Asian-American women shows the more significant role of lifestyle factors in etiology than genetic factors. The search engine PubMed was used for searching related paper by "breast cancer", "soy", "isoflavones", "phytoestrogen" as the key words. We selected papers which published during 1990 to 2012. Various experimental studies reported the protective role of soy protein and soy isoflavone for breast cancer. However, some studies showed that soy isoflavone induces cell proliferation in vitro and interacts with tamoxifen effects. Indeed, epidemiological studies showed conflict findings. The rate soy is consumed by Asian has protective effect on breast cancer. Soy consumption should provide 20-50 mg of isoflavones per day to protect against breast cancer. Soy consumption during childhood had more beneficiary effects rather than adolescent and adulthood, and during adolescent is more favorable than adulthood
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Soy, Breast Cancer, Isoflavone, Phytoestrogen.
نویسندگان مقاله
فهیمه حقیقت دوست | فهيمه حقيقت دوست
دانشجوي دکتري ، کميته تحقيقات دانشجويي، گروه تغذيه، دانشكده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشجوی دکتری ، کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
زمزم پاک نهاد | زمزم پاک نهاد
دانشيار، گروه تغذيه باليني، دانشكده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشیار، گروه تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-539&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات