این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
، جلد ۱۳، شماره ۲، صفحات ۲۴-۳۰
عنوان فارسی
بررسی اثرات ضد میکروبی عصارههای مختلف میوه دارویی عناب(Ziziphus jujube) بر پاتوژن های دهانی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: علاقه به عناب در سراسر جهان رو به افزایش است، زیرا منبع بسیار خوبی از مواد مغذی و مواد شیمیایی است و به طور سنتی به عنوان ضد انعقادی، آرام بخش، ضد سرطان، ضد قارچ، ضد دیابت، ضد باکتری، ضد اسپاسم، و آنتی اکسیدان مورد استفاده Ziziphus jujube) قرار میگیرد. لذا هدف از این تحقیق انتخاب بهترین عصاره با بالاترین اثر ضد میکروبی میوه گیاه دارویی عناب ،( جهت تولید محصولات دارویی با منشاء گیاهی با حداکثر اثربخشی و کمترین عوارض جانبی میباشد. روش کار: عصارههای اتانولی، متانولی، آبی و دی کلرومتانی میوه عناب به روش خیساندن تهیه شد و به منظور بررسی اثر ضد میکروبی عصارهها از روش انتشار از دیسک و چاهک پلیت استفاده نمودیم. جهت بدست آوردن حداقل غلظت مهاری و حداقل غلظت کشندگی از میکرو پلیت 96 خانه استفاده شد تا غلظتهای مؤثر برای حذف و مهار باکتری استرپتوکوکوس موتانس و قارچ کاندیدا آلبیکنس در عصارههای مختلف بدست آید. یافتهها: آنالیز دادههای روشهای دیسک دیفیوژن و چاهک پلیت نشان داد که عصارههای مورد آزمایش تأثیر قابل توجهی بر روی MBC و MIC باکتری/ قارچهای مورد آزمایش نداشته و هیچ هاله عدم رشدی اطراف دیسک و چاهکها مشاهده نشد. نتایج بیانگر این بود که، غلظت 100 میلی گرم بر میلی لیتر همه عصارههای آبی، اتانولی، متانولی و دی کلرومتانی بر روی /MFC استرپتوکوکوس موتانس و کاندیدا آلبیکنس بی تأثیر بوده و نیاز به غلظت بالاتر میباشد. نتیجه گیری: عصارههای آبی، اتانولی، متانولی و دی کلرو متانی میوه عناب، در مقایسه با کنترل مثبت (کلرهگزیدین، نیستاتین و آموکسی سیلین)، اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی قابل ملاحظهای از خود نشان ندادند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
Ziziphus jujube، Streptococcus mutans، پاتوژن ،Candida albicans های دهانی، اثر ضد میکروبی
عنوان انگلیسی
Evaluation of Antimicrobial Effects of Different Ziziphus jujuba Extracts on Oral Pathogens
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: The interest in ziziphus jujube is growing in the world because it is an excellent source of nutrients and chemicals and has traditionally been used as an anticoagulant, sedative, anticancer, antifungal, anti-diabetic, anti-bacterial, antispasmodic, and Antioxidants are used. Therefore, the purpose of this study is to select the best extract with the highest antimicrobial effect for extracting the ziziphus jujube, to produce medicinal products of plant origin with maximum effectiveness and minimal side effects. Methods: Ethanolic, methanolic, aqueous and dichloromethane extracts of ziziphus jujube were prepared by maceration method, and in order to evaluate the antimicrobial effect of the extracts, we used Agar Disk Test and Agar well Test method. In order to obtain the minimum inhibitory concentration and the minimum lethal concentration, 96 well microplates were used to obtain effective concentrations for the removal and inhibition of the desired microorganisms in different extracts. Results: Analysis of Agar Disk Test and Agar well Test methods data showed that the tested extracts had no significant effect on the tested bacteria / fungi and no growth inhibition zone was observed around the disk and wells. The results of (MIC / MBC / MFC) indicated that (100 mg / mL) concentration of all aqueous, ethanolic, methanolic and dichloromethane extracts had no effects on the Streptococcus mutans and Candida albicans and we need higher concentrations. Conclusions: Aqueous, ethanolic, methanolic and dichloromethane extracts of jujube fruit did not show significant antibacterial and antifungal effects compared to positive control (chlorhexidine and nystatin, amoxicillin).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Ziziphus jujube, Streptococcus mutans, Candida albicans, Oral Pathogens, Antimicrobial Effect
نویسندگان مقاله
پیمان آل شیخ | Peiman AleSheikh
فاطمه شاهین فر | Fatemeh Shahinfar
ساهره سلطانی | Sahere Soltani
پرستو ضرغامی مقدم | Parastoo Zarghami Moghaddam
نشانی اینترنتی
http://journal.nkums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-84&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات