این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۲۵۹-۲۶۸
عنوان فارسی
اسیدهای چرب امگا ۳ و کبد چرب غیر الکلی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: اسیدهای چرب امگا 3 دارای اثرات مفید ثابت شده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای برای بیماری&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های قلبی- عروقی و چربی خون بالا (Hyperlipidemia) است. به همین دلیل استفاده از مکمل امگا 3 برای بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی پیشنهاد شده است. هدف از این مطالعه، مرور مطالعاتی بودند که ارتباط بین مصرف امگا 3 و کبد چرب غیر الکلی را بررسی کرده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__اند. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: در مطالعه حاضر در پایگاه اطلاعاتی PubMed واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کبد چرب غیر الکلی، اسیدهای چرب امگا 3، دوکوزاهگزانوئیک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید جستجو شد. در این جستجو 15 مطالعه در مورد کبد چرب غیر الکلی و امگا 3 انجام شده بود. در بین این 15 مطالعه، 4 مطالعه به طور کامل در دسترس قرار نداشت و سه مطالعه نیز از نظر طراحی قوی نبود و در پایان 8 مطالعه انتخاب شد. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: امگا3 یک تنظیم کننده بیان ژن در کبد است. مطالعات اثبات کردند که مصرف امگا 3 باعث کاهش استئاتوزیس کبدی، بهبود حساسیت انسولینی و کاهش مارکرهای التهاب می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شود. کارآزمایی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های بالینی دیگری باید برای تأیید این یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها انجام شود. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: مصرف امگا 3 باعث بهبود علایم مربوط به کبد چرب غیر الکلی می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گردد، اما مطالعات بیشتری باید در این زمینه انجام شود. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: کبد چرب غیر الکلی، اسیدهای چرب امگا 3، دوکوزاهگزانوئیک اسید، ایکوزاپنتانوئیک اسید
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Omega-3 fatty acids have established beneficial effects for cardiovascular disease. The use of omega-3 supplements for patients with non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) was proposed. The purpose of this study was to review the relationship between omega-3 fatty acids intake and NAFLD. Methods: In this study, the terms such as NAFLD, omega-3 fatty acids, docosahexanoic acid, and eicosapentanoic acid were searched in PubMed search engine. 15 studies on NAFLD and omega-3 were found. Four of these studies were not fully available. Three studies were not strong in terms of design. Therefore, 8 studies were chosen. Findings: The results showed that omega-3 is a regulator of gene expression in the liver. Human studies have established that consumption of omega-3 have a role in reducing the hepatic steatosis, improving insulin sensitivity and decrease the inflammatory marker. More clinical trials should be conducted to confirm these findings. Conclusion: Omega-3 fatty acids may improve symptoms associated with NAFLD, but more studies should be done in this area.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مهدی فروغی | مهدي فروغي
MSc Student, Student Research Committee, Food Security Research Center, Department of Community Nutrition, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
لیلا آزادبخت | ليلا آزادبخت
Associate Professor, Food Security Research Center, Department of Community Nutrition, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-514&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات