این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۷، شماره ۳، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
غذایی DASH (کنترل کننده پرفشاری خون) و عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: تاکنون هیچ گونه شواهدی مبنی بر اثر رژیم غذایی  __AWT_NOKT_COMMA__(Dietary approaches to stop hyper) DASHبر روی فاکتورهای خطر بیماری قلبی- عروقی در میان بیماران دیابتی نوع 2 وجود نداشته است. از این رو، هدف از بررسی حاضر تعیین اثرات رژیم غذایی DASH بر روی عوامل خطر بیماری&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های قلبی- عروقی در میان بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بود. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: یک کارآزمایی بالینی متقاطع و تصادفی بر روی 31 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. این مطالعه به مدت 8 هفته انجام شد و شرکت&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__کنندگان به طور تصادفی برای استفاده از رژیم شاهد یا DASH تقسیم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__بندی شدند. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: پس از پیروی از الگوی غذایی DASH وزن بدن (007/0 = P) و دور کمر (002/0 = P) کاهش یافته بود. سطح گلوکز خون ناشتا (FPG) و HbA1C در رژیم DASH کاهش یافته بود (به ترتیب 04/0 = P و (mg/dl 3/6 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 4/29- و 04/0 = P و درصد 1/0 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 7/1-). بعد از رژیم DASH، میانگین تغییرات سطح HDL کلسترول افزایش (01/0 = P و mg/dl 9/0 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 3/4) و سطح LDL کلسترول کاهش یافته بود (02/0 = P و mg/dl 5/3 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 2/17-). علاوه بر آن، اثرات مفید DASH روی فشار سیستولیک و دیاستولیک بررسی شد (سیستولیک: 02/0 = P و mmHg 7/2 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 1/3- در مقابل 5/3 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 6/13-، دیاستولیک: 04/0 = P و mmHg 3/3 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 7/0- در مقابل 6/2 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 5/9-). نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: در میان بیماران مبتلا به دیابت، رژیم DASH اثرات مفیدی را بر خطر بیمارهای قلبی- عروقی داشت. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: دیابت، رژیم غذایی DASH، عوامل خطر بیماری&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های قلبی- عروقی.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) and Cardiovascular Risk Factors among Type 2 Diabetic Patients
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Since no evidence has been found regarding the effects of the dietary approaches to stop hypertension (DASH) on cardiovascular risk factors among type 2 diabetic patients, this study was conducted to investigate the possible effects. Methods: A randomized crossover clinical trial was undertaken on 31 type 2 diabetic patients. The study lasted for 8 weeks. The participants were randomly selected to go on a control diet or DASH diet. Findings: After following the DASH eating pattern, body weight (P = 0.007) and waist circumference (P = 0.002) were reduced significantly. Fasting blood glucose levels and A1C decreased after adoption of the DASH diet (-29.4 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 6.3 mg/dl__AWT_NOKT_COMMA__ P = 0.04 and -1.7 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 0.1%__AWT_NOKT_COMMA__ P = 0.04, respectively). After the DASH diet, the mean change of HDL cholesterol levels was increased (4.3 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 0.9 mg/dl__AWT_NOKT_COMMA__ P = 0.001) and LDL cholesterol was reduced (-17.2 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 3.5 mg/dl__AWT_NOKT_COMMA__ P = 0.02). Additionally, DASH had beneficial effects on systolic (-13.6 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 3.5 vs. -3.1 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 2.7 mmHg__AWT_NOKT_COMMA__ P = 0.02) and diastolic blood pressure (-9.5 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 2.6 vs. -0.7 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 3.3 mmHg__AWT_NOKT_COMMA__ P = 0.04). Conclusion: Among diabetic patients, the DASH diet had beneficial effects on cardiovascular risk factors.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
لیلا آزادبخت | ليلا آزادبخت
دانشيار، مركز تحقيقات امنيت غذايي، گروه تغذيه جامعه، دانشكده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نفیسه رشیدی پور فرد | نفيسه رشيدي پور فرد
کارشناس، بيمارستان شهيد مطهري، فولاد شهر، اصفهان، ايران
کارشناس، بیمارستان شهید مطهری، فولاد شهر، اصفهان، ایران
مجید کریمی | مجيد كريمي
پزشک، بيمارستان شهيد مطهري، فولاد شهر، اصفهان، ايران
پزشک، بیمارستان شهید مطهری، فولاد شهر، اصفهان، ایران
مجید رحیمی | مجيد رحيمي
کارشناس ارشد، بيمارستان شهيد مطهري، فولاد شهر، اصفهان، ايران
کارشناس ارشد، بیمارستان شهید مطهری، فولاد شهر، اصفهان، ایران
محمد حسن بقایی | محمد حسن بقايي
پزشک، بيمارستان شهيد مطهري، فولاد شهر، اصفهان، ايران
پزشک، بیمارستان شهید مطهری، فولاد شهر، اصفهان، ایران
اعظم برزویی | اعظم برزويي
دانشيار، گروه تغذيه جامعه، دانشكده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشیار، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
احمد اسماعیل زاده | احمد اسماعيل زاده
دانشيار، مركز تحقيقات امنيت غذايي، گروه تغذيه جامعه، دانشكده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-151&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات