این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۳۷-۴۳

عنوان فارسی تاثیرمصرف آب چغندر و تمرین مقاومتی بر پروتئین واکنشگر C ، پروتئین کربونیل و لیپید هیدروپراکسید سرم در رت
چکیده فارسی مقاله مقدمه: چغندر یک ماده غذایی کاربردی در صنایع غذایی است ولی جایگاه آن در میان ورزشکاران به بخوبی مشخص نیست. این مکمل طبیعی ممکن است در تقویت و کنترل عوامل ایمنی، پراکسیداسیون لیپیدی و کربونیله شدن پروتئین سلولی و مقابله با شاخصهای اکسایشی مؤثر باشد. لذا هدف از این پژوهش بررسی اثرات یک دوره تمرین مقاومتی و مکمل یاری آب چغندر بر پروتئین واکنشگر C ، لیپید هیدروپراکسید و پروتئین کربونیل در سرم رت های نربود. روش کار: دراین مطالعه تجربی 48 رت نر ) 10 - 8 هفتهای( نژاد ویستار پس از آشنایی با محیط جدید به طور تصادفی در 4 گروه ( 12 تایی با وزن 20 ± 210 (: گروه دارونما، گروه تمرین مقاومتی، گروه مکمل، گروه تمرین مقاومتی+ مکمل قرار گرفتند. برنامه تمرینی به مدت 8 هفته و هفتهای 4 جلسه انجام شد. پروتکل تمرینی با شدت 70 تا 75 درصد وزن رت ها به صورت فزاینده تا هفته هشتم طراحی شده بود. مکمل آب چغندر درگروه های مکمل و مکمل+ تمرین مقاومتی روزانه با دوز mg/kg/bw 8 به صورت گاواژ دریافت میکردند. خونگیری بلافاصله پس از آخرین جلسه تمرینی و با شرایط مشابه انجام شد. ازآزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون بونفرونی برای تعیین معناداری تغییرات استفاده شد ) 05 / 0 ≥ P .) یافتهها: پس از 8 هفته در مقادیر پروتئین واکنشگر C و پروتئین کربونیل و لیپید هیدروپراکسید در گروههای مکمل و تمرین مقاومتی+مکمل کاهش مشاهده شد. این کاهش در شاخصهای پروتئین واکنشگر C ( 05 / 0 = P (، پروتئین کربونیل ( 001 / 0 = P ( و هیدروپراکسید لیپید ) 004 / 0 = P ( معنادار گزارش شد. نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد سازگاری به پروتکل تمرین و مکمل یاری آب چغندر با اثرات آنتی اکسیدانی، موجب کاهش پروتئین واکنشگر C ، پراکسیداسیون لیپیدی و کربونیله شدن پروتئینها شده است و برای بهبود سیسم ایمنی میتوان از این مکمل استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آب چغندر تمرین مقاومتی پروتئین واکنشگر C لیپید هیدروپراکسید پروتئین کربونیل

عنوان انگلیسی The Effects of Resistance Training and Beet Water Supplementation On CRP, PC, LOOH in Male Rat
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Beetroot is a nutritious food in the food industry, but its importance is not well known among athletes. This natural supplement can effectively enhance and control immunity factors, lipid peroxidation, cellular protein carbonylation, and counteracting oxidative indices. Therefore, the aim of this study was to investigate the effects of resistance training and beet juice supplementation on CRP, LOOH, and PC in male rats. Methods: In this experimental study, 48 Vistar male rats (8-10 weeks of age) were first familiarized with the new environment, and then assigned randomly to four groups (n = 12, 210 ± 20 g): resistance training, resistance training + supplement, supplement, and placebo. The exercise protocol was designed with an intensity of 70-75% of rat weights and continued increasingly for 8 weeks, with four sessions aweek. Beetroot juice in supplement and supplement + resistance training groups wasprovided as gavage with a dose 8 mg/kg/bw. Blood samples were collectedimmediately after the last training session with similar conditions. One-way analysisof variance and Bonferroni test were used to determine the significance of thechanges (P ≤ 0.05).Results: After 8 weeks, significant reductions were observed in values of CRP (P =0/05), LOOH (P = 0/001) and PC (P = 0/004) in the resistance training + supplementand supplement groups.Conclusions: The results of this research showed that adaptation to the protocol oftraining and beet juice supplementation could exert its antioxidant effects byreducing CRP, lipid peroxidation, and protein carbonylation hence this supplementcan be used to improve the immune system.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Beetroot Juice Resistance Training CRP LOOH PC

نویسندگان مقاله فرح نامنی | Farah Nameni


مرتضی تاجیک | Morteza Tajik



نشانی اینترنتی http://journal.nkums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-750&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات