این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۲۰۴-۲۱۳
عنوان فارسی
بررسی غلظت کلروفرم در شبکه توزیع آب شهر اصفهان و پهنهبندی آن با سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: این مطالعه با هدف تعیین غلظت کلر باقی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__مانده کل و کلروفرم در شبکه توزیع آب شهر اصفهان و پهنه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__بندی آن با سیستم اطلاعات جغرافیایی (Geographic information system یا GIS) انجام گرفت. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی است. کلر باقی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__مانده کل در محل نمونه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__برداری از شبکه توزیع آب اصفهان توسط دستگاه پرتابل و غلظت کلروفرم بعد از انتقال نمونه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها در شرایط استاندارد به آزمایشگاه با استفاده از دستگاه طیف&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سنج جرمی (Gas chromatography&ndash__AWT_NOKT_COMMA__mass spectrometry یا GC-MS) اندازه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری شد. برای انجام پهنه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__بندی نتایج به دست آمده از سنجش پارامترهای مورد آنالیز از GIS استفاده گردید. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: مقادیر اندازه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری شده حداکثر و حداقل به ترتیب برای کلر باقی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__مانده کل ppm 3/3 و غیر قابل تشخیص و برای کلروفرم ppb 28 و ppb 10 است که غلظت&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های به نسبت زیاد کلروفرم بیشتر مربوط به نقاط انتهایی شبکه و حاشیه شهر است. نقاط مرکزی شهر دارای غلظت کمتری از کلروفرم نسبت به سایر نقاط است. دلیل این امر را می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__توان به مصرف بیشتر آب در نقاط مرکزی شهر و راکد ماندن آب در نقاط حاشیه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای شهر مربوط دانست. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: در حال حاضر آب خروجی از تصفیه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__خانه آب شرب اصفهان کیفیت مناسبی از لحاظ وجود کلر باقی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__مانده و محصولات ثانوی گندزدایی دارد. مقادیر آن در محدوده مجاز WHO (Word health organization) و USEPA (United states environmental protection agency) می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد ولی ضرورت دارد غلظت احتمالی تری هالومتآن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تولیدی به صورت مستمر اندازه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری شود و با استفاده از روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های مناسب تلفیقی برای کاهش تشکیل این ترکیبات مورد توجه قرار گیرد. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: آب شرب، سرطان&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__زا، شهر اصفهان، گندزدایی، THMs
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The goal of this study was to survey the total residual chlorine and chloroform in the water distribution system of Isfahan, Iran, and zoning of obtained results using GIS. Methods: In this cross-sectional study, total residual chlorine was tested in the sampling points of the water distribution system of Isfahan and chloroform was measured with standard methods and after transferring the samples to a laboratory under standard conditions. Chloroform detection was done by GC-MS. The zoning of obtained results was performed by GIS. Findings: Total residual chlorine and chloroform concentrations were obtained undetectable to 3.3 ppm and 10-28 ppb, respectively. High range of chloroform concentration was related to the end points of the water distribution system. Moreover, the center of the city had a chloroform concentration less than other points. The reason for these problems could be more water consumption in central points of the city and stagnant water in other areas of the city. Conclusion: The results of this study showed that the water production of the Isfahan water treatment plant had an acceptable quality in relation to its Cl- and DBPs content, at the sampling time. The obtained concentrations followed the WHO and USEPA guidelines. However, it is necessary to detect probable concentration of THMs production, continuously. Furthermore, by using integrated and appropriate water treatment methods, DBPs can be reduced considerably.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بیژن بینا | بيژن بينا
Professor, Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Environmental Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
امیر محمدی | امير محمدي
MSc Student, Student Research Committee, Department of Environmental Health Engineering, School of Health and Environmental Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
افشین ابراهیمی | افشين ابراهيمي
Assistant Professor, Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Environmental Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
محمدمهدی امین | محمدمهدي امين
Associate Professor, Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Environmental Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
حمیدرضا پورزمانی | حميدرضا پورزماني
Assistant Professor, Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Environmental Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
سپیده نعمتیمنصور | سپيده نعمتيمنصور
MSc Student, Department of Environmental Health Engineering, School Health and Nutrition, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-290&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات