این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۴۶۶-۴۷۳

عنوان فارسی بررسی ارتباط مصرف غذاهای آماده Fast food)) با نمایه توده بدنی و دور کمر در دختران نوجوان اصفهانی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: با توجه به شیوع بالای چاقی و چاقی شکمی در نوجوانان و ارتباط آن با دریافت غذایی، هدف از این مطالعه بررسی ارتباط میان مصرف غذاهای آماده به عنوان نمایانگری از رژیم غذایی با نمایه توده بدنی و دور کمر در دختران نوجوان مقطع راهنمایی می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: این تحقیق یک پژوهش مقطعی بود که روی 140 دختر نوجوان 10 تا 14 ساله در مدرسه راهنمایی زینب منطقه جی اصفهان انجام گرفت. دانش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آموزان به روش تصادفی انتخاب شدند و از آن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها فرم FFQ __AWT_NOKT_COMMA__ فعالیت بدنی بررسی شد. BMI (Body mass index) کمتر از صدک 15 استاندارد برای سن و جنس به عنوان "کم وزن"، بین صدک 15 تا کمتر از صدک 85 "وزن طبیعی"، بین صدک 85 تا کمتر از صدک 95 "اضافه وزن" و مساوی یا بیشتر از صدک 95 به عنوان "چاقی" طبقه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__بندی شد. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: نتایج این مطالعه حاکی از آن است که میانگین BMI در جمعیت برابر 86/19 و دور کمر برابر 69 است و 7/35 درصد این نوجوانان یا چاق بودند یا اضافه وزن داشتند. همچنین میانگین دریافت غذای آماده برابر 6/174 گرم در روز بود. داده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها به دست آمده ارتباط معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری میان مصرف غذای آماده با نمایه توده بدن و دور کمر نشان داد (009/0 = P، 02/0 = P). نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: ارتباط معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری بین مصرف غذای آماده با دور کمر و نمایه توده بدنی در دختران نوجوان اصفهانی دیده شد. از این رو آموزش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های لازم برای نوجوانان ضروری است. __AWT_NOKT_COMMA__ واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: غذای آماده، چاقی، چاقی شکمی، نمایه توده بدن، دور کمر __AWT_NOKT_COMMA__  __AWT_NOKT_COMMA__
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله Background: According to high prevalence of obesity and central adiposity in adolescents and its relevance with food intake, the aim of this research was to determine the relation between fast food consumption and body mass index (BMI) and waist circumference in female adolescents. Methods: This study was conducted on 140 students aged 10 to 14 years, selected randomly among guidance school students in an area of Isfahan. They completed the quantitative food frequency questionnaire. Physical activity was assessed by recording daily activities. BMI was categorized to lower than 15th percentile for age and sex, named "low weight", between 15th to 85th percentile named "normal weight", between 85th to 95th percentile "overweight" and equal or more than 95th percentile named "obese". Findings:: The mean value of BMI and waist circumference was 19.8 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 3.3 kg/m2 and 69 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 9 cm. 35.7% of these adolescents were either obese or overweight. The daily mean value of fast food intake was 174.6 g. There was a significant relation among fast food consumption, BMI and waist circumference (P <__AWT_NOKT_COMMA__ 0.05). Those in the highest quartile of fast food intake had higher BMI and waist circumference compared to those in the first quartile (P <__AWT_NOKT_COMMA__ 0.001). Conclusion:: There was a significant association between fast food consumption and BMI and waist circumference among Isfahan female adolescents. Nutritional education is needed in this regard.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مریم‌السادات میرسیفی‌نژاد | مريم‌السادات ميرسيفي‌نژاد
BSc Student, Student Research Committee, Department of Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran


نسرین عمرانی | نسرين عمراني
BSc Student, Student Research Committee, Department of Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran


محمدحسین روحانی | محمدحسين روحاني
MSc Student, Student Research Committee, Department of Community Nutrition, Food Security Research Center, School of Nutrition and Food Sciences - Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran


لیلا آزادبخت | ليلا آزادبخت
Associate Professor, Department of Community Nutrition, Food Security Research Center, Department of Nutrition and Food Sciences, - University of Medical Sciences, Isfahan, Iran



نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-303&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات