این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۸، شماره ۵، صفحات ۸۷۶-۸۸۶
عنوان فارسی
عادات و دریافتهای غذایی در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: از آن جایی که اصلاح دریافت&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های غذایی در گروه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها و جمعیت&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های مختلف به خصوص در دختران جوان اهمیت ویژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای دارد، این مطالعه با هدف تعیین دریافت مواد مغذی، گروه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های غذایی و نیز عادات غذایی در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان صورت گرفت. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر بر روی 289 دانشجوی دختر سالم دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد. برای انتخاب دانشجویان از نمونه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری سیستماتیک خوشه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای تصادفی استفاده گردید. جهت برآورد دریافت&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های غذایی معمول از پرسش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نامه اعتبارسنجی شده نیمه کمی بسامد خوراک استفاده شد. بررسی عادات غذایی با استفاده از پرسش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نامه ارزیابی عادات غذایی انجام پذیرفت. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: میانگین سن شرکت کنندگان 7 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 21 سال و میانگین نمایه توده بدن (Body mass index یا BMI) 1/5 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 9/25 کیلوگرم بر مترمربع بود. میانگین مصرف لبنیات کم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__چرب و پرچرب به ترتیب 11/0 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 3/1 و 16/0 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 3/1 سروینگ بود. دریافت روزانه غلات کامل تنها 2/0 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 0/1 سروینگ بود؛ در حالی که غلات تصفیه شده 2/1 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 0/6 سروینگ در روز مصرف می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شد. مصرف میوه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها و سبزیجات 4/0 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 2/2 و 0/1 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 2/3 سروینگ در روز بود. فولات، آهن، کلسیم و فیبر غذایی کمتر از میزان مجاز توصیه شده روزانه (Recommended dietary allowance یا RDA) دریافت می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شد. (به ترتیب 56، 90، 76، 70 درصد RDA). 45 درصد جمعیت مورد مطالعه 2 بار در هفته فست فود می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__خوردند. 35 درصد افراد بیشتر مواقع برای پخت غذا از روغن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های سرخ کردنی استفاده می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__کردند و 52 درصد نیز وعده صبحانه را حذف کرده بودند. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: نتایج این مطالعه نشان داد، عادات غذایی جمعیت مورد مطالعه نیاز به اصلاح دارد. توجه بیشتر به دریافت ریز مغذی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها از جمله فولات، آهن و دریافت بیشتر محصولات لبنی و فیبر غذایی در این گروه اهمیت ویژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای دارد. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: دریافت&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های غذایی، دانشجویان دختر.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Improving the dietary intake of different groups and populations is important for improving their health status. Therefore, the aim of this study was to determine the nutrients and food group intake, and dietary habits of female students in Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran. Methods: This descriptive and cross-sectional study was conducted on 289 healthy female university students. They were selected from students of Isfahan University of Medical Sciences by the systematic random cluster sampling method. Usual dietary intake was estimated by a validated semi-quantitative food frequency questionnaire. For assessing the dietary habits a separate questionnaire was used. Findings: Mean age of the participants was 21 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 7 years. The mean of body mass index (BMI) was 25.9 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 5.1 kg/m2. The mean of low fat dairy and high fat dairy intake was, respectively, 1.3 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 0.11 and 1.3 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 0.16 servings per day. Daily whole grain intake was only 1.0 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 0.2 servings while refined grain intake was 6.0 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 1.2 servings per day. The fruit and vegetable intake was 2.2 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 0.4 and 3.2 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 1.0 servings per day. Folate, iron, calcium, and fiber intake were lower than the Recommended Dietary Allowances (RDA) amounts (70%, 76%, 90%, and 56% of RDA, respectively). 45% of the population consumed fast foods 2 times a week. 35% used frying oils for cooking most of the time. 52% of the students skipped breakfast. Conclusion: The dietary habits of the study population need to be improved. Paying attention to the intake of micronutrients including folate, iron, dairy products, and dietary fiber in this group is especially important.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Dietary Intake, Female Students
نویسندگان مقاله
لیلا آزاد بخت | ليلا آزاد بخت
Associate Professor, Food Security Research Center, Department of Community Nutrition, Department of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
فاطمه شیرانی | فاطمه شيراني
MSc Student, Student Research Committee, School of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
احمد اسماعیل زاده | احمد اسماعيل زاده
Associate Professor, Food Security Research Center, Department of Community Nutrition, Department of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-338&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات