این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 4 دی 1404
ابن سینا
، جلد ۲۲، شماره ۳، صفحات ۵۶-۶۶
عنوان فارسی
نقش تغذیه و عوامل تغذیهای در پیشگیری از ابتلا و درمان کووید۱۹: یک مطالعه مروری
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: کووید19، بیماری عفونی همهگیر ناشی از ویروس کرونا به یک تهدید بزرگ جهانی تبدیل شده است. ویروس کرونا به طور عمده سیستم تنفسی انسان را هدف قرار میدهد. مشخص شده است که طوفان سایتوکاین و سایر پاسخهای ایمنی تغییر نظم یافته با پاتوژنز بیماری همراه است. هر دو سیستم ایمنی و گوارش از نظر دستیابی به مواد مغذی و دفاع از میزبان به عنوان میکروبیوتای روده وظایف مهمی را به اشتراک میگذارند. هدف اصلی از این مطالعه عنوان کردن اهمیت تغذیه سالم بر عملکرد سیستم ایمنی بدن و تأثیر آن در پیشگیری از ابتلا و و درمان کووید 19 است. روش بررسی: در این مطالعه مروری، مقالات از پایگاههای داده بینالمللی نظیر پابمد، گوگل اسکالر، ساینس دایرکت و اسکوپوس با وارد کردن واژههای کلیدی پاندمی کوید19، سیستم ایمنی، عوامل تغذیهای و مکملهای غذایی استخراج شدند. بر اساس معیارهای ورود و خروج 82 مقاله واجد شرایط مورد بررسی قرار گرفتند. یافتهها: ریز مغذیها و درشت مغذهایی مانند ویتامینها و هم چنین ﺳﺎﻳﺮ ﻋﻨﺎﺻـﺮ ﻧﻈﻴـﺮ روی، آﻫـﻦ، ﺳﻠﻨﻴﻮم و ﻣﺲ، پروتئینها و اﺳﻴﺪﻫﺎی چرب بلند زنجیر امگا 3 ﻧﻘـﺶ ﻣﻬﻤﻲ را در ﺗﻘﻮﻳﺖ عملکرد ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻲ و اﻓـﺰاﻳﺶ ﻣﻘﺎوﻣـﺖ در ﺑﺮاﺑـﺮ ﻋﻔﻮﻧﺖﻫﺎی تنفسی نظیر کووید19 اﻳﻔﺎ ﻣﻲﻛﻨﻨد. بحث و نتیجهگیری: اﻟﮕـﻮی رژﻳـﻢ ﻏـﺬاﻳﻲ ﻣﻨﺎﺳـﺐ ﺑﺮای ﺣﻔﻆ وﺿﻌﻴﺖ درﺷﺖ ﻣﻐﺬی و ریز مغذیهای میزبان و هم چنین استفاده از پروبیوتیکها در مواد غذایی میتواند یک اقدام مؤثر و امیدوار کننده جهت پیشگیری و درمان بیماری کووید19 باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
وضعیت تغذیه، ارزیابی تغذیهای، بیماری کرونا ویروس جدید، پیشگیری و کنترل
عنوان انگلیسی
The role of nutrition and nutritional factors in the prevention and treatment of COVID19: a review study
چکیده انگلیسی مقاله
Background: COVID-19 is a pandemic infectious disease caused by the Corona virus, has become a major global threat. The coronavirus mainly targets the human respiratory system. Cytokine storm and other altered immune responses have been shown to be associated with pathogenesis of diseases. The immune and the digestive systems both have been shared the important functions in terms of nutrients acquisition and host defense as gut microbiota. The main purpose of this study was to state the importance of healthy nutrition to boost immunity and its effect on the prevention and treatment of COVID-19. Materials and methods: In this review study, articles were collected by searching databases including PubMed, Google Scholar, Science Direct and Scopus using the keywords COVID-19 pandemic, Immunity system, Nutrients, and Nutritional supplement. Based on the inclusion and exclusion criteria, 82 qualified articles related to the subjected were evaluated. Results: Micronutrients and macronutrients such as vitamins as well as other elements such as zinc, iron, selenium, and copper, proteins, and omega-3 long chain fatty acid play an important role in strengthening the immune system and increasing resistance to respiratory infections such as COVID-19. Conclusion: A healthy diet to maintenance the host macro- and micro- nutrient and probiotics in food can be an effective and promising agent for the prevention and treatment of COVID-19 disease.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Nutritional Status, Nutrition Assessment, COVID-19, Prevention and Control
نویسندگان مقاله
حورا بحرالعلوم | Howra Bahrulolum
ساقی نورایی | Saghi Nooraei
ملیحه انتظاری | Maliheh Entezari
مهرداد هاشمی | Mehrdad Hashemi
کیاوش هوشمندی | Kiavash Houshmandi
مهدی راعی | Mehdi Raei
نشانی اینترنتی
http://ebnesina.ajaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1805-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
تحقیقی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات