این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۴۰۷-۴۱۴
عنوان فارسی
بررسی تأثیر دریافت سویا بر سطح لپتین سرم در یک کارآزمایی بالینی متقاطع در زنان مبتلا به سندرم متابولیک
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: ممکن است مصرف سویا بر سطح سرمی لپتین مؤثر باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر مصرف سویا بر سطح لپتین سرم در زنان یائسه مبتلا به سندرم متابولیک است. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: در این کارآزمایی بالینی متقاطع 42 زن مبتلا به سندرم متابولیک شرکت کردند. سپس افراد به یکی از گروه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های زیر به مدت 8 هفته تقسیم شدند. گروه شاهد که رژیم غذایی DASH (Dietary approaches to stop hypertension)، گروهی که رژیم غذایی پروتئین سویا و گروهی که رژیم غذایی دانه سویا دریافت کردند. سطح لپتین سرم به روش ELISA (Enzyme-linked immunosorbent assay) اندازه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری شد. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: در طول سه مرحله مداخله تغییر معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری در وزن دیده نشد. همچنین تفاوت معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری بین مقادیر نهایی غلظت لپتین سرم بعد از استفاده از این رژیم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های غذایی مشاهده نگردید (میانگین هندسی ±__AWT_NOKT_COMMA__ انحراف معیار: ng/mL 5/2 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 9/16 در گروه شاهد، ng/mL 6/1 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 1/16 در گروه پروتئین سویا و ng/mL 7/1 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 9/15 در گروه دانه سویا). مقایسه درصد تغییرات سطح سرمی لپتین در گروه پروتئین سویا و دانه سویا نسبت به گروه شاهد نشان داد که رژیم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های حاوی سویا اثری در تغییرات سطح لپتین نداشتند. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های مطالعه حاضر نشان داد که پروتئین و دانه سویا تأثیری بر وزن و سطح لپتین سرم در زنان یائسه مبتلا به سندرم متابولیک ندارد. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: سویا، لپتین، سندرم متابولیک، زنان یائسه
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Soy intake may affect serum leptin levels. The aim of this study was to evaluate the effect of soy intake on serum leptin levels among postmenopausal women with metabolic syndrome. Methods: Forty two postmenopausal women with metabolic syndrome were included in this study. They were assigned to one of the following groups for duration of eight weeks: control group that were exposed to Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH), soy protein diet group and soy nut diet group. Serum leptin level was measured by ELISA method. Findings: There was no significant weight change in patients during three phases of trial. Also there was no significant difference among the values of serum leptin concentrations after the use of these diets (geometric mean ±__AWT_NOKT_COMMA__ SD: 16.9 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 2.5 ng/ml in the control group, 16.1 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 1.6 ng/ml in the soy protein diet, and 15.9 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 1.7 ng/ml in the soy nut diet). Neither soy protein nor soy nut diets could affect on percent difference compared to control for serum leptin levels (P = 0.32). Conclusion: The study showed that neither soy protein, nor soy nut could affect weight and serum leptin levels in postmenopausal women with metabolic syndrome.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Soy, Leptin, Metabolic Syndrome, Postmenopausal.
نویسندگان مقاله
لیلا آزادبخت | ليلا آزادبخت
Assistant Professor of Nutrition and Food Security and Nutrition Research Center, Department of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran Email: azadbakht@hlth.mui.ac.ir
محمدحسین روحانی | محمدحسين روحاني
MSc Student, Student Research Committee, Department of Community Nutrition, Food Security Research Center, Department of Nutrition and Food Sciences, University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
احمد اسماعیلزاده | احمد اسماعيلزاده
Associate Professor, Research Center for Nutrition and Food Security and Nutrition Department of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-310&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات