این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۲۳-۳۴
عنوان فارسی
بررسی آزمایشگاهی اثر ضد میکروبی عصاره های اتانولی موم زنبور، ریشه درخت مسواک و گلبرگ گل محمدی بر قارچ و باکتری های پاتوژن دهانی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: اولین قدم برای سلامت دهان و دندان پیشگیری از بروز بیماری و درمان آن در مراحل اولیه میباشدکه کیفیت زندگی، اعتماد به نفس و روابط اجتماعی افراد را تحت تاثیر خود قرار می دهد. هدف بررسی اثر ضد میکروبی گیاه موم زنبور، درخت مسواک و گلبرگ گل محمدی بر روی پاتوژنهای دهانی است. روش کار: گیاهان دارویی گل محمدی، مسواک و موم زنبور عسل پس از تهیه و خشک نمودن، توسط حلال اتانولی به روش خیساندن عصاره گیری گردید و بررسی خاصیت ضد میکروبی آن به روشهای دیسک دیفیوژن، چاهک پلیت و تعیین حداقل غلظت مهار کنندگی و کشندگی انجام شد. یافتهها: یافته ها نشان داد عصاره اتانولی گیاه گل محمدی در مقایسه با مسواک و موم زنبور عسل، قطر هاله عدم رشد بیشتری در روش دیسک و چاهک بر روی باکتری ها و قارچ مورد مطالعه از خود نشان داد و اثر ضد قارچی آن نسبت به ضد باکتریایی آن بیشتر بود و عصاره این گیاه بر روی باکتری استرپتوکوکوس موتانس اثر مهاری قوی تری نسبت به لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس داشته و در MIC برخی موارد با اثر مهاری فلوراید 0,2 درصد تا حدودی برابر مشاهده شد. عصاره اتانولی گل محمدی با کمترین بیشترین اثر مهارکنندگی رشد را بعد از آنتی بیوتیک و فلوراید 0,2 درصد از خود نشان داد. اثر مهارکنندگی و MFC/MBC وMIC نتیجه گیری: عصاره اتانولی گل محمدی اثر ضد میکروبی بالاتری داشته و با کمترین بازدارندگی بهتری بر روی پاتوژن های دهانی داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
Salvadora ،Propolis Rosa ،Persica اثر ضد ،Damascena میکروبی، عصاره گیاهی
عنوان انگلیسی
Evaluation of Antimicrobial Effect of the Ethanolic Extracts of Propolis, Miswak Twigs and Rosa Damascena on Fungi and Bacteria of Oral Pathogens
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: The first step to oral health is the prevention and treatment of the disease in its early stages, which affects the quality of life, self-confidence and social relationships. The aim of this study was to investigate the antimicrobial effect of Propolis, Miswak and Rosa damascene on oral pathogens. Methods: The medicinal plants Miswak, Rosa damascene and Propolis, after preparation and drying, were extracted by ethanol solvent by maceration method and its antimicrobial properties were investigated by disk diffusion, well diffusion and determination of minimum inhibitory and lethal concentration. Results: The results showed that the ethanolic extract of Rosa damasce compared to Miswak and Propolis showed highest diameter of no growth in the disk and well methods on the bacteria and fungi studied and its antifungal effects was better than antibacterial effects. It was higher and the extract of this plant had a stronger inhibitory effect on Streptococcus mutans than Lactobacillus acidophilus and in some cases with the inhibitory effect of 0.2% fluoride was observed to be somewhat equal. Ethanolic extract of Rosa damascena with the lowest MIC showed the highest growth inhibitory effect after antibiotics and 0.2% fluoride. Conclusions: Ethanolic extract of Rosa damascena had a higher antimicrobial effect and with better MIC and MFC / MBC had a better inhibitory effect on oral pathogens.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Propolis, Salvadora Persica, Rosa Damascene, Antimicrobial Effect, Plant Extract
نویسندگان مقاله
گیلدا حسن آبادی | Gilda Hasan Abadi
پرستو ضرغامی مقدم | Parastoo Zarghami Moghaddam
منوچهر تیموری شبان | Manouchehr Teymouri
رضا مهرآرا | Reza Mehr Ara
پیمان آل شیخ | Peiman Alesheikh
نشانی اینترنتی
http://journal.nkums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-98&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات