این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی دریافت ریز مغذی‌ها و درشت مغذی‌ها در رژیم غذایی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مقایسه آن با استاندارد‌های تعیین‌شده
چکیده فارسی مقاله مقدمه: تغذیه مناسب به ویژه دریافت انرژی و مواد مغذی ضروری و کافی در دختران جوان به خصوص دانشجویان بسیار حایز اهمیت است. مطالعه حاضر با هدف تعیین دریافت ریز مغذی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها و درشت مغذی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها و مقایسه آن با استاندارد&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تعیین&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شده، بر روی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: این مطالعه مقطعی روی 100 نفر دختر دانشجوی 25-18 ساله در سال تحصیلی 88-1387 انجام شد. داده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سنجی به روش استاندارد، اندازه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری شد و داده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های غذایی با استفاده از 2 یادآمد 24 ساعت خوراک جمع&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری شد و توسط 2food prossesor  __AWT_NOKT_COMMA__مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های مربوط به دریافت مواد مغذی با مرجع میزان توصیه شده مواد مغذی (2008DRI, Dietary reference intakes )، مورد مقایسه قرار گرفتند. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: 1/61 درصد افراد مورد مطالعه خوابگاهی و 7/12 درصد متأهل بودند. شیوع چاقی و اضافه وزن در افراد مورد بررسی 9/6 درصد و چاقی شکمی 1/46 درصد بود. میانگین فشار خون سیستولی 6/15 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 2/105 میلی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__متر جیوه و دیاستولی 4/10 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 2/69 میلی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__متر جیوه بود. در مجموع 9/3 درصد مبتلا به پرفشاری خون بودند. از بین مواد مغذی دریافتی، میزان دریافت 12B، ریبوفلاوین، فولات، منیزیم، پتاسیم و کلسیم در مقایسه با مقادیر توصیه شده DRI ناکافی و میزان دریافت E، C، پانتوتنیک اسید، تیامین، نیاسین، فسفر و روی بیش از مقادیر توصیه شده بود و وضعیت دریافت درشت مغذی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها، انرژی دریافتی، A، پیرودوکسین، آهن و سلنیوم مطابق با مقادیر توصیه شده بود. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: از بررسی نتایج مطالعه حاضر مشخص گردید که دریافت درشت مغذی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها در دانشجویان مشکل چندانی ندارد و عدم تعادل، عمدتاً در گروه ریزمغذی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها است. بنابراین مصرف گروه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های مهم غذایی مانند لبنیات، سبزی و میوه که منابع عمده ریز مغذی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشند در این جامعه باید افزایش یابد. با توجه به اهمیت تغذیه مناسب در این رده سنی و اثرات آن بر سلامت آینده جامعه، به نظر می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__رسد باید توجه بیشتری به آموزش و فراهم آوردن امکانات برای عملکرد مناسب تغذیه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای دانشجویان مبذول شود. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: مواد مغذی، دانشجویان، ریز مغذی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها، درشت مغذی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها، انرژی کل.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Assessing the Micronutrient and Macronutrient Intakes in Female Students of Isfahan University of Medical Sciences and comparing them to the set standard values
چکیده انگلیسی مقاله Background: Healthy nutrition especially the energy intake and the essential nutrient in female student is so important. This study aimed to assess micro and macro nutrient intakes in female students of Isfahan University of Medical Sciences.  __AWT_NOKT_COMMA__Methods: This cross-sectioned study was carried out on 100 female students aged between 18 to 25 years old in 1387-1388. Anthropometrics measures were performed and two 24 hours food recalls were used to collect the dietary information and then they were analyzed using food processor 2 and then were compared to the Dietary Reference Intakes 2008) DRI).  __AWT_NOKT_COMMA__Findings: 61.1% of subjects were residing in dormitories and 12.7% were married. Prevalence of overweight or obesity and abdominal obesity in the studied subjects were 6.9% and 46.1% respectively. The mean (±__AWT_NOKT_COMMA__SD) systolic blood pressure was 105.2±__AWT_NOKT_COMMA__15.6 mmhg and the diastolic was 62.2±__AWT_NOKT_COMMA__10.4 mmhg. Totally 3.9% of the subjects had hypertension. The analysis of food intake indicated that B12, folate, magnesium, potassium, calcium were in a level below the recommended ones, and vitamin C, E, pantothenic acid, B1, B3, phosphate, zinc in a level above the recommended ones, and energy intake, macronutrient, vitamin A, pyridoxine, iron, selenium were in the general appropriate level.  __AWT_NOKT_COMMA__Conclusions: The findings of the study indicated that the appropriate level of macronutrients intake was used and the problem was mainly existed in micronutrients__AWT_QUOTE__ consumption. It is recommended to increase the intakes of important food groups such as dairy, vegetable, fruit that are good sources of micronutrients, and it is also suggested to improve strategies and the competence in this area of nutrition.  __AWT_NOKT_COMMA__
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سهیلا میرزائیان | سهيلا ميرزائيان
دانشجوي کارشناسي ارشد علوم تغذيه، دانشکده علوم تغذيه و صنايع غذايي، دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي، تهران، ايران.
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تغذیه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

رضا غیاثوند | رضا غياثوند
استاديار، گروه تغذيه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
استادیار، گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

فاطمه صادقیان | فاطمه صادقيان
کارشناسي پرستاري، دانشکده پرستاري و مامايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
کارشناسی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

مهدیه شیخی | مهديه شيخي
دانشجوي کارشناسي علوم تغذيه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
دانشجوی کارشناسی علوم تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

زهرا سادات خسروی | زهرا سادات خسروي
دانشجوي کارشناسي علوم تغذيه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
دانشجوی کارشناسی علوم تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

قاسم یادگارفر | قاسم يادگارفر
استاديار، اپيدميولوژي و آمار زيستي، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران.
استادیار، اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-53&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات