این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
طب سنتی اسلام و ایران، جلد ۱۲، شماره ۱، صفحات ۱-۱۴

عنوان فارسی بررسی مکانیسم مولکولی کاهش بیوسنتز آفلاتوکسین B۱ تحت‌تأثیر عصاره‌های گیاهان دارویی انجدان طیب (Heracleum persicum) و حرمل (Peganum harmala) برگرفته از دانش طب سنتی ایرانیان
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: (AFB1) Aflatoxin B1تولید‏شده توسط چندین گونه از آسپرژیلوس، مشکل و تهدید جدی در زمینۀ کشاورزی و پزشکی می‌‏باشد و به‌علت خصوصیات کارسینوژنیک، موتاژنیک، تراتوژنیک، سمیت کبدی و نقص سیستم ایمنی جزو کلاس اول مواد سرطان‏‌زای انسانی طبقه‏‌بندی شده است‏ و بسیاری از محصولات کشاورزی را در سراسر جهان آلوده می‏‌کند. استفاده از ترکیبات طبیعی که قادر به جلوگیری از تولید آفلاتوکسین هستند، می‏‌تواند یک استراتژی جایگزین برای محدودکردن آلودگی‏های مواد غذایی و خوراک دام در راستای کشاورزی پایدار باشد. مواد و روش‏‌ها: در این مطالعه با استناد به گیاهان دارویی استفاده‌شده در کنترل آفات که در منابع مکتوب طب و کشاورزی سنتی ایران ذکر شده بود، اثر مهار رشد قارچی و ممانعت از تولید آفلاتوکسین B1 توسط عصاره‏‌های گیاهان دارویی گلپر (Heracleum persicum) و اسپند (Peganum harmala) بررسی شد. همچنین بررسی مکانیسم‌‏های مهار رشد قارچ و مهار بیوسنتز AFB1 در سطح مولکولی و رونویسی، توسط آنالیز LC-MS و آنالیز ژنی برخی از ژن‌های کلیدی (aflM، aflP و aflR) موجود در خوشۀ ژنی تولید AFB1 موردمطالعه قرار گرفت‏. یافته‌‏ها: نشان داده شد که عصاره‏‌های گیاه دارویی گلپر در غلظت 4 و اسپند در غلظت 6 میلی‌‏گرم در میلی‏‌لیتر اثر مهار‏کنندگی 100 درصد تولید آفلاتوکسین B1 را با وجود عدم ممانعت از رشد کامل قارچ دارد. نتایج این مطالعه نشان داد که اضافه‌شدن 4 میلی‏‌گرم در میلی‌‏لیتر عصارۀ گلپر در محیط کشت قارچ Aspergillus flavus تقریباً به مهار کامل بیان ژن‌های aflM، aflP منجر می‏‌شود. در حضور عصاره‌‏های موردمطالعه، سطح بیان ژن‏‌های aflM، aflP و aflR موجود در خوشۀ ژنی بیوسنتز AFB1 کاهش یافت و در برخی غلظت‏‌ها متوقف شد. نتیجه‏‌گیری: براساس مطالعۀ حاضر نشان داده شد که مهار بیوسنتز آفلاتوکسین به‌دلیل کاهش سطح بیان ژن‏‌های موجود در خوشۀ ژنی بیوسنتز آفلاتوکسین در اثر غلظت‏‌های ذکرشده عصاره‏‌های گلپر و اسپند اتفاق می‌افتد. در میان ژن‏‌های موردمطالعه ژن aflP بیشترین هماهنگی را با کاهش تولید آفلاتوکسین نشان داد. نتایج این مطالعه می‏‌تواند شواهدی بر کارا‌بودن استفاده از این ترکیبات در مواد غذایی، خوراک دام و گیاهان دارویی مستعد به این آلودگی باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آفلاتوکسین B1، آسپرژیلوس، بیان ژن، انجدان طیب، حرمل

عنوان انگلیسی Molecular mechanism of reduction in aflatoxin B1 biosynthesis by Heracleum persicum and Peganum harmala extracts as indicated by traditional medical knowledge of Iran
چکیده انگلیسی مقاله Background and Purpose: Aflatoxin B1 (AFB1), produced by several species of Aspergillus on a wide range of food products, is a serious agricultural and medical threat. It is classified as a class one carcinogen, due to carcinogenic, mutagenic, teratogenic, hepatotoxic and immunosuppressive effects. Use of natural compounds that are able to prevent aflatoxin production, can be an alternative strategy to limit food and feed contamination in line with sustainable agriculture.   Materials and Methods: Based on Persian traditional medicine resources, this study evaluated the inhibitory effect of Heracleum persicum and Peganum harmala extracts on fungal growth and aflatoxin B1 production. In addition, we used LC-MS analysis and analyzed some key genes that are involved in the AFB1-producing gene cluster (aflM, aflP and aflR), to investigate the inhibition mechanisms of fungal growth and AFB1 by the herbal extracts, at the molecular and transcriptional level.   Results: In this study we showed that the extracts of H. persicum and P. harmala at concentrations of 4 and 6 mg/mL exhibited a 100% inhibitory effect on aflatoxin B1 production despite incomplete inhibition of fungal growth. The results of this study showed that addition of 4 mg/mL of Heracleum persicum extract in the YES culture medium of A. flavus leads to almost complete inhibition of aflM, aflP gene expression.   Conclusion: To summarize, the decrease in aflatoxin biosynthesis by H. persicum and P. harmala extracts can be due to decreased expression level of the associated gene cluster. Among the investigated genes, we found that the aflP gene is likely more involved in aflatoxin inhibition and probably plays a more critical role. Overall, this study reveals the anti-aflatoxigenic mechanisms of the selected plant extracts at the gene expression level and provides evidence for their use in food, feed and medicinal plants that are prone to this contamination.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Aflatoxin B1, Aspergillus, Gene Expression, Heracleum persicum, Peganum harmala

نویسندگان مقاله نسیم صفری | Nassim Safari


رقیه همتی | Roghayeh Hemmati


مهران میراب‌زاده اردکانی | Mehran Mirabzadeh Ardakani


امید عینی | Omid Eini



نشانی اینترنتی http://jiitm.ir/browse.php?a_code=A-10-1-555&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده اصیل پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات