این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
ارتباط مصرف میوه و سبزی با نمایه توده بدنی و دور کمر در دختران جوان دانشجو
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: در کشور ما شیوع چاقی به سرعت رو به گسترش است، که تغذیه از جمله موارد مرتبط با آن می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. هدف از انجام این طرح بررسی نقش میوه و سبزی در ارتباط با دور کمر و BMI (Body Mass Index) در دختران جوان دانشجو است.روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: این تحقیق بر روی 236 نفر دانشجوی دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که در رنج سنی 18 تا30 سال قرار دارند، به روش مقطعی انجام شد. دانشجویان به روش تصادفی انتخاب شدند و ارزیابی تغذیه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای با استفاده از فرم FFQ (Food Frequency Questionnaire) نیمه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ کمی و ارزیابی فعالیت بدنی با استفاده از ثبت روزانه فعالیت بدنی بررسی شد.یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها حاکی از آن است که در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درصد شیوع چاقی 7/1، چاقی شکمی 9/0 و اضافه وزن 1/8 بوده است. همچنین این تحقیق نشان داد که میانگین نمایه توده بدنی و دور کمر به ترتیب 54/21 کیلوگرم بر متر مربع و 37/70 سانتی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__متر بوده، ارتباط معکوس معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری میان مصرف مجموع میوه و سبزی با وزن بدن (03/0 = P، 1/0- = r) و BMI (04/0 = P، 1/0- = r) و همچنین مصرف میوه با وزن بدن (01/0 = P، 1/0- = r) و BMI (01/0 = P، 1/0- = r) مشاهده گردید. ارتباطی بین مصرف میوه و سبزی با هم و به طور جداگانه با دور کمر دیده نشد (05/0 <__AWT_NOKT_COMMA__ P).نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: ارتباط معکوس معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری بین مصرف میوه و مجموع میوه و سبزی با وزن بدن و BMI در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مشاهده گردید، اما ارتباط معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری بین مصرف میوه و سبزی با هم و به طور جداگانه با دور کمر دیده نشد.  __AWT_NOKT_COMMA__واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: میوه و سبزی، دور کمر، چاقی شکمی، نمایه توده بدنی، فشارخون
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Fruit and Vegetable Intake Associated with Body Mass Index and Waist Circumference in young Female Students
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Obesity is growing rapidly in our country. Nutrition is an important associate of obesity. The aim of this study was to determine the association between fruit and vegetable intake with the waist circumference and the Body Mass Index (BMI) among young female university students.  __AWT_NOKT_COMMA__ Methods: This cross sectional study was conducted on 236 healthy female university students aged between 18 to 30 years old, who were selected randomly from the university students of Isfahan University of Medical Sciences. A previously validated semi quantitative food frequency questionnaire was used to assess the entire dietary component intake. Physical activity was assessed by recording the physical activities daily.  __AWT_NOKT_COMMA__ Findings: The prevalence of obesity, central adiposity and overweight was 1.7%, 0.9% and 8.1% respectively. The mean value of BMI and the waist circumference was 21.54kg/m2 and 70.37cm respectively. There was inverse association between the fruit and vegetable intake and body weight (r=-0.1, P=0.03) as well as BMI (r=-0.1, P=0.04) and also there was inverse association between the fruit intake and body weight (r=-0.1, P=0.01) and BMI (r=-0.1, P=0.01). There was no significant association between fruit and vegetable as well as fruit or vegetable separately with the waist circumference.  __AWT_NOKT_COMMA__ Conclusion: There were significant associations between fruit and also fruit and vegetable and body weight and BMI among female university students. There were no significant associations between fruit and vegetable as well as fruit or vegetable separately with waist circumference.  __AWT_NOKT_COMMA__
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ریحانه سیدقلعه | ريحانه سيدقلعه
دانشجوي کارشناسي،کميته تحقيقات دانشجويي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشجوی کارشناسی،کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
زهرا قلی | زهرا قلي
دانشجوي کارشناسي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشجوی کارشناسی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
سحر صراف بانک | سحر صراف بانک
دانشجوي کارشناسي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشجوی کارشناسی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
لیلا آزادبخت | ليلا آزادبخت
دانشيار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي و گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-132&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات