این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فصلنامه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ایران، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۳۲۷-۳۴۹

عنوان فارسی الگوهای غذایی مرتبط با چاقی بزرگسالان شهر تهران، ایران: مرور دامنه ای
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: شناسایی الگوهای غذایی مرتبط با چاقی بر سیاستگذاری موثر است. هدف این مطالعه، جمع بندی الگوهای غذایی مرتبط با چاقی بزرگسالان شهر تهران و گروه های غذایی این الگوها بود. مواد و روش ها: این مطالعه در چارچوب روش پنج مرحله ای آرکسی و اُمالی انجام شد. جستجوی مقالات منتشر شده در دو دهه اخیر (2020-2000) در پایگاه های اطلاعات بین المللی (پابمد، وب آو ساینس)، پایگاه های اطلاعات ملی (سید، ایرانداک) و موتور جستجوی گوگل اسکولار با کلمات کلیدی چاقی، اضافه وزن، الگوی رژیم غذایی، الگوی خوردن، الگوی غذایی، رژیم غذایی و ایران و نیز جستجوی پایان نامه ها، گزارشات پایانی و فهرست منابع مطالعات منتخب به صورت دستی انجام شد. مطالعات بر اساس مقیاس نیوکاسل اتاوا ارزیابی کیفیت شدند.  یافته ها: تعداد 12 مطالعه وارد مطالعه مروری گردید. از مجموع 33 الگوی غذایی، 17 الگو با چاقی رابطه داشتند. هشت الگوی غذایی نامطلوب، هشت الگوی غذایی مطلوب و یک الگوی غذایی ارتباط متناقض با چاقی داشتند. گروه های غذایی که در الگوهای غذایی نامطلوب مشترک بودند شامل: نوشابه شیرین شده و صنعتی، شیرینی و دسرها، آب میوه های صنعتی، قندوشکر، گوشت قرمز، گوشت فرآوری شده و امعاء و احشاء، چربی جامد، غلات تصفیه شده، میان وعده های شور وگروه های غذایی که در الگوهای غذایی مطلوب مشترک بودند شامل: سبزیجات، میوه ها، گوشت طیور و ماهی، حبوبات، غلات کامل، زیتون یا روغن زیتون بود.  نتیجه گیری: الگوهای غذایی مرتبط با چاقی در بزرگسالان شهر تهران رایج است. این مطالعه اطلاعاتی از گروه های غذایی فراهم کرده است که راهنمای سیاستگذاری هدفمند برای بهبود این گروه های غذایی درحوزه های عرضه فروشگاه های مواد غذایی، مصرف خانوارها و تولیدات صنایع غذایی و کشاورزی است.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله الگوهای غذایی، رژیم غذایی، رژیم غذایی سالم، رژیم غذایی ناسالم، اضافه وزن

عنوان انگلیسی Dietary Patterns Associated with Adult Obesity in Tehran, Iran: A Scoping Review
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objective:  Identification of obesity-related dietary patterns in any culture can affect policymaking. The purpose of the study was to summarize obesity-related dietary patterns and their food groups in Tehranian adults.  Materials and Methods: The study followed the five stages in the methodological framework proposed by Arksey and O'Malley. We searched international databases (PubMed, Web of Science), national databases (SID, Iran Doc) and Google Scholar search engine with the keywords obesity, overweight, dietary patterns, eating patterns, food patterns, diet and Iran for finding related studies that have been published in the last two decades (2000-2020) along with the manual search of the list of selected study sources and gray literature (dissertations and final research report).  Results: A total of 12 studies were included in the review study. 17 out of 33 dietary patterns were associated with obesity. Eight diets were undesirable, eight diets were desirable, and one was inconsistently associated with obesity. Food groups common in undesirable diets include sugar-sweetened beverages, sweets, desserts, industrial juices, sugar, red meat, processed meats, solid fats, refined grains, snacks. Food groups common in desirable diets include vegetables, fruits, poultry and fish, legumes, whole grains, olive or olive oil. Conclusion: Obesity-related dietary patterns are common in adults in Tehran. This study provided information on food groups that guide targeted policymaking to improve the food groups in food store supply, household consumption, and food industry and agricultural products.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله food patterns, diet, healthy diet, unhealthy diet, overweight

نویسندگان مقاله ناهید ظرافتی شعاع | Nahid Zerafati-Shoae
Department of Nutrition, School of Public Health, and Research Center for Environmental Health Technology, Iran University of Medical Sciences
ایران

لیلا آزادبخت | Leila Azadbakht
Department of Community Nutrition, School of Nutritional Sciences and Dietetics, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشگاه علوم پزشکی تهران

فرزانه عسگری طائی | Farzaneh Asgari-Taee
Department of Nutrition, School of Public Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
دانشگاه علوم پزشکی ایران

محمد حسین تقدیسی | Mohammad Hosein Taghdisi
Public Health Department, Faculty of Health and Medical Engineering, Tehran Medical Sciences, Islamic Azad University, Tehran, Iran
انشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی

ناهید آریائیان | Naheed Ariyaeian
Department of Nutrition, School of Public Health, and Research Center for Environmental Health Technology, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشگاه علوم پزشکی ایران


نشانی اینترنتی http://journal.ihepsa.ir/browse.php?a_code=A-10-966-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده سلامت عمومی
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات